Hoofdtrainer Ten Berge vertrekt bij Berkum

Zwolle – Hoofdtrainer Roeland ten Berge zal VV Berkum na afloop van het huidige seizoen 2013-2014 verlaten, zo hebben het bestuur van de Zwolse zaterdaghoofdklasser en de coach in goed onderling overleg besloten.

“Na drie seizoenen, waarin door alle betrokkenen uitstekend is samengewerkt, zijn beide partijen aan wat nieuws toe,” aldus bestuurslid Henk Jan van der Veer van Berkum. “Door in een vroeg stadium het vertrek aan te kondigen wordt duidelijkheid verschaft en kan de focus bij zowel spelers als trainers nog meer bij het huidige seizoen komen te liggen.” Ten Berge staat vanaf het seizoen 2011-2012 aan het roer bij de hoofdselectie van Berkum waar hij met een innovatieve en aanvallende speelwijze succes boekte. In zijn eerste seizoen pakte de ploeg een periodekampioenschap en werd de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Topklasse gehaald.

Ook kwam Berkum ver in het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker, waarin het uiteindelijk werd uitgeschakeld door eredivisionist Heracles. In 2012-2013 deden de Zwollenaren met aantrekkelijk voetbal tot in de slotfase mee om de prijzen in de Hoofdklasse C, waarin ze op een vijfde plek eindigden.

Vóór zijn periode bij Berkum was Ten Berge hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij Voorwaarts Twello. Daarvóór coachte hij het tweede elftal van Excelsior ’31 en was hij coördinator jeugdopleiding en trainer van het A1-elftal bij profclub Go Ahead Eagles. De nu 36-jarige Raaltenaar is docent trainersopleidingen bij de KNVB en Landstede en hij heeft een eigen bedrijf in voetbaltechnische ondersteuning.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Jammer, de ploeg is op dit moment niet echt in vorm, maar heeft voldoende potentie en veerkracht om het seizoen straks weer goed te eindigen.


  Maak melding

 2. Let maar op die haalt de kerst niet, leuk idee, dat je nu al weet dat je weg moet.
  Morgen van IJVV verliezen dan is het gebeurt….  Maak melding

 3. Stelletje successupporters. Berkum zit in een dip en het team kampt met blessureleed. Dat was twee seizoenen geleden ook zo. Toen sloten ze het heel goed af. Om de teleurstelling over de magere resultaten meteen op het bordje van de trainer te leggen, is wel wat makkelijk. Ten Berge heeft veel bereikt met dit team. Hij mag van mij blijven tot het einde van dit seizoen.


  Maak melding

 4. @ hupberkum

  Waarom hebben ze dan nu al besloten om afscheid te nemen?
  Het probleem bij berkum is dat de jeugd geen kans krijgt, De aanvoerder van het 2e , die jongen van Horstman, die doet het harstikke goed.
  maar hij krijgt geen kans…  Maak melding

 5. Er zit voldoende kwaliteit in het team om een goed seizoen te draaien, boeberkum. Herinner je Art Langeler en Jaap Stam nog? Die kondigden hun afscheid ook vroegtijdig aan. Langeler werd ook beschimpt tot FC Zwolle promoveerde. Toen was hij opeens ieders held. Voetbal is mensenwerk en soms zit het tegen. Als de “12e” man dan meteen het hoofd in de schoot legt en de kop van de trainer eist, dan helpt dat het team niet om de vorm te hervinden. Een beetje meer ausdauer, boeberkum, en echte support helpt meer. Succes heeft vele vaders, maar waar zijn die als het even minder gaat?


  Maak melding

 6. Spelen in de hoofdklasse betekent professioneel handelen. Als het aan sommigen hier zou liggen, dan spelen we binnenkort weer tegen Be Quick.


  Maak melding

Reageer