Acht stamboeken bij NVM in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 26 oktober kiezen 8 stamboeken de nationaal kampioenen in IJsselhallen Zwolle. Ruim 430 dieren betreden vanaf 9.00 uur de IJsselhallen. De kampioenen defileren om 15.30 uur. Onder het motto van (h)eerlijk vlees uit passievolle fokkerij! is er tijdens de keuring de mogelijkheid het kwaliteitsvlees te proeven.

De derde Nationale Vleesveemanifestatie is een keuring waar vleesveefokkend Nederland zich van zijn beste kant laat zien. Ruim 430 dieren zijn bij de organisatie aangemeld. Vanuit het Blonde d’Acquitainestamboek komen de meeste dieren naar IJsselhallen Zwolle, op de voet gevolgd door de rassen Limousin, Verbeterd Roodbont, Belgische Witblauw, Piemontese, Charolais, Marchigiana en Hereford.

CRV is hoofdsponsor en ForFarmers is de belangrijkste subsponsor van deze fokkerijshow. De passie voor het dier, het ras en de liefde voor de fokkerij, is samen met de top van het Nederlandse vleesvee in Zwolle duidelijk te zien zijn.

De opening van de NVM is om 09.00 uur. Om 13.00 uur start het middagprogramma. Het programma begint met de verkiezing van het dier met de beste slachteigenschappen. Daarna is er een verkiezing van de beste bedrijfsgroep. Om 15.30 uur is het defilé van de beste dieren van de deelnemende rassen. De volledige programmering is terug te vinden op de FVN-site: www.vleesveestamboeken.nl. De Nationale Vleesveemanifestatie vindt plaats in IJsselhallen Zwolle.

Artikel delen:

Reageer