Aanmelding ‘Week van de Mantelzorg’ verlengd

Zwolle – Zwolse mantelzorgers die tijdens de ‘Week van de Mantelzorg’ willen deelnemen aan activiteiten die speciaal voor hen bij Deltion College worden georganiseerd, kunnen zich niet aanmelden tot en met 20 oktober, maar tot en met zondag 27 oktober. 

 

In de week van 4 tot en met 10 november zijn er allerlei leerzame, ontspannende en smakelijke activiteiten in Zwolle. Mantelzorgers doen gratis mee en mogen een introducé meenemen. Ook deze introducé doet gratis mee. Het programma dat door Deltion en Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wordt aangeboden bij Deltion (4 t/m 7 november) varieert van leren vertellen als een professionele verhalenverteller tot verschillende danslessen en van advies over kleur en stijl tot het bereiden van een bijzonder nagerecht. Alle activiteiten bij Deltion zijn gratis.

Ontspanning, balans en bewustwording op de Belevingsdag

Op zondag 10 november wordt de Belevingsdag georganiseerd door BewustZwolle in Praktijk Morrighan aan de Dr. Stolteweg 84-92. Het programma bestaat uit activiteiten voor ontspanning, balans en bewustwording. De Belevingsdag is grotendeels gratis; hier en daar wordt een vergoeding gevraagd. Mantelzorgers kunnen naast onbeperkte deelname aan de gratis activiteiten ook kosteloos aan één betaalde activiteit deelnemen. Introducés zijn welkom, maar krijgen geen kaart voor gratis deelname aan een betaalde activiteit.

 

Voor alle leeftijden

De meeste activiteiten in het programma zijn bedoeld voor alle leeftijden (vanaf 12 jaar). Enkele activiteiten zijn specifiek voor jongeren (12 tot 18 jaar), zoals ‘Ken jij Andy Warhol’ op vrijdagavond 8 november, waarbij de jongeren een foto van zichzelf bewerken in de stijl van kunstenaar Andy Warhol. 

 

Aanmelden

Zwolse mantelzorgers kunnen zich inschrijven van tot en met zondag 27 oktober via www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg. Hier staat ook het programma. Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, lichamelijk, psychisch of verstandelijk beperkte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur zorgt. 

 

Samenwerkende partijen

Bij de organisatie van de Week van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken: Gemeente Zwolle, Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, Deltion College, Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio, BewustZwolle, Mantelzorgadviesraad, MEE IJsseloevers, Mindfit, Driezorg, Zorgspectrum ’t Zand, Woonzorgconcern IJsselheem, Protestantse Gemeente Zwolle, Interakt Contour en De Vogellanden, centrum voor revalidatie.

Artikel delen:

Reageer