Werkzaamheden bij Burgemeester Drijbersingel

Zwolle – Aan de Burgemeester Drijbersingel vinden van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 1 november werkzaamheden plaats. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij de Dijkstraat / Rembrandtlaan en de kruising met de Van Wevelink-hovenstraat. De bushalte wordt heringericht en er vindt onderhoud plaats aan de fietspaden. Er geldt eenrichtingsverkeer voor verkeer komend vanaf de rotonde. Voor verkeer in tegenovergestelde richting geldt er een omleidingsroute. 

 

Verkeer komend vanaf de rotonde bij de Dijkstraat / Rembrandtlaan kan gebruik blijven maken van de Burgemeester Drijbersingel. Wel geldt er vanwege veiligheidsredenen een snelheidsbeperking van 30km/uur. Voor verkeer komend vanaf de Van Wevelinkhovenstraat / Vechtstraat met bestemming A28 en Dijkstraat e.o. geldt een omleidingsroute via Middelweg – Zwartewaterallee – Burgemeester Roelenweg – Schuttevaerkade. Deze staat ook aangeven op borden langs de weg.

Verhoogde bushalte en asfaltering fietspaden

Tijdens de werkzaamheden wordt de bushalte aan de grachtzijde van de Burgemeester Drijbersingel opnieuw ingericht. Het trottoir wordt verhoogd, waardoor de bussen vanaf de bushalte beter toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. Het fietspad komt daarbij achter de bushalte langs te lopen. Hierdoor hoeft de bus niet meer het fietspad te kruisen om bij de halte te kunnen stoppen. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. 

 

Tegelijkertijd vindt er onderhoud plaats aan de fietsstroken tussen de Dijkstraat / Rembrandtlaan en de Van Wevelinkhovenstraat. De fietspaden krijgen nieuw asfalt en er worden nieuwe markeringen aangebracht. 

Artikel delen:

Reageer