Expositie Marit Nijhuis in bibliotheek

Zwolle – In de maand oktober exposeert Marit Nijhuis met haar werk in het Biebcafé van de Bibliotheek Zwolle Centrum. De expositie ‘She never went back’ bestaat uit een serie eigentijdse schilderijen, die lijken op een bloeiende, groeiende  en organische wereld. Zaterdag 19 oktober geeft de kunstenares een toelichting op haar expositie.

 

Marit Nyhuis is een schilder, krachtig in kleur en vorm. Haar werk is meer dan decoratief, het laat een gedrevenheid zien. Energie in kleur, vorm en beweging. Cirkels, vlekken, vlammen, lijnen doen denken aan uitvergrootte microscoopplaatjes. De werken lijken een wereld op zich, een bloeiende, groeiende, organische wereld. Kleur is erg belangrijk voor de kunstenares; het heeft veel met herinneringen en gevoel te maken. Marit Nijhuis begint meestal  zonder vooropgezet plan te schilderen met acryl op doek. Hierdoor is niet te voorspellen wat er gaat gebeuren en hoe een schilderij er uit gaat zien. Geen doel, alleen het schilderen op zich met haar eigen variabele regels.

Voor Marit is het schilderen een avontuur en voelt het als het compact maken van haar leven. Tegelijkertijd kan zij ook in een soort droomwereld verdwijnen, terwijl ze het leven zelf vaak ervaart als het maken van aaneengesloten kunstwerken. Je hebt de keuze om een werk, of het leven, zo zwaar of zo licht mogelijk te benaderen en alles daar tussenin.

 

Marit Nijhuis

Marit Nijhuis groeide op in Dedemsvaart. Na haar opleiding (AKI Enschede) vertrok ze in 1986 naar Ierland, waar ze tot 2001 verbleef. Achtereenvolgens woonde ze in Amsterdam en Australië om uiteindelijk in Zwolle terug te keren. Marit Nijhuis heeft haar atelier in de Emanuelshuizen in de Praubstraat.

 

 

Kunstenaar aan het woord

Zaterdag 19 oktober geeft Marit Nijhuis tussen 14.00 en 15.00 uur een toelichting op haar werk en gaat met belangstellenden in gesprek over haar schilderijen. De entree is gratis. De expositie ‘She never went back’ is tot en met 31 oktober gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Artikel delen:
Reacties 5
  1. @Dame, je hebt gelijk, er hangen in allerlei ziekenhuizen, bibliotheken, buurthuizen etc. zoveel goedbedoelde amateurwerkjes aan de muur dat ik heel selectief ben geworden.


    Maak melding

Reageer