Bulgaren aangehouden na ‘shoppen’ in Zwolle

Zwolle – Agenten hebben op dinsdag 15 oktober in de Zwolse binnenstad drie personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij winkeldiefstal. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Surveillerende agenten zagen even na 16.00 uur een man in de binnenstad die zich zeer opvallend gedroeg en met een mobieltje kennelijk iemand anders aan het coachen was. In de buurt stond ook een auto met een Bulgaars kenteken. Zij besloten de man in de gaten te houden en even later kwamen er een man en een vrouw met een grote shopper aanlopen. Het duo werd gecontroleerd en bleek in de tas een hoeveelheid kleding met alarmlabels te hebben zitten. Het trio werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de shopper en in een tas in de auto werd voor ruim 1100 euro aan gestolen kleding aangetroffen. De uit Bulgarije afkomstige verdachten (21, 33 en 44 jaar) zijn ingesloten voor verhoor en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Vanaf januari gaan die Bulgaren samen met de Roemennnen heel veel winkelen!!
  Hadden ze daar bij de EU wat strengere regels moeten maken!!!;)


  Maak melding

 2. … En op koopzondag 3 november kunnen ze de bijzondere klantvriendelijkheid van de Zwolse winkeliers ook nog eens extra ervaren:)
  Maar alle gekheid op een stokje, er komen er nog veel meer deze kant op.


  Maak melding

 3. Velen van hen weten niet eens dat je moet betalen( in de winkel)… Als je begrijpt wat ik bedoel, tuurlijk en zijn er de winkeliers daar weer de dupe van…
  Strengere controles moeten ze zeker doen!!!>:(


  Maak melding

 4. Er is maar een oplossing de grenzen sluiten en de douane weer op zijn posten zetten.Er komen veel te veel van dit soort gasten de grens over


  Maak melding

 5. Eens met Pjotr, altijd maar weer die Bulgaren. Ze komen alleen maar naar ons land voor criminele activiteiten. zoals zakkenrollen, skimmen, pin automaten opblazen, oudjes overvallen etc. Gewoon weer scherpe controles invoeren aan de grens.


  Maak melding

 6. Pjotr en e.woud, komt het bij jullie weleens in je hoofd op dat er ook Bulgaren/Roemenen etc. etc. zijn die alleen maar komen om te werken? Hoe zouden jullie het vinden als jullie bij de Spaanse grens werden tegengehouden en teruggestuurd, alleen maar omdat een Nederlandse jongeren zich daar misdragen aan de Costa’s? Of oden Nederlanders dat niet?


  Maak melding

 7. Er zullen vast wel een paar roemenen of bulgaren hier voor werk komen. Het overgrote deel komt hier helaas alleen maar voor criminele activiteiten. Hele groepen tegelijk zoals een tijdje terug op de GAY- parade. Hoeveel telefoons zijn er toen wel niet gerold! En dit is maar één voorbeeld. Kijk bijv maar eens naar opsporing verzocht. Stadhagenees, wat een kromme vergelijking, het zijn trouwens de engelsen en russen die zich het meest misdragen aan de costa,s.


  Maak melding

 8. Stadshagenees gewoon het nieuws volgen Zou ik zeggen. Feiten genoeg. Als je exacte cijfers wil zoek je dat toch lekker zelf op.Hoef ik niet voor je te doen.


  Maak melding

 9. @stadshagenees, als je feiten wil google dan maar is : het zigeuner taboe. Een stuk uit Vrij Nederland. Feiten genoeg zou ik zeggen. En niets geen discriminatie.


  Maak melding

 10. Ze moeten zeker de grenzen gewoon strenger en beter controleren zie een auto binnenrijden (kentk ) moeten alleen de mensen controleren, wanneer die gasten onze landje uitrijden dan moeten ze en de mensen en de auto controleren, al dat gezeik en gezeur over rechten van de mens dit en dat open grenzen( ze zijn toch niet dom in DEn Haag kunnen ze wel paar regeltjes maken om het beleid van je eigen land bij de grenzen aantepassen en de veiligheid van je volk is het belangrijkste!!! man a man doe je dat niet zit je over paar jaar hier met enorm veel criminelen uit die landen…
  AAnppppakken dat tuig!


  Maak melding

 11. Dus omdat veel Roma’s hier jatten, concludeer jij dat de meeste roemenen en bulgaren crimineel zijn? En je ziet niet wat daar mis mee is?

  Ja, br en dan controleer je de auto en dan? ALS ze al iets gejat hebben, is dat hier al verpatst, en is het geld al overgeschreven.


  Maak melding

 12. Heb het stuk gelezen waar benjie het over had, zigeuner taboe. Wel heftig zeg. Hele families komen hier op roof tocht.Er is echt wat mis in die landen.


  Maak melding

 13. Als er een Bulgaar een scheet laat in Nederland komt het gelijk in het nieuws. Zo krijg je dus het gevoel dat alle Bulgaren criminelen zijn.
  Ben benieuwd wat ik nog allemaal ga lezen tot 01-01!
  Trouwens wist jullie dat we ook kannibalen zijn?  Maak melding

 14. Beste mensen , als Bulgaarse burger ben ik niet trots op wat mijn landgenoten allemaal uitspoken. Maar het probleem is dat dat geen Bulgaren zijn , maar de Roma’s. Het is hetzelfde volk , die zich in Bulgarije volgens jullie Europeanen onder druk vond. Het is dezelfde volk , die wij zo nodig moesten integreren. Ik heb slecht nieuws voor jullie ?? het is ons na 100- den jaren nog niet gelukt om de Roma’s te integreren. Maar de goede nieuws is dat nu jullie mogen het proberen. Veel succes ermee.


  Maak melding

Reageer