Informatiedag voor beenprothesedragers

Zwolle – Centrum voor revalidatie De Vogellanden organiseert zaterdag 2 november a.s. de Beenprothese-Info-Demo-Doe dag (BIDD). Tijdens het gebruik van een beenprothese worden prothesedragers geconfronteerd met veel vragen, ook na hun revalidatieperiode. Vragen als: ‘Is dit nog steeds de beste prothese voor mij?’, ‘Welke sport past mij?’ En: ‘Hoe ga ik om met seksualiteit na mijn amputatie?’ Voor antwoorden op deze en andere vragen kunnen prothesedragers en andere geïnteresseerden de BIDD bezoeken.

Naast de lezingen kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals klimmen aan de klimwand, controle van de manier van belasten van de prothese, video-loopanalyse, op de foto met je prothese door een vakfotograaf, Wii-competitie, rolstoelsport en aangepast fietsen. Ook is er een tafeltennisclinic,  een demonstratie van het Nederlands ampu-voetbalteam en is er een looptraining. Aan al deze activiteiten kunnen bezoekers ook zelf ook meedoen. Niet-geamputeerden kunnen zich inleven in prothesedragers door te lopen met een dummyprothese. Ook zijn er stands van bedrijven en organisaties op het gebied van beenprothesiologie.

De volgende lezingen kunnen bezocht worden:

 

  • Amputatietechnieken, Dr. André Burghard, chirurg in de Isalaklinieken
  • De toegevoegde waarden van de MicroProcessor gestuurde Knie, Drs. Erik Prinsen, wetenschapper bij Roessingh Research and Development in Enschede
  • Breedtesport, Frank Dik, voormalig bondscoach sprint en springen bij de Nebas-NSG en atletiekunie
  • Seksualiteit na een amputatie, Drs. Jesse Verschuren, seksuologe in het UMCG in Groningen
  • ‘State of the art’ in beenprothesiologie, Ing. Jeroen Olsman, instrumentmaker RRT Enschede

Locatie

De BIDD vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, Hyacinthstraat 66a. De toegang is gratis. Aanmelden is wenselijk maar niet verplicht.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de websitewww.vogellanden.nl. Voor aanmelden of vragen kunt u contact opnemen met Ivo Lindner, fysiotherapeut De Vogellanden, centrum voor revalidatie in Zwolle telefonisch via: 038 – 498 13 38 of per mail via i.lindner@vogellanden.nl.

Artikel delen:

Reageer