Studenten halen 1800 euro op voor het goede doel

Zwolle – Derdejaars studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende van het Deltion College hebben op 16 oktober een cheque ter waarde van 1800 euro overhandigd aan Stichting Al Kafaat. Het bedrag is door de studenten opgehaald tijdens de Libanese week van Deltion die zij speciaal organiseerden voor deze stichting.

De studenten verzorgden van 3 tot en met 7 juni samen een Libanese chef-kok een aantal diners, workshops en verkochten Libanese producten tijdens deze week. Ook de medewerkers van de MBO Raad zijn betrokken geweest bij dit project, zij hebben deelgenomen aan de workshops op 7 juni. “We hebben met deze opdracht niet alleen gewerkt aan verschillende competentie, maar ook de kans gekregen om iets verder te kijken dan onze studie. Het geeft voldoening om wat te kunnen betekenen voor kinderen met een beperking in een land met moeilijke omstandigheden”, vertelt Agnes Raggers, student Facilitair Leidinggevende.

Judith Compagner, voorzitter Stichting Al Kafaat Nederland: “De opbrengst van de Libanonweek is bedoeld voor de aanschaf van een tweedehands rolstoelbus voor het kinderrevalidatiecentrum van stichting Al Kafaat in Beirut. Het onderhoud wordt gedaan door studenten van de opleiding Autotechniek van Deltion. Daarna gaan ze op transport naar Libanon. Het rolstoelbussenproject is daarmee zowel een zorg- als een onderwijsproject.” Al Kafaat is een Libanese stichting. Zij biedt scholing, werk en zorg aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en aan kinderen met een sociaal-economische achterstand. Dit doet ze o.a. via een kinderrevalidatiecentrum, een kleuterschool voor kinderen met het syndroom van Down, een activiteitencentrum en een technische school.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer