Berkum neemt bekerduel IJVV bloedserieus

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 19 oktober tegen tweedeklasser IJVV in IJsselmuiden in de strijd om de Districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser beseft terdege dat die wedstrijd in de eerste ronde van de knock-outfase van het bekertoernooi zeer serieus moet worden genomen, gezien de moeizame start in de competitie.

“Wij zitten op dit moment niet in de positie om welke ploeg dan ook te onderschatten. Deze wedstrijd is cruciaal voor ons want als we een ronde verder komen in de beker is dat goed voor het vertrouwen om ook terug te komen in de competitie,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “We moeten terug naar de basis: hard werken, snel in balbezit komen en van daaruit kansen creëren. Maar IJVV doet het goed de laatste tijd en die ploeg zal ons ongetwijfeld hartstochtelijk bestrijden.”

IJVV kijkt inderdaad terug op een prima competitiestart. De IJsselmuidenaren promoveerden vorig seizoen via de nacompetitie naar de 2e Klasse G en daarin staan ze  nu op een gedeelde tweede plaats. De ploeg van trainer Herben Visscher haalde tot nu toe 13 punten uit zes duels en de achterstand op de koploper bedraagt maar drie punten. IJVV won vorige week met 1-3 bij ESA in Arnhem maar die winst kwam moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Hekkensluiter ESA kwam kort na rust zelfs op voorsprong maar Erik Post maakte direct daarna de gelijkmaker. In het laatste halfuur liep IJVV bij ESA weg door doelpunten van ‘oudgediende’ Chiel Buikema, bezig aan zijn negende seizoen bij IJVV, en verdediger Hussain Al Waily. “We waren scherper, hebben geen kans meer weggegeven,” oordeelde trainer Visscher tegen dagblad De Stentor over die fase van zijn ploeg.

Berkum daarentegen zit in een moeilijke periode want de ploeg verloor de laatste drie competitieduels. De Zwollenaren verzamelden dit seizoen in de Hoofdklasse C in zes wedstrijden slechts vier punten en zijn naar de onderste regionen van de ranglijst gezakt. Berkum heeft, ook gezien bekersuccessen die in eerdere seizoenen werden geboekt, vaak laten weten veel belang te hechten aan een goede bekercampagne en zal dat toernooi ook zeker willen gebruiken om te werken aan het geloof in eigen kunnen. “We willen door in de beker. We zullen tegen IJVV dus resultaat moeten halen want daar krijg je zelfvertrouwen van,” liet Berkum-coach Roeland ten Berge vorige week na de wedstrijd van zijn ploeg tegen Staphorst weten.

De bekerwedstrijd IJVV-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Den Uithoek aan de Bergweg 3 in IJsselmuiden, waar scheidsrechter Gert Maneschijn uit Daarlerveen om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:

Reageer