Mogelijk deelname OPA aan verkiezingen in Zwolle

Zwolle – Het politieke initiatief Van Zwolle Voor Zwolle (VZVZ) meldt op Twitter dat ze gesprekken hebben gevoerd met de politieke beweging Ouderen Politiek Actief (OPA). OPA wil in 20 gemeenten meedoen aan verkiezingen. OPA heeft in Overijssel allen een afdeling in Kampen.

opa.jpeg 

VZVZ is ontstaan na ongenoegen van een aantal leden met Swollwacht. De vraag is of OPA wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle komend jaar. VZVZ zegt dat OPA er niet alleen is voor ouderen en dat een manifest te lezen is. VZVZ is op zoek naar betrokken Zwollenaren die Opa willen vertegenwoordigen in Zwolle. Er zal twee lokale partijen actief in Zwolle; Swollwacht en de L.W.L.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Wie heeft dat stuk ingezonden zonder eerst nog een keer de boel door te lezen?

  OPA heeft in Overijssel alleen een afdeling in Kampen.

  Verder snap ik weinig van deze zin:

  VZVZ zegt dat OPA er niet alleen is voor ouderen en dat een manifest te lezen is

  Het eerste deel van de zin is wel duidelijk. Maar de melding dat een manifest te lezen is snap ik niet. Staat dat in het manifest te lezen? Of vonden ze het nodig het manifest te noemen? Vreemde manier om dat te doen.

  Dan de laatste zin:

  Er zal twee lokale partijen actief in Zwolle; Swollwacht en de L.W.L.

  Zal = zijn?
  Maar wat heeft die laatste zin weer met het stuk te maken?

  Ik vind het een wazig stuk. Ik moest direct denken aan deze prachtige video 😀


  Maak melding

 2. VZVZ is niet ontstaan door ruzie of onenigheid ,alleen door ongerustheid,maar volgens mij is VZVZ vanaf vandaag verleden tijd .


  Maak melding

 3. terrecht wat dhr. aan het Rot aangeeft, dit heeft helemaal niets te maken met Swollwacht!! Ook het iedere keer aanhalen dat er een meningverschil binnen Swollwacht is geweest is ontzettend flauw (zullen de tegenstanders wel zijn), als we alle meningsverschillen van andere partijen gaan noemen kunnen we deze stite wel wekelijks volschrijven! Swollwacht heeft een mooie lijst met kandidaten gepresenteerd en heeft zich altijd actief opgesteld voor ouderen (kijk maar naar de inzet van dhr. aan het Rot). Ik denk dat ook de inzet voor ouderen ook voor de komende jaren in goede handen is bij Swollwacht, ik ben dan ook erg nieuwschierig naar hun aanstaande verkiezingsprogramma.


  Maak melding

 4. Ik ben ook nieuwsGierig 😉 Maar kom op, er was wel degelijk gedonder bij Swollwacht. Een oud- lijstrekker benoemd zichzelf tot de nieuwe lijstrekker, bedenkelijke namen worden ineens kandidaat raadslid, huidige raadsleden willen niet meer terugkomen. Noem dat maar niets.


  Maak melding

 5. Misschien een idee dat er iemand van Swollwacht hier tekst en uitleg geeft over wat er nu precies is voorgevallen. Zo blijven de geruchten in de wereld. En waarop dhr. van het Rot hier zo stellig beweert dat VZVZ na vandaag verleden tijd is, is mij ook een raadsel.


  Maak melding

 6. ben je bij de ledenvergaderingen geweest vdberg, nee dus! Dus wat je schrijft is wat jij van anderen hebt gehoord en niet wat je zelf hebt vernomen! Verdiep je eerst eens in feiten ipv dingen te bléren of te suggeren die werkelijk nergens op slaan! Mij is wel duidelijk dat je geen Swollwacht stemmer bent- zegt mij genoeg!


  Maak melding

 7. hou je nu eens bij de feiten v/dberg en roep niet als je geen feiten kunt inbrengen- dat mensen dan een roze bril op hebben! Allerlij niet onderbouwde beschuldigingen roepen zoals niet fair en ellenbogenwerk- dat is niet fair!


  Maak melding

 8. Vanmiddag naar het ziekenhuis geweest ,ik werd er op attent gemaakt dat een roze bril niets voor mij was.Wat een opluchting.En over de plaatselijke politiek kan ik kort zijn ,als daar al twijfels over bestaan .Ik stop in maart.Ga lekker mijn vrijwilligerswerk doen etc en kom de week wel door .Als Freddy Eikelboom door was gegaan en hij had mij gevraagd om mee te doen???had ik moeten nadenken.Ik gun Swollwacht het allerbeste want het zal bijzonder zwaar worden voor de komende 4 jaar ,maar dat geldt voor iedere partij.


  Maak melding

 9. Vdberg wat ik weet is dat VZVZ einde verhaal is ,waren allemaal mensen die wel wat willen doen maar weinig mensen met ambities om daadwerkelijk het voortouw te nemen en ik doe het ook niet,omdat Swollwacht alsnog een lijst heeft samengesteld.Dat was voor mij het belangrijkste


  Maak melding

 10. Ik heb maar steeds de indruk dat Jet ,Jet niet is .waarom op deze manier op dit weblog wordt gereageerd weet ik niet ,maar ik doe het altijd eerlijk en onder mijn eigen naam ,Jet moet haast iemand zijn die bij Swollwacht op de lijst staat of er minimaal iets mee te maken heeft,gezien de inhoud van haar commentaren op dit log.vdberg dank je dat je mij een goede oude dag wenst,haha


  Maak melding

Reageer