Koningin Máxima opent nieuw Isala Zwolle

Zwolle – Hare Majesteit Koningin Máxima opende donderdagochtend het nieuwe ziekenhuis van Isala in Zwolle. De Koningin werd bij aankomst begroet door Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel en Henk Jan Meijer, Burgemeester van Zwolle. Koningin Máxima kreeg vervolgens een boeket bloemen aangeboden door coassistent Sietse Aukema.

opening_isala.jpeg

Daarna werd de Koningin begroet door gastvrouw Marjanne Sint, voorzitter Raad van Bestuur Isala en de overige leden van de Raad van Bestuur, de heren Robbin Thieme Groen en Roel Venema. Aansluitend vond de openingshandeling plaats met medewerking van een gelegenheidskoor bestaande uit 200 Isala-medewerkers, ondersteund door het Kameroperahuis uit Zwolle en soliste Bauwien van der Meer. Na de openingshandeling kreeg Koningin Máxima een rondleiding waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan het Amalia kindercentrum en de afdeling Hartbewaking. Afsluitend vond in het atrium van het nieuwe ziekenhuis de voorstelling ‘De Wens voor Isala’ plaats. Theater Gnaffel mocht dit stuk aan de Koningin laten zien. Rond 12.10 uur vertrok de Koningin weer.

Het nieuwe gebouw heeft een afwijkende vormgeving, is kleurrijk en is toegerust voor ingewikkelde medische zorg. De architecten Alberts & Van Huut willen met hun ontwerp bezoekers geruststellen door een gebouw te creëren waarin mensen zich, ondanks de omvang, op hun gemak kunnen voelen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het zag er op afstand mooi uit, maar het mag ook allemaal wat kosten zeg!! De hele poppenkast met het Koningshuis natuurlijk, maar ook de marionetten Bijleveld en Meijer. Al die dure auto’s tientallen beveiligers, politie-escorte, muziek, theater, catering enz enz. Veel te gek eigenlijk in deze tijd.


    Maak melding

  2. Dat zijn kosten die je in dit geval in perspectief moet zetten. Er is jaaaaren aan dit gebouw gekost, daarbij zijn de kosten van deze opening echt een schijntje.


    Maak melding

Reageer