Dader aanslag politieman Apeldoorn actief in Zwolle

Zaterdagavond 28 juli, rond 18:00 uur, is een beveiligingsmedewerker van de Mediamarkt aan het Maagjesbolwerk, door een man met een vuurwapen bedreigd. Hij betrapte de man bij een winkeldiefstal en sprak hem daarop aan. Op het moment dat hij de man wilde aanhouden trok die een vuurwapen. Hierop verliet de man de zaak en liep kalm naar een fiets die gestald stond in een fietsenrek bij de ingang van het Maagjesbolwerk. Toen hij in de gaten kreeg dat twee medewerkers van de elektronicazaak hem achterna kwamen, richtte hij zijn vuurwapen op beide mannen. Hierop vertrok hij op de fiets. Hij fietste via de Jufferenwal, de Nieuwstraat en de Waterstraat naar de Buitenkant.

Uit onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk om dezelfde man gaat als die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij het neerschieten van een rechercheur in Apeldoorn.

De politie waarschuwt u voor de vuurwapengevaarlijkheid van de verdachte en adviseert u dringend om zelf geen actie te ondernemen en alle informatie door te geven aan de opsporingstiplijn van de politie. Het telefoonnummer is 0800- 6070. Maar u kunt ook met de plaatselijke politie bellen.

Meer nieuws, een opsporingsbericht en een foto vindt u bij ‘Lees verder’.

De Hoofdofficier van Justitie te Zutphen vraagt uw aandacht voor het volgende:

Op maandag 23 juli werd in Apeldoorn een politieman neergeschoten en op zaterdag 28 juli werd in Zwolle personeel van een winkelbedrijf met een vuurwapen bedreigd.

In verband hiermee vraagt de politie u uit te kijken naar de 57- jarige Jovica TRAJKOVIC. De man heeft het volgende signalement: lengte ongeveer 1.70 à 1.80 m, normaal postuur, grijs haar en kalend. De man heeft een grijs vlassig ringbaardje en spreekt Engels.
Hij is gekleed in donkere kleding, draagt een lange jas en heeft soms een zwarte hoed op. De politie waarschuwt u voor de vuurwapengevaarlijkheid van de verdachte en adviseert u dringend om zelf geen actie te ondernemen en alle informatie door te geven aan de opsporingstiplijn van de politie.
Het telefoonnummer is 0800- 6070. Maar u kunt ook met de plaatselijke politie bellen.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. lekker dan 🙁 niet fijn dat hij actief is in zwolle, anders gezegd, helemaal niet fijn dat er zulke mensen bestaan.

  Dit vraagt toch extra aandacht van de politie bij de surveillance.
  En iemand in een zwarte lange jas en zwarte hoed moet toch eigenlijk wel opvallen.

  Hopelijk pakken ze hem snel.


  ⚠️ Meld

 2. En straks blijkt dat de gezochte man helemaal niet in Zwolle is geweest. Hij lijkt op de man die personeel van Mediamarkt met een wapen heeft bedreigd….het staat niet vast dat het om dezelfde persoon gaat.


  ⚠️ Meld

 3. Bij de politie zijn tientallen tips binnengekomen over de man die een rechercheur in Apeldoorn heeft neergeschoten. Volgens de politie is er goed gereageerd, vooral toen zijn foto rond 20.00 uur op televisie verscheen.

  De man richtte zaterdag in Zwolle zijn pistool op een beveiligingsmedewerker van de Mediamarkt.

  Na die bedreiging heeft de politie een signalement bekend gemaakt en mensen om medewerking gevraagd. De tips hebben nog niet tot de aanhouding van de man geleid.  ⚠️ Meld

 4. eindelijk een snelle actie van de politie ;D

  Maar eindje fietsen naar biddinghuizen.

  Maar goed weer een crimineel opgepakt. en nu zul je zien. 2 jaar bajes en dan weer vrij in nederland.
  Ik zeg levenslang in de bajes en dat uitzitten in zijn thuisland 😀


  ⚠️ Meld

 5. rob snelle actie???? politie is 6 dagen aant zoeken geweest
  politie kan gewoon niet om ons heen( BURGER) 😀
  30 miljoen ogen binnen 1 dag bingo ;D ;D
  ps 2 jaar is ook zat


  ⚠️ Meld

 6. straf uitzitten en daarna gelijk het land uit flikkeren
  maar ja dat mag zeker niet gezegd worden ben je gelijk een rascist of een fascist >:(


  ⚠️ Meld

 7. 2 jaar?
  Op het neerschieten van een agent zal wel meer staan. Deze bedreiging er ook nog bij. Zal dus wel wat meer jaartjes worden, uitgaande dat bewijsvoering rond komt.


  ⚠️ Meld

 8. Tja en hij was ook een bekende bij de politie. Hij zal dus wel iets meer op zijn kerfstok hebben. Je knalt niet zo maar iemand van de politie neer. Slecht geweten en dus maar meteen knallen. Van mij mogen ze hem meteen uitzetten en zijn straf laten uitzitten in eigen land. Wat mij betreft is iedere nationaliteit in nederland welkom zolang ze zich maar aan de regels en de wetten houden. Kunnen ze dat niet dan lekker terug naar land van herkomst. Laat ie daar zijn eigen volk maar afknallen.


  ⚠️ Meld

 9. Zucht…

  Laat ie daar zijn eigen volk maar afknallen.

  We blijven Hollanders. Srebrenica alweer vergeten!
  Sorry webmaster… inderdaad offtopic! Maar ik moest dit even kwijt.


  ⚠️ Meld

 10. Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Zutphen 26 jaar en 8 maanden celstraf geëist tegen een 58-jarige illegaal in Nederland verblijvende man uit Servië.

  Deze zou op 23 juli vorig jaar een rechercheur in een winkelcentrum in Apeldoorn van dichtbij hebben neergeschoten. Het slachtoffer overleefde de aanslag ternauwernood. Een week later bedreigde de man winkelpersoneel van de Media Markt in Zwolle nadat hij op winkeldiefstal was betrapt.

  RTV Oost


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.