Chat Log 73

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 74 ) te voorzien. Ga gerust je gang! 

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Artikel delen:
Reacties 625
 1. Over Zwolle bij éénvandaag dus in mijn vorige bericht.

  Het geheim van Zwolle: de gunfactor

  Minder werklozen, meer startende bedrijven, grotere winstgroei. In Zwolle gaat het goed. Economisch gezien is Zwolle zelfs de meest succesvolle regio van Nederland. Per inwoner doen de Zwollenaren het beter dat Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

  Toch slaan de Zwollenaren zichzelf niet uitbundig op de borst. Het calvinisme zit diep, de mensen zijn er voorzichtig van aard. Zwolle koppelt ambitie aan bescheidenheid. En: men gunt elkaar het succes. Het verhaal achter de Zwolse kracht…..  Maak melding

 2. Ik was er bijna ingetrapt, Bernard, zag op het allerlaatst de naam van de site. Mijn eerste reactie was, dat MSN als conversatiemiddel kennelijk ‘uit’ is.;D Maar was het maar waar, dat bericht.


  Maak melding

 3. Vooral deze strofe vind ik geweldig:

  ….Ik ben ontzettend blij dat we met doelgerichte campagnes deze nare maatschappelijke trend een halt hebben toegeroepen. We kunnen nu een streep zetten onder het leed van talloze kwetsbare pubers….

  Inderdaad, was het maar waar.

  Ook bij de reacties zat een mooie:

  JASMIJN ⤢ 18 OKTOBER 2013, 11:41
  Ik weet niet hoor maar niemand van me vrienden gebruikd nog msn

  ANDRE ⤢ 18 OKTOBER 2013, 11:46
  Aha! Dan zijn dat dus die cyberpesters! Schaam u!  Maak melding

 4. Haha, dat is ook een conclusie! Als ze geen MSN meer gebruiken, wat gebruiken ze nu dan? Ik begrijp dat het succes van Facebook ook tanende is.


  Maak melding

 5. Hoera voor Kirsten Wild!

  Van RTV Zwolle 😉

  Kirsten Wild uit Zwolle pakt goud op EK Baanwielrennnen

  In Apeldoorn is wielrenster Kirsten Wild uit Zwolle vanavond Europees Kampioen geworden op het onderdeel puntenkoers.

  De Zwolse kwam uit op een totaal van 15 punten, twee meer dan de Engelse Dani King. De Spaanse Leire Olaberria werd derde. In Apeldoorn wordt dit weekend het EK Baanwielrennen gehouden. Wild komt dit weekend nog op het onderdeel Omnium in actie. Dat zijn een aantal wedstrijden, onder meer achtervolging en puntenkoers, door elkaar. Die wedstrijden worden morgen en zondag verreden.  Maak melding

 6. Goed nieuws voor de bluesliefhebber.

  Unieke samenwerking tussen Stichting Bluestown en Stichting Noodverlichting

  Grote namen als Walter Trout, Joe Bonamassa en Popa Chubby speelden al eens in de Lantaarn. Deze zaal kent een rijke historie op het gebied van blues en is alom bekend bij bluesliefhebbend Nederland. De traditie wordt voortgezet met een veelbelovende bluesavond op zaterdag 9 november in de Lantaarn aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. In juli vorig jaar werd de toenmalige exploitant van de Lantaarn failliet verklaard. De sluiting betekende een gemis voor de muziekliefhebbers. Stichting Noodverlichting is in dat gat gesprongen en heeft zichzelf als doel gesteld een noodoplossing te zijn. Zolang er zich geen nieuwe uitbater aandient, biedt de stichting, om zo de legendarische naam in stand te houden, maandelijks evenementen aan. Stichting Bluestown, onder leiding van Harry Radstake, heeft als doel om blues in Oost Nederland te promoten. Deze stichting is voortgekomen uit het gelijknamige en inmiddels al op 11 regionale zenders te horen radioprogramma van RTV Raalte Beide stichtingen hebben de handen ineen geslagen om een bluesavond van formaat te organiseren.

  Op zaterdagavond 9 november maken the Veldman Brothers als eerste hun opwachting. Een band die onder de bezielende leiding van Bennie en Gerrit Veldman bekend staat om zijn tomeloze energie; zichtbaar plezier en voelbare synergie; muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Vier getalenteerde muzikanten met een schat aan ervaring, beïnvloed door elkaar en beïnvloed door de “helden van weleer”. The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol; met covers en eigen songs en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid.

  The Twelve Bar Blues Band zal als tweede het podium betreden. De band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Ieder optreden opnieuw weten de mannen met onuitputtelijke energie en enthousiasme een ultieme bluessfeer neer te zetten zoals je die alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten.

  De avond begint om 20.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop ??12,50 en ??15,- aan de kassa. De voorverkoop is inmiddels begonnen bij VVV Nijverdal, café de Barbier in Hellendoorn, café de Schoenmaker in Luttenberg en Annie Schulten lederwaren in Raalte.  Maak melding

 7. Aiaiai, nu gaat Dick het weer RTV Twente noemen vrees ik ;):

  Overijssels beste koffie in Hengelo, de slechtste in Zwolle

  De beste koffie in Overijssel wordt geschonken door Meesterlijke koffie en thee in Hengelo. De slechtste is Loetje aan de Kade in Zwolle. “Is er een toilet in de buurt? Dit verdraagt een maag niet.” Dat oordeelt het testteam van het Algemeen Dagblad in de koffietest.

  Het testteam beoordeelde gewone kloffie, cappuccino en espresso. Meesterlijke schenkt volgens de testers een mooie koffie vol aroma, de espresso is een festival van geconcentreerde smaken. Als in de cappuccino volle melk was gebruikt was de koffiezaak in de top vijf terecht gekomen; de gesteriliseerde melk haalt het gemiddelde naar beneden. Volgens de krant toch een verrassing in de koffietest.

  Over Loetje aan de Kade is het testteam een stuk minder lovend. De koffiezaak behaalde een dramatische 1,5 en prijkt op de 94ste plaats. Het testteam omschrijft de koffie als: neem een geoxideerd kunstwerk en vang het afvalwater op: Koffie van Loetje. De testers zeggen over de espresso dat afgekoeld teersap beter smaakt.  Maak melding

 8. Geen idee doeksen. Er is niet veel te beleven bij DE club en Edon. Dacht dat ze allebei thuis zouden spelen, maar heb bij het programma van volgende week gekeken.:( Vandaag is het inhaal en beker!  Maak melding

 9. Ik hoorde net de assistent-trainer van ADO, die ongehoord negatief comentaar gaf op zijn eigen ploeg. Dat zal hem niet in dank worden afgenomen, denk ik. In ieder geval maakte hij duidelijk dat ze er flink van langs krijgen tijdens de rust. We zullen zien wat het effect is op de ploeg.


  Maak melding

 10. Ik geloof dat ik ook maar eens een hengeltje uitwerp:
  Van RTV Oost:

  Vissers uit Zwolle halen tas vol sieraden uit het water

  Geen snoek, maar een boodschappentas gevuld met sieraden en andere persoonlijke spullen. Dat was vanmiddag de bijzondere vangst van vissers Pascal Platel en Michael Ponsteen uit Zwolle.

  De twee vismaatjes waren vanmiddag aan het snoeken in de Willemsvaart bij de Spoolderbrug in Zwolle. Ondanks het mooie herfstweer en de ervaring van beide mannen, wilde de snoek niet bijten. Rond 16.00 uur vonden ze het mooi geweest en haalde Pascal voor het laatst zijn hengel uit water. Hij voelde dat er wat aan de haak zat en toen bij het binnenhalen een juwelendoosje naar boven kwam drijven, wisten de twee dat ze iets bijzonders aan de haak hadden geslagen.

  Sieraden in een kussensloop

  Uiteindelijk haalden ze een plastic boodschappentas naar boven met daarin een kussensloop die gevuld was met sieraden en andere persoonlijke spullen. Michael maakte een foto en nadat ze hun vangst goed hadden bekeken, belden ze de politie. “We dachten direct dat de spullen gestolen waren”, vertelt Michael. “Ook omdat er ook een schroevendraaier bij zat.”

  Behalve sieraden, horloges en vooral lege juwelendoosjes, zaten er ook oude identiteitspapieren tussen de spullen. “Ik geloof van iemand uit Groningen”, zegt Michael, die geen idee heeft hoe de tas in het water terecht is gekomen. “Misschien dat de dieven de tas dumpten nadat ze de meest waardevolle spullen eruit hadden gehaald of misschien werd het ze gewoon te heet onder de voeten en wilden ze snel van de spullen af.”

  De politie arriveerde een kwartier later en nam de tas mee. Pascal en Michael gingen daarna naar huis. Zonder snoek, maar met een goed verhaal voor op een verjaardag of ander feestje. “Je hoort wel eens verhalen van vissers die iets waardevols naar boven halen. Nu waren wij het zelf.”  Maak melding

 11. Een echte Zwollenaar was vandaag op fb wel weer in the picture. Ferdy Damman had de voorplaat van de Volkskrant, Spits en nog een krant. Met de nieuwe nr.1 (van de wereld volgens mij) dj uit Nederland.


  Maak melding

 12. 2 files in de buurt

  A28 Hoogeveen -> Zwolle
  Tussen De Wijk en Staphorst.
  + 18 min. 3,8 km –
  ——–
  A32 Heerenveen -> Meppel
  Tussen Meppel-Zuid en knp. Lankhorst.
  + 5 min. 0,6 km –  Maak melding

 13. Dick
  Nu hij zich geheel in de droom wilde nestelen, stootte de droom hem terug, haastte, haast met dezelfde kracht als de werkelijkheid dat had gedaan. Hij wist, dat hij van Ina Damman hield, – en niet naar haar toe zou gaan, omdat hij van haar hield. Maar al zijn verlangen, zo lang in hem opgesloten, richtte zich, hoe hij zich ook keren wilde, op de werkelijke Ina Damman, niet op haar vluchtig spiegelbeeld in de droom!/quote]
  uit: Terug tot Ina Damman van Simon Vestdijk;)


  Maak melding

 14. Radio 1 wond zich nogal op over de voorzitter van de werkgroep van de VN die de Sinterklaastraditie gaat onderzoeken. Zij zei in een interview dat Nederland die traditie maar moest afschaffen omdat het regelrecht over slavernij ging. Ook begreep ze niet waarom wij zonodig naast Santa Claus nóg een Sinterklaas moeten hebben. Een is toch voldoende?

  Ha, daar kan het Sinterklaasjournaal mooi niet tegen op. Wat een suspense.:)


  Maak melding

 15. Wat ik grappig vond was dat de presentator zei dat we eindelijk bereid waren om over het racistische karakter van de figuur Zwarte Piet te kijken en nu gooit de VN roet in het eten. Sinterklaas zit toch diep in onze ziel, merk je. En dat terwijl zwarte Piet van nu niet meer dezelfde figuur is als toen wij jong waren. Met zijn roe, zijn zak en pepernotenmolen.


  Maak melding

 16. Voor de liefhebbers morgenavond en zondag nog te zien:

  Greetings From Tim Buckley

  In deze biopic staan de laatste dagen voorafgaand aan het podiumdebuut van zanger Jeff Buckley centraal. Jeff Buckley (Penn Badgley) verschijnt voor het eerst op het toneel tijdens een ‘tribute show’ ter ere van zijn overleden vader en folkzanger Tim Buckley. Terwijl hij worstelt met de nalatenschap van een man die hij nauwelijks kende, vormt Jeff een intieme band met een jonge vrouw die achter de schermen werkt tijdens het concert. Langzaam leert hij omgaan met zijn gevoelens en begint hij het potentieel van zijn eigen muzikale stem te ontdekken. ??Greetings from Tim Buckley?? zit bomvol muzikale optredens en memorabele liedjes van zowel vader als zoon. De film laat Jeff Buckley zien aan het begin van zijn korte maar glansrijke carri?re. Aanvankelijk gekweld door de afwijzing van zijn vader en zoekend naar een eigen geluid om uit te groeien tot één van de grootste jonge muzikanten van zijn tijd.

  Fraterhuis.


  Maak melding

 17. :o>:( Blatter (77) sluit nieuwe termijn als FIFA-voorzitter niet uit
  Sepp Blatter sluit niet uit dat hij zich in 2015 kandidaat stelt voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FIFA. De 77-jarige Zwitser staat al sinds 1998 aan het hoofd van de wereldvoetbalbond.  Maak melding

 18. Wat een heerlijke dag vandaag. Zou dit nu echt de laatste mooie dag van het jaar zijn? Alhoewel wandelen in een sneeuwlandschap ook een belevenis is. Ik heb vandaag nieuwe gebieden rondom Ommen ontdekt. Drama, wat zijn ze aan het doen met de Regge? Herstellen ze de natuurlijke loop?


  Maak melding

 19. @Bernard

  Geweldige link, ik heb dubbel gelegen van het lachen. De Speld blijft onovertroffen.

  Ik ben trouwens een actie gestart tegen de massale kap van dennenbomen rond Kerstmis. Doe je mee?


  Maak melding

 20. Even iets heel anders……..

  EEN DIKKE VETTE PLUIM VOOR DE MEDEWERKER VAN RESTAURANT PARADISO !!!!!!
  die mijn dochter die 11 okt. op de rotonde onderweg van school naar huis, was aangereden, heel lief naar huis heeft gebracht ,

  Heel fijn om te weten dat we een beetje voor elkaar zorgen in Zwolle.


  Maak melding

 21. Griepprik! Ik draai inmiddels ook al enkele jaren mee in dit circus. Volgende week ga ik weer netjes mijn griepprik voor dit jaar ophalen.
  Elk jaar heb je ook weer de discussie over het nut er van. Zo lees ik nu weer: Marketing griepvirus draait overuren.

  Zou het nou echt zo zijn dat we elk jaar moedwillig kapitalen weggooien aan een nutteloze (schadelijke – vanwege het kwik wat er inzit – ) vaccinatie? Heeft de farmaceutische industrie ons zo in de macht?


  Maak melding

 22. @Dame ; de Regge krijgt een natuurlijke loop weer terug, met de mogelijkheid om op bepaalde plekken extra water tijdelijk op te slaan.
  Ze meandert hier en daar weer als vanouds door het fraaie landschap;)


  Maak melding

 23. Het gaat vast mooi worden, Drama. Nu was het jammer dat het wandelpad dood liep op de Regge.:) Daarna langs het gedeelte gelopen waar ze bezig zijn. Een surrealistisch gezicht.


  Maak melding

 24. Alleen de volgende dag een beetje gevoelig. Verder, of hij nou beschermt of niet, dat weet je toch niet. Heb vorige week al twee dagen met koorts in bed gelegen, dus als hij werkt is ie te laat!


  Maak melding

 25. ik vind wel dat er weinig country bij zit jan,heb namelijk mijn puntlaarsjes en spijkerboks al aan………….en mijn hoed natuurlijk


  Maak melding

 26. @ Dame/drama: Dat meanderen van in oude staat teruggebrachte riviertjes is modern. Kijk maar eens noordelijk van Hoogeveen naar de loop van “Het Oude Diep”. Kan nog wel meer voorbeelden noemen. O.a. in NW-Overijssel.


  Maak melding

 27. Van RTV Oost

  Automobilist meer dan twee keer te hard op IJsselallee Zwolle

  De verkeerspolitie heeft in Zwolle een automobilist betrapt die met 150 kilometer per uur over de IJsselallee reed.

  De bestuurder viel nogal op omdat hij met zijn auto veel sneller reed dan de politie. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een fikse boete. Omdat de overtreding binnen de bebouwde kom was, krijgt de bestuurder ook te maken met een zogenoemde Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer.  Maak melding

 28. Meestal zijn dat mensen die ervan overtuigd zijn dat zijzelf heel goede chauffeurs zijn, die precies weten wat ze moeten doen. Figuren die de mond vol hebben over de “slakken op de weg”, de “onnodig linksrijders” en de mensen die onverwachte dingen doen op de weg. Helaas voor hen mogen die chauffeurs zich ook in het verkeer begeven en is het dus zaak om ook aan de mindere chaufferende goden 9zoals ik ;)) ruimte te geven en erop te anticiperen. Dus, je gewoon aan de toegestane snelheid en regels te houden…


  Maak melding

 29. [urlhttp://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/22005693/__Demonstrante_afgevoerd__.html=]@Bernard Hier een kort filmpje over die voor Nieuw Guinea protesterende demonstrante. Pijnlijk.[/url]


  Maak melding

 30. Typefoutje:

  14:22 uur
  Tyton bij kennis

  Zorgelijke gezichten. Tyton ligt lang roerloos op de grond, maar is inmiddels wel weer bij kennis.

  Tyton wordt behandeldTyton wordt behandeld

  14:17 uur
  Tyton K.O. na redding

  PSV-keeper Tyton redt fraai op een vrije trap van Höcher, maar komt met zijn hoofd hard neer en ligt nu uitgeteld op het veld.  Maak melding

 31. Helaas keken te weinig mensen naar deel 1 van serie 2 van “Overspel”. 882.000 geloof ik en daar zaten wij (vanmiddag teruggekeken) niet bij. Naar de laatste aflevering, van de vorige serie, keken iets van 1.019.000 mensen oid.

  Allemaal (terug)kijken menschen! Het is absoluut de moeite waard. Als je de uitzending van gister ziet, wordt je eerst prima bijgepraat (en kun je uitstekend bijkijken) over de 1e serie.

  Kees Prins blijft mijn favoriet! :D:D:D


  Maak melding

 32. Brandpunt

  Nederland 2, 22:15 uur

  – Sven Kockelmann maakt een reconstructie van de zaak Jansen Steur

  Maar vooral:
  – Tienduizenden overlevenden van de holocaust slijten hun dag in Israël in vergetelheid en bittere armoede  Maak melding

 33. Trammelant in amateurvoetballand

  Het duel tussen WV-HEDW 8 en Overamstel 2 liep gisteren compleet uit de hand. Het bekende verhaal in de onderknuppelklasse als onvermogen gecompenseerd moet worden met agressie. Overamstel 2 kwam tekort en liep dus de hele wedstrijd te ouwetiefushoeren op de scheids. Toen deze scheids in de laatste minuten een penalty gaf aan WV-HEDW, besloot de keeper van Overamstel de scheids een karatetrap in de rug te geven. De spelers van WV-HEDW deden hun best de scheids in bescherming te nemen tegen de losgeslagen randdebielen van Overamstel 2 en kregen dus ook klappen. Zelfs wanneer ze op de grond lagen. Chapeau voor de mannen van WV-HEDW, die het wel snappen. Die gasten van Overamstel moeten ze de rest van hun leven verbannen van elk grasveld dat we hebben. Gelukkig zijn er al drie gearresteerd. Dat het bestuur van Overamstel vervolgens geen commentaar wil geven, zegt al genoeg. Opheffen, die club, die voor dit incident al een beruchte naam hadden, aldus lui op Twitter. Voorbeeld stellen. Als de KNVB ballen heeft, laat ze dit seizoen vanaf het begin af aan zien dat het menens is. Zonder respect geen voetbal? Handhaaf dat dan ook, KNVB.  Maak melding

 34. In de herfst, niet alleen door de bladeren op de rails gestopt.
  Maar ook 🙁

  De NS laat morgen minder treinen rijden vanwege de naderende herfststorm. In plaats van elk kwartier, zullen er elk half uur treinen rijden  Maak melding

 35. Dame (12:50) op youtube staan ook een paar van die filmpjes. Nederland staat er weer gekleurd op. Ik weet in ieder geval nu dat ik nooit meer iets gunstigs ga zeggen ten gunste van een “zwarte” piet. Voor je het weet wordt je geassocieerd met deze tokkies.

  Die mevrouw heeft trouwens een mooi succesje binnengehaald. Die petitie Stop de ??slow motion?? genocide in West-Papoea ?? zet onrecht recht had tot gisteren in 2 jaar 2500 handtekeningen verzameld. Nu anderhalve dag later staat de teller op 21368!


  Maak melding

 36. Wasnou belangrijker dan?

  Man waagt leven voor biertjes

  Walter Serpit uit de Amerikaanse staat Georgia redde met gevaar voor eigen leven een zestal biertjes uit zijn brandende woning. Volgens de gehandicapte man had hij geen keus, aangezien hij alcoholist is.

  Serpit stond al veilig buiten, toen hij zich ineens herinnerde dat er nog zes blikjes bier in de koelkast stonden. Hij nam zijn wandelstok ter hand en ging zijn brandende huis weer in, vertelt hij.

  Terwijl zijn gezinsleden zich over de rest van de familie ontfermden, kon Serpit volgens Metro alleen aan zijn drankvooraad denken. “Ik droeg hen op om de kinderen naar buiten te dragen, maar ik was als alcoholist bezig mijn bier in veiligheid te brengen.”  Maak melding

 37. In Utrecht is een groot overschot aan vrouwen tussen de 18 en 27 jaar.

  Dat schrijft Plussen en Minnen, een cijfertjeswebsite van de Universiteit Utrecht (UU).
  Het ‘probleem’ is voornamelijk te wijten aan het grote aantal vrouwelijke studenten in Utrecht. Ongeveer 18.000 van de 30.000 UU-studenten is vrouw.
  In de leeftijdscategorie 18-19 is 58,9 procent vrouw. In de categorie 20-21 heeft zelfs 59,4 procent het vrouwelijke geslacht.  Maak melding

 38. NU op radio 1 “iemand die belaagd is door pro-piet demonstranten”. Hij was toevallig bij die Papoea-vrouw. Er was (op zijn minst) geen enkele nuance bij die betoging.


  Maak melding

 39. Joppuh, ook genoten van het 1e deel van de 2e serie “Overspel”? Hoorde dat ze al aan het schrijven zijn voor Overspel-3. En “Zusjes” (zaterdag volgens mij?) moet ook tof zijn.


  Maak melding

 40. Absoluut genoten Dick, en wat denk je van “de Prooi” met Pierre Bokma als ABN Amro bankier Rijkman Groenink? Ook een regelrechte aanrader, deze serie! Ook nog met Victor Loew (technische spelling) als Noud Wellink.


  Maak melding

 41. Vreemd en nogal ongelooflijk dat Pell?’s “elleboog” niet werd bestraft.

  Graziano Pell? mist de komende drie wedstrijden van Feyenoord. De Rotterdamse club en de aanvaller hebben het schikkingsvoorstel geaccepteerd dat Pell? kreeg vanwege het uitdelen van een kopstoot in het duel met Heracles Almelo.

  Pell? maakte zondag in de 89e minuut een koppende beweging naar tegenstander Mike te Wierik. Hij kreeg daarop de rode kaart. De aanklager betaald voetbal legde deed hem een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan een voorwaardelijk.

  Pell? mist nu de wedstrijden met HSV Hoek (beker), Cambuur en AZ. Op 24 november is hij weer beschikbaar voor het duel met RKC Waalwijk.  Maak melding

 42. De zwarte-pietsoap duurt voort. Nu heeft Anouk zich de woede van de zwarte-piet-is-geen-racisme-aanhangers op de hals gehaald door zich uit te spreken tegen de knecht van Sinterklaas. De reacties op haar opmerking liegen er niet om.:(


  Maak melding

 43. Ik vond het erg leuk dat ik je gisteravond op de verjaardag van D.L. in C de P hebt ontmoet Joppuh. De stemming zat er goed in en kijk al weer uit naar de volgende verjaardag van het feestv?rk’n.:)


  Maak melding

 44. Had ik niet gezien, Dick. Je vraagt je af hoe zoiets ontstaat. Het begint als een gewone discussie maar ontaardt nu behoorlijk. Er is toch nog veel latent racisme aanwezig. Of misschien is “latent” niet het goede woord. Triest.


  Maak melding

 45. Verkeerschaos door vervanging verkeerslichten.

  In de ochtendspits is een grote verkeerschaos ontstaan.
  De verkeerslichten op de kruising Middelweg-Waallaan worden vervangen.
  Op de kruising staan verkeersregelaars en vanuit Stadshagen is slechts 1 van de 3 rijstroken beschikbaar.

  Het gevolg is een file van 7 kilometer, die nog altijd groeit.
  Vanuit Hasselt kom je voor het viaduct over de Ruimzichtweg al in de file terecht, die verder loopt langs de Milligerplas, dwars door Stadshagen en over de Middelweg.  Maak melding

 46. @Dame; uitgerekend op 16 november. Ik heb dus nu al 2 weken verlof gehad. De ene dag gaat beter dan een andere. Ik ben nu helaas vooral een “het zit op de bank en het zappt”. Vooral ook om her en der wat rust te pakken. Maar het wordt hoog tijd voor een account op Facebook, Dame ;-). Daar kan ik je beter op de hoogte houden.


  Maak melding

 47. Dat is idd een nadeel, dat je zonder Fb achterloopt wat info betreft. Maar het is dus al heel snel. Ik dacht dat het nog wel een maand of 3 zou duren. De tijd vliegt.
  Dat “bankzittend zappen” die ik op dit moment ook.;D


  Maak melding

 48. Haha, Ingrid, ik wilde maar zeggen dat je daar niet zwanger voor hoeft te zijn. Lekker onderuitgezakt langs die rijen zenders waar toch niets interessants op is.:)


  Maak melding

 49. Ik zou dat eerder een mooi slotakkoord vinden, dan dat ik nu al de lat zo hoog zou leggen. Moet je nagaan, voor het vorige seizoen zei jouw geliefde Derksen nog dat PEC niks te zoeken had in de eredivisie. En dit jaar draaien ze verdienstelijk mee in de kop. Niet zonder enig chauvinisme, meen ik dat de trouwe aanhangersschare ook bijdraagt aan het succes.  Maak melding

 50. Heeft Derksen zijn woorden ooit teruggetrokken? VI staat hier weleens op, maar ik vind dat zo’n vervelend schreeuwerig programma dat ik nooit luister.


  Maak melding

 51. Zoveel mensen, zoveel zinnen. Ik vind alleen Wilfried Genee te pruimen. Gijp, Boskamp en Derksen zijn platvloers met een humor en benepen, conservatieve opvattingen die de mijne niet zijn.


  Maak melding

 52. 13 in een dozijn, Ingrid. Hoe ziet zo’n Nicholsonjas eruit, bontkraagje? Even voor de statistieken die ik zo trouw bijhou: dit staat dus op RTV Oost en (nog) niet op WLZ.


  Maak melding

 53. Er was wel een burgernetbericht van. Dat was iets duidelijker.

  Zwolle, Russenweg wegel. 15 jr blank meisje, 1.60 stevig, dnk haar in staart, d.bl Nickelsonjas met cap. en bont. pierc in onderlip
  Tips 0800-0011
  17:37

  Ben toen inderdaad even naar buiten gelopen om te kijken. Is per slot hier niet zo ver vandaan. Daarna

  Zwolle. Einde BN actie. Meisje nog niet aangetroffen. Tips blijven welkom.
  19:29  Maak melding

 54. @Dame, vond de beschrijving ook niet erg duidelijk. Stond inderdaad al wel op Oost en nog niet hier.

  Leuke Hotspot, wat je daar nou van moet denken. En helaas geen weer om zo maar even rodn te fietsen.


  Maak melding

 55. Tot mijn grote genoegen kwam ik toch opeens en onverwachts maar desalniettemin niet minder onaangenaam Assendörper tegen in mijn favoriete stamcafé:)


  Maak melding

 56. Zo duidelijk vind ik dat niet, Bernard. Ik weet nog steeds niet wat een Nickolsonjas is en een bont. piercing ook niet. Ik loop achter geloof ik.:o


  Maak melding

 57. Nog een voor de statistieken ;). Van RTV Oost:

  Cold Case Team heropent moord zonder lijk van man uit Zwolle

  Een moordzaak van 13 jaar geleden wordt heropend door het Cold Case Team Midden Nederland. Dat meldt Omroep Flevoland. Habib Mhedhbi verdween in juni 2000 op 43-jarige leeftijd. Hij woonde in Zwolle maar verbleef vaak in Lelystad.

  Ondanks dat zijn lichaam nooit is gevonden, is er de politie er van overtuigd dat Mhedhbi om het leven is gebracht. Op 16 juni 2000 werd in de bosjes van de Korte Muiderweg in Weesp een brandende vuilniszak gevonden. Op de deels verbrande kledingstukken die erin zaten, werden bloedvlekken gevonden. Ook was de kleding beschadigd door een scherp voorwerp, waarschijnlijk een mes. Daarnaast werd er een verbrand rijbewijs gevonden op naam van Habib Mhedhbi.  Maak melding

 58. Zullen ze niet leuk vinden in Dedemsvaart. Van RTV Oost:

  “Wehkamp vertrekt uit Dedemsvaart en bouwt nieuw in Zwolle”

  Het online warenhuis Wehkamp sluit het distributiecentrum in Dedemsvaart. De 200 werknemers verhuizen mee naar een nieuw te bouwen distributiecentrum in Zwolle. Dat meldt ABM Financial News.

  Volgens het financiële mediabureau blijkt uit stukken van Wehkamp dat het bedrijf van plan is het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld voor online retail in Zwolle te bouwen. Het nieuwe distributiecentrum moet naar verwachting in de zomer van 2015 de deuren openen.

  Wehkamp is al langer op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden vanwege groei, met name dankzij de toename van aankopen via internet. Sinds 2011 is het aantal zogenoemde picklocaties in het distributiecentrum bijna verdubbeld. In het nieuwe distributiecentrum in Zwolle komen er nog drie keer zoveel.

  Wat er gaat gebeuren met het andere distributiecentrum van Wehkamp in Maurik is onduidelijk.  Maak melding

 59. Vrijdag was op radio en tv dat deze zaak in ZWOLLE speelde. Hoevaak Zwolle vrijdag wel niet genoemd is….staat er dit op RTV Twente

  Het is de eerste dag van het strafproces tegen oud-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente. Hij staat terecht voor tientallen foute diagnoses. In totaal staan er zestien dagen voor het proces gepland. Hieronder is een live-verslag te lezen via Twitter.

  nixxx over de plaats wel over waar ie neuroloog was. Maar dat wist iedereen al >:(


  Maak melding

 60. Bericht door Assendörper, op 4 november 2013 om 02:56
  Slaap je al Gaitie?

  Na een nacht hard werken gaat Gaitie nu slapen Assendörper.:P


  Maak melding

 61. Bericht door dick, op 4 november 2013 om 08:33
  Welke statistieken Dame: WLZ-RTV Twente? Je zult dit jaar wel een kerstpakket krijgen voor promotie van RTV Twente

  Daar doe ik het ook voor, Dick, want ik heb het opgegeven om jou van je vooringenomen standpunt af te brengen. Calimero groeit ook niet.;D


  Maak melding

 62. Zo lang als ik op WLZ zit wordt er al over RTV Twente gerept hier. Heb het zelf ook een beetje in de gaten gehouden. vooringenomen = onderzocht en op feiten gestoeld standpunt. 😉


  Maak melding

 63. Dick, niet uit je nek kletsen. Ik post hier al jaren regelmatig berichten van RTV Oost die nog niet op WLZ staan noch in De Stentor. En dat zijn dan dus niet alle berichten, maar alleen die hier niet of nog niet staan. Heb ook weleens naar aanleiding van die opmerking een overzicht van berichten over Zwolle bijgehouden. Daarin wordt werkelijk geen onderscheid gemaakt met andere gebieden van Overijssel. Nieuws is nieuws.
  Ik vind het ook kletskoek om beide media in een soort concurrentie neer te zetten. Ze zijn aanvullend. WLZ is supersnel met nieuws over ongelukken, branden en allerlei culturele zaken e.d. Daarnaast bevat het veel ingezonden artikelen. RTV Oost is een journalistieker medium, net zoals (in beginsel) De Stentor. Met die laatste gaat het slecht; er zijn al veel ontslagrondes geweest. Ik ben blij dat er in ieder geval nog een journalistiek medium is naast WLZ; ik zou ze geen van beide willen missen.


  Maak melding

 64. En dat voorbeeld van Janssen Steur is lachwekkend. Het is toch niet van belang waar de rechtzaak is; het gaat erom waar hij zijn misdrijven heeft gepleegd.


  Maak melding

 65. @ Dame 19:44. Opvallend dat zowel Radio 1,2 als 3 en het journaal op Ned 1 begonnen met “de rechtzaak in Zwolle”. RTV Twente repte met geen woord over Zwolle. Vandaag wel trouwens. 19:42, Heb het met “al jaren op WLZ posten” ongeveer vanaf het begin. Maar ieder zijn of haar mening. Overigens klagen ze in NW-Overijssel nog meer over RTV Twente.


  Maak melding

 66. en weet je Dick, in NW-Overijssel hebben ze meer recht van spreken, veel meer. Dat is echt een vergeten hoek.
  En nogmaals over Jansen Steur: in de afgelopen week zijn er 9 (sic) berichten over deze kwestie op RTV oost geweest waarin Zwolle als plaats van de tuchtzaak werd genoemd. Ik neem aan dat de journalist van dat ene berichtje dacht dat de mensen het inmiddels wel zouden weten…… Vandaag is ook de strafzaak begonnen, die is in Almelo.
  Dit valt eenvoudig te checken: ga naar het dossier op de site van RTV Oost over deze zaak.


  Maak melding

 67. Heb nooit gerept over concurrentie tussen WLZ (vrijwilligers) en RTV Twente (profs die draaien op subsidie van de Provincie). Vind hun gewoon erg slecht. De radio elke keer met dat Twentse dialect, slechte muziek en niet aansprekende programma’s. TV vind ik ook barslecht. Teletekst wil nog wel. Maar elke vergelijking gaat mank als je het vergelijkt met AT5. In deze context ook

  Vandaag is ook de strafzaak begonnen, die is in Almelo.

  dit

  RTV Twente repte met geen woord over Zwolle. Vandaag wel trouwens.

  Vrijdag in Zwolle en vandaag in Almelo. Maar uh …..niet uit je nek kletsen Dame 😉


  Maak melding

 68. Nou Dick, erger je je daarom aan die artikeltjes die ik hier plaats (passen niet in het wereldbeeld)? Die zouden je toch eerder aangenaam moeten verrassen? Als je de afgelopen jaren net zo selectief heb gelezen als nu over die zaak-Jansen Steur dan snap ik je conclusie.8)


  Maak melding

 69. Jansen-Steur was dus het radio (en tv) verhaal. Wel goed lezen Dame. Geniet jij wel van de radio en tv van RTV Twente trouwens?
  Ken je mij als een selectieve lezer 😮


  Maak melding

 70. Ik heb de radio veel opstaan, in de auto en om wakker te worden met het Overijssels nieuws. Ik stoor me niet aan onderwerpen uit andere regio’s. Mijn belangstelling reikt verder dan alleen Zwolle. TV kijk ik zelden.
  En laatste vraag: ja.:)


  Maak melding

 71. Met dit soort nieuws zou ik onze stad liever niet mee in verband gebracht zien (van RTV Oost):

  Oud-profvoetballer PEC Zwolle aangehouden voor miljoenenfraude

  Een oud-profvoetballer van PEC Zwolle is gisteren aangehouden voor miljoenenfraude met Persoons Gebonden Budgetten (PGB). Dat meldt Hart van Nederland.

  De 60-jarige verdachte werd samen met een 44-jarige vrouw uit Apeldoorn opgepakt. Ze worden ervan verdacht minder zorg te hebben verleend aan de 70 bewoners van een zorginstelling, dan zij bij het zorgkantoor verantwoorden. De zaak kwam aan het licht doordat een aantal cliënten klaagde dat ze niet de zorg kregen waar zij recht op hadden.  Maak melding

 72. Vervolg Klaas D. nieuws (uit: De Sensator)

  PEC bezint zich nog op reactie na afplakken naam op tribune

  PEC Zwolle-fans hebben dinsdagavond de naam van de ex-speler Klaas D. op de naar hem vernoemde tribune afgeplakt.

  De PEC-icoon pleegde PGB-fraude vanuit Harderwijk. D. wordt, zo bleek dinsdag, verdacht van grootschalige fraude met PGB-budgetten voor mensen met een beperking. Hij zit momenteel in voorarrest, samen met zijn 44-jarige partner. Met haar dreef de in Apeldoorn wonende D. het zorgbureau BMO in Harderwijk, dat gebruikt werd voor de vermeende fraude.

  Op social medium Twitter postte ‘Groep Z-038’ een fotootje van de met plastic afgeplakte achternaam. Er werd veelvuldig gesuggereerd de tribune om te dopen in Klaas D.-tribune.

  Algemeen directeur van PEC Zwolle, Edward van Wonderen, stelt dat de club woensdag aan het eind van de dag met een reactie komt op hoe om te gaan met de situatie.

  Van Wonderen: “Een trieste zaak, voor alle betrokkenen. We hebben er vanmiddag intern overleg over. We willen in alle rust en zorgvuldigheid onze gedachten over de zaak laten gaan.”

  D. geldt als een PEC-icoon, speelde er tot 1986. Behalve de naar hem vernoemde Zuid-tribune hangt zijn geschilderde portret ook in de eregalerij in de entreehal van het IJsseldeltastadion.  Maak melding

 73. Mooi bericht (bron: RTV Oost):

  Uniek in Nederland: vollere tribunes bij eredivisieclubs in Overijssel

  Alle verhalen over crisis in het betaald voetbal ten spijt: in Overijssel weten de supporters de weg naar de stadion nog gewoon te vinden. FC Twente, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles spelen dit seizoen hun thuiswedstrijden tot nog toe alle drie voor vollere tribunes dan vorig jaar. Alleen bij Heracles Almelo komt iets minder publiek.

  Met ongeveer eenderde van het huidige seizoen achter de rug, zijn de miljoenen voetbalkenners in ons land het over één ding eens: het voetbal is er niet beter op geworden en dat gecombineerd met de economische crisis, zou maken dat het publiek het wel gezien heeft. Nou, dat geldt misschien in de rest van het land, maar in onze provincie in ieder geval niet.

  Vanzelfsprekend gesteund door de prima resultaten tot zover, speelt Twente tot nu toe voor vollere tribunes dan vorig seizoen. Werd seizoen 12/13 afgesloten met een gemiddeld aantal toeschouwers van 28.955, dit seizoen zijn het er bij elke thuiswedstrijd zo’n 400 meer.

  Bij PEC was de stijging zelfs nog groter. Ook de Zwollenaren, gesteund door een fantastische seizoensstart, spelen hun thuiswedstrijden dit seizoen voor ruim 11.500 supporters. Vorig seizoen was dat nog geen 11.000.

  En dat er toch echt een verband is tussen de prestaties en de tribunes, laat ook Heracles Almelo zien. Het is de enige Overijsselse ploeg die dit seizoen tot nu toe een beetje tegenvalt -maar ook dat is relatief- en het is gelijk ook de enige club die minder publiek trekt.

  Maar de spectaculairste stijging is uiteraard voor Go Ahead, dat dit seizoen in de eredivisie uitkomt en vorig seizoen in de Jupiler League. De vergelijking met vorig seizoen is voor de Deventenaren niet helemaal eerlijk, maar vooruit: 4531 toeschouwers vorig seizoen versus 7300 dit seizoen.

  Al met al ziet het er met de populariteit van het Overijsselse voetbal wel degelijk goed uit, ook als je de vertekende resultaten van Go Ahead niet meerekent, is er hier stijging en dat is tot zover uniek in Nederland. Het landelijk gemiddelde ging wel degelijk onderuit. In de eredivisie zijn de tribunes tot zover gemiddeld 0,66 procent minder gevuld.  Maak melding

 74. Zouden de PEc-supporters in het café een extra bijdrage geven voor de schade die zij hebben aangericht? Van bekende bron;):

  Inzamelactie voor vernield café De Vrolijkheid in Zwolle

  Klanten van café De vrolijkheid in Zwolle zijn een actie gestart om de uitbaatster te helpen. Ze krijgt volgens de klanten de schade als gevolg van voetbalrellen begin september niet vergoed.

  Zo’n zestig aanhangers van FC Utrecht sloegen 1 september de inboedel kort en klein in een confrontatie met de aanwezige PEC-Zwollesupporters. De schade bedraagt zo’n 12.000 euro. De klanten vragen iedereen komende zondag rond de thuiswedstrijd tegen FC Twente een euro te doneren. Met dat geld is uitbaatster Ria Dijk volgens hen bijna uit de brand.  Maak melding

 75. Hoe kom je daar nu weer bij JanD? Goedenmorgen overigens allemaal. Nee, ik luister weer als vanouds naar Derksen met Chris Farlowe nu als rode draad, die heeft nog een zeer goede strot voor een 73 jarige!


  Maak melding

 76. Haha, ja klopt, was bij Stap, met Wimpie als zanger, moet ongetwijfeld onder invloed van de nodige alcoholische roesmiddelen zijn geweest. Leuk dat Gaitie dr ook was! Die heb ik trouwens niet gezien. Wel kwam ik Assendörper nog eventjes tegen, zeer tot mijn genoegen.


  Maak melding

 77. Hoorde net op de radio een enthousiaste dame over http://chipjekind.nl. Je weet dan altijd waar je kind is. Zó veilig! Ben blij dat ik geen kind van deze tijd ben. Hoe kun je dan nog kattenkwaad uit halen. Hoe kun je dan nog naar voetbal gaan terwijl je ouders denken dat je netjes in de kerk zit.


  Maak melding

 78. Ben om half 3 bij DE club. Mee fietsen met TOPPER w.s. gaat vanddag een beetje moelijk. Hij zit dit weekend bij onze Oosterburen.:)
  Zijn eigen elftal komt niet in actie vandaag.


  Maak melding

 79. Sneu zeg, maar ja, je bent bureaucraat of niet (bron: jeweetwel):

  Bejaarde tijdens treinreis naar Zwolle uit de trein gezet

  Een 89-jarige treinreizigster die onderweg was naar haar dochter in Zwolle is door een conducteur uit de trein gezet. De NS heeft aangegeven het voorval te betreuren.

  De vrouw uit Rotterdam had afgelopen dinsdag niet ingecheckt met haar ov-chipkaart. Ze had aan de balie een ov-chipkaart gekocht, maar ze wist niet dat ze nog met de kaart moest inchecken. Toen de conducteur haar controleerde, dwong hij de vrouw uit te stappen in Utrecht om alsnog haar kaart daar te laten inchecken. Ze kwam daardoor twee uur later in Zwolle aan. De hoogbejaarde deed haar beklag bij het Algemeen Dagblad.

  Een woordvoerder van de NS liet zaterdag weten dat ze het voorval betreurt. “Hier zijn geen woorden voor”, aldus de woordvoerder. Het spoorwegbedrijf heeft inmiddels een bos bloemen naar de vrouw opgestuurd.  Maak melding

 80. Zo dat is beter….. wel eens bij EDON geweest Dame? Over het algemeen hoeft er maar een beetje regen te vallen of het ligt er daar uit.
  En er is de laatste dagen best wel wat water gevallen.


  Maak melding

 81. Nee nee, het veld is gewoon van gras maar ligt laag tussen het Almelose kanaal en het oude koelwaterkanaal van de vroegere IJsselcentrale aan de andere kant, waardoor het al gauw last heeft van regenwater wat niet makkelijk afgevoerd kan worden. Vandaar dat het al gauw drasserig wordt en er niet op gevoetbald kan worden.


  Maak melding

 82. Dus toch een ADO-veld. Net als vorige week bij GAE. Was wel lache met die speler die 3 meter doorschoof na een val. Meer surfing dan voetbal.


  Maak melding

 83. Zeker weten JanD, ik heb Derksen nog een verzoek gestuurd of hij “Prison Blues”wilde draaien, daarin zingt hij als gast op een solo album van niemand minder dan Jimmy Page, het album heet “Outrider”. Google het nummer maar eens!


  Maak melding

 84. Zwolle sportstad (bron:……)

  ‘Zwolle maakt goede kans als startplaats voor Tour de France’

  Zwolle zou een goede kans maken als startplaats voor de Tour de France als de stad daar daadwerkelijk werk van gaat maken. Dat stelde wielerjournalist Jeroen Wielaert zaterdagmorgen in het programma Ochtendhumeur van Radio Oost.

  Wielaert was een van de initiatiefnemers voor het binnenhalen van de Tourstart in 2015 voor Utrecht. Het idee daarvoor was al tien jaar geleden ontstaan. Sindsdien heeft Utrecht met grote vasthoudendheid de mogelijkheid van een Tourstart in Utrecht onder de aandacht van de Tourorganisatie gebracht. Als Zwolle daar nu werk van gaat maken, moet het mogelijk zijn om als startplaats van de Tour in 2020 te dienen. Dat zegt Wielaert.

  Zwolle maakt een goede kans om de Tourstart te krijgen omdat de kracht van de stad ligt in de economische dynamiek en groei van het bedrijfsleven. Zwolle moet vooral inspelen op het feit dat het een jonge stad is met veel aandacht voor onderwijs en jeugd. Dat spreekt de Tourorganisatie aan, adviseert Wielaert.  Maak melding

 85. Youpppppie:

  De schat van Sipko

  ??Zit jij nou zo te ruften?⤝, zei ik tegen Sipko Schat van de Rabobank, die tegenover mij in de lounge van het Amsterdamse Amstel Hotel doorlopend hele vieze windjes zat te laten. Van die zachte scherpe jongens!

  ⤸Zenuwgas⤝, verontschuldigde Sipko zich. Hij was maar een eenvoudige rentepooier en zat zakelijk toch wel behoorlijk in de rats. Het Dirk Scheringagevoel. Hij had mij uitgenodigd omdat hij mijn hulp nodig heeft. Hij moet binnenkort speechen op het afscheid van zijn baas Pietje Moerland en hij wil er in deze barre tijden van zijn zinkende bankje graag een cabareteske draai aan geven. En dan vraag je mij.

  Geld voor dit schnabbeltje was geen probleem. Hij betaalde dat royaal uit eigen zak en hij had genoeg omdat hij vorige week zijn risicocertificaten van de bank verkocht had. Omgezet in aandelen Twitter. Ik kreeg een knipoog.

  ⤸Allereerst het cadeau⤝, opperde hij verlegen. Of ik een idee had?

  ⤸Een fiets natuurlijk, een mooie racefiets plus een complete apotheek met werkelijk alle zooi aan epo, insuline en andere smerigheid die de volledige Raboploeg in de loop der jaren verorberd heeft. Inclusief de klerenhangertjes waar in de hotelkamers de infusen aan bungelden. En die fiets laten we overhandigen door Mart, die dan nog eens benadrukt dat hij net als Piet het ook allemaal niet wist en als zij het wel geweten hadden, dan hadden ze er never nooit aan meegewerkt. Mart maakt daar wel iets moois van.⤝

  ⤸Maar wat ga ik zelf zeggen tegen deze bancaire messias, die een week voor zijn vertrek met een groots gebaar de bonussen heeft afgeschaft?⤝, zuchtte Sipko verlegen en liet er van schrik nog een vliegen.

  ⤸Wees humaan⤝, fluisterde ik tegen de zachte bankman, ⤸geen ironie en absoluut geen cynisme op dit soort recepties. Maak het groot. Maak een gebaar. Zeg iets politieks! Het is het moment voor transparantie! Zeker nu de bank onder vuur ligt.⤝

  ⤸Wat bedoel je Youpie?⤝, keek Sipko me wantrouwend aan.

  ⤸Pleit voor iets groots. Doe een openbaar beroep op onze koning. Vraag hem of het afscheid van Piet niet een schitterend moment is voor algehele gratie voor alle bankovervallers! Al die kleine boefjes die met blaffertjes filialen in Waddinxveen en Gemert zijn binnengedrongen, die jullie personeel en klanten de stuipen op het lijf hebben gejaagd in ruil voor een paar duizend luizige euro??s, die jongens moeten we snappen. Leg uit dat die crimineeltjes, veelal van allochtone komaf, niet beter wisten. Dat we het moeten zien als een verlate inburgeringscursus. Dat die jongens dachten dat het zo hoorde. Dat ??pakken wat je pakken kan?? het nationale credo is. Dat het binnen de banken volkomen normaal is. Pleit voor gratie en vertel dat jullie daarom ook geen aangifte hebben gedaan tegen die Libor-fraudeurs in Londen. Begrip! Dan maak je een statement! Dan haal je het nieuws. Dan zit je diezelfde dag nog bij Matthijs, Jeroen & Paul. Je stelt een daad!⤝

  ⤸Neem je me nou in de maling?⤝, vroeg Sipko bedeesd.

  ⤸Waarom zou ik, lieve Sip? Jullie zijn een boerenbank, opgericht door veelal diepgelovige agrariërs, die doodsbang waren en misschien ook nog steeds zijn voor de toorn Gods. Maar die geloven in vergeving! Zet de gevangenispoorten open. Ze wisten niet beter. Ze dachten dat het zo hoorde. Als je dat in je speech voorstelt, dan schrijf je geschiedenis.

  ⤸Mag ik er over nadenken?⤝, stamelde Sip. ⤸Ik moet nu naar Schiphol. Ik zit namelijk in het koninklijke kielzog van Lex en Maxima en ga groot zakendoen in Moskou. Wij vertegenwoordigen met de Rabo bijna alle bollenboeren en baggeraars en voor die mensen is dit een cruciaal reisje. En ik ga ook mee omdat wij waarschijnlijk een hele grote gas- en olieboring op de Noordpool mogen financieren. Dus ik spreek Alex vast ook nog wel onder vier oren. Ik zal het hem eens voorstellen. Kijken wat hij ervan vindt. Algehele amnestie voor alle bankovervallers. Het heeft een mooi, humaan tintje! En dan krijgen we een hoop lege cellen. Kan hij aan Poetin vragen of die jongens en meisjes van Greenpeace hun straf hier mogen uitzitten. Maken we ook weer een gebaar naar links. Win-winsituatie! Mag ik nu naar de wc?⤝  Maak melding

 86. Zwolse balletjes gered!

  https://m.facebook.com/ZwolseBalletjes/posts/616943175030290?substory_index=0

  IT’S OFFICIAL: DE ZWOLSE BALLETJES ZIJN GERED!

  Het heeft langer geduurd dan we dachten en het was lastiger dan we hoopten, maar vandaag mochten we Zwolle via de Stentor (zie foto) officieel melden dat de Zwolse Balletjes zijn gered!

  Met trots stellen we de nieuwe exploitant van het Zwolse Balletjeshuis aan jullie voor: Ilona de Rijke! Zij gaat als ondernemer al haar tijd, energie, kennis en liefde voor Zwolle inzetten om het Zwolse Balletjeshuis uit te baten.
  Daarnaast zijn we ook zeer blij met de komst van Jaques Stiekema, die het stokje van stekenbakker Bert Hulshof gaat overnemen. Dit garandeert dat er Zwolse Balletjes gemaakt blijven worden.

  De exploitant gaat samenwerken met Stichting Zwolse Balletjes(io). Deze stichting gaat er voor zorgen dat Zwolse Balletjes voor Zwolle behouden blijven door het cultureel (interieur/merk/ambacht) en culinair (receptuur/smaken) erfgoed te beschermen en mee te denken en helpen in acties die de naamsbekendheid en continuïteit van de Zwolse Balletjes nog verder gaat vergroten. De ideeën daarvoor hebben jullie deze zomer volop gedeeld. De stichting gaat samen met Ilona de Rijke kijken hoe daar invulling aan gegeven kan worden.

  De stichting is enorm blij en trots op deze stap. Nu ligt de (Zwolse) bal bij jullie. Kom langs in de winkel, zet een kado met Zwolse Balletjes op je verlanglijstje voor Sinterklaas, stop ze in de kerstpakketten,geef ze kado aan klanten en gasten en… deel dit bericht  Maak melding

 87. Eerste nachtvorst op komst
  Geplaatst op:09 november 2013 Laatste update: 09 november, 11:43 Foto’s 1 Reacties 3 Afbeelding Fotograaf: ANP
  WAGENINGEN (ANP) – In de nacht van zondag op maandag gaat het voor het eerst dit seizoen licht vriezen. Plaatselijk kan het dan glad worden. Dat heeft MeteoConsult zaterdag voorspeld. Zondagochtend kan in de heuvels van Zuid-Limburg natte sneeuw vallen.

  Zondagavond valt de wind weg en wordt het helder. ’s Nachts zal het dan vooral in het oosten en zuidoosten licht gaan vriezen. Elders komt het tot vorst aan de grond. Maandagochtend moeten de krabbers voor de autoruiten tevoorschijn worden gehaald, aldus MetoConsult.

  De invallende kou is vrij laat, zegt het weerbureau. Vorig jaar kwam die twee weken eerder. De meteorologische winter begint op 1 december.

  Als je het goed vindt Assendorper dan kom ik mijn voeten opwarmen bij jou.:)


  Maak melding

 88. Met facebook en voetbal kiek’n. Wat is dat NEC trouwens zwak zeg.Ddie Breuer probeert bij de eerste goal omhoog te komen om een voorzet te onderscheppen maar hij bleef zo laag, d’r kon nog geen dinsdagkrant onderdoor!
  Een makkie voor Ajax vandaag.


  Maak melding

 89. Bericht door Gaitie, op 9 november 2013 om 23:30
  Als je het goed vindt Assendorper dan kom ik mijn voeten opwarmen bij jou.smilies/smiley.gif/quote]

  De kerkdeur staat voor jou altijd open Gaitie.;D:-*


  Maak melding

 90. Bericht door Assendörper, op 10 november 2013 om 19:49
  JanD, gefeliciteerd met jouw (nieuwe) vaderschap. Wanneer is ze precies uitgeteld?

  >:( Assie, dit zou je toch niet aan de grote (kerk) klok hangen? >:(


  Maak melding

 91. Daar ben ik niet blij mee.:o Heeft iemand enig idee waar ze (kunnen) zitten? (bron: RTV Oost)

  Omstreden motorclub Satudarah nu ook in Zwolle

  De omstreden motorclub Satudarah zit sinds kort ook in Zwolle. Dat meldt de vereniging zelf op haar website.

  Het zou om een nieuw chapter gaan, dat los staat van Chapter Eastside in Enschede. Satudarah wordt door minister Ivo Opstelten als een criminele organisatie bestempeld. Leden van de motorclub zijn vaak in verband gebracht met criminele activiteiten.

  Het is onduidelijk waar de motorclub zich precies in Zwolle heeft gevestigd. Eind vorig jaar werd het clubhuis van Satudarah in Enschede nog gesloten. De motorclub moest het pand gedwongen verlaten. Twentse leden van de club zijn veroordeeld voor wietteelt, mishandeling en wapenbezit.

  Zwolle beraadt zich op komst omstreden motorclub Satudarah

  De gemeente Zwolle heeft een verzoek tot vestiging van de omstreden motorclub Satudarah in beraad. De motorclub zegt op haar eigen website dat ze al een afdeling hebben in Zwolle. Onduidelijk is waar dat zou zijn.

  Een woordvoerder van de gemeente Zwolle kan alleen zeggen dat de motorclub aangegeven heeft interesse te hebben om zich in Zwolle te vestigen. Het is niet bekend wanneer de gemeente Zwolle een besluit neemt. Satudarah wordt door minister Ivo Opstelten als een criminele organisatie bestempeld. Leden van de motorclub zijn vaak in verband gebracht met criminele activiteiten.

  Clubhuis Satudarah Enschede opgedoekt

  Eind vorig jaar werd het clubhuis van Satudarah in Enschede nog gesloten. De motorclub moest het pand gedwongen verlaten. Twentse leden van de club zijn veroordeeld voor wietteelt, mishandeling en wapenbezit.  Maak melding

 92. Beter nieuws (bron: RTV Oost)

  Windesheim Zwolle krijgt belangrijke status in chemiesector

  Hogeschool Windesheim in Zwolle is samen met Stenden Hogeschool in Emmen uitgeroepen tot één van de vijf belangrijkste knooppunten voor de chemiesector in Nederland. Windesheim krijgt in samenwerking met het innovatiecentrum Polymer Science Park (PSP) in Zwolle de status van Innovation Laboratory (iLab).

  Het iLab werkt samen met een vergelijkbare organisatie in Emmen onder de naam Green PAC. De Green PAC-regio loopt van Zwolle tot Emmen en heeft als doel om samen met bedrijven, overheden, onderwijs en onderzoek de regio??s Emmen en Zwolle op de kaart van de (groene) chemiesector te zetten.

  Het iLab op het PSP in Zwolle biedt de mogelijkheid om nieuwe producten te testen, voordat deze in productie gaan. Opgedane kennis en innovaties worden binnen het samenwerkingsverband met elkaar gedeeld, een belangrijke eis voor het verkrijgen van de iLab-status. Verwachten wordt dat de samenwerking tussen de hogescholen en het PSP zich uitbreidt met nieuwe partners die tot dit knooppunt willen behoren.  Maak melding

 93. Staat er niet meer over Zwolle op RTV Twente? Vind het beheersgebied van De Sensator vaak net iets interessanter trouwens.
  Zijn er hier al mensen die wel naar R of TV Twente kijken/luisteren? En hoeveel subsidie zou zo’n RTV die het doel heeft de hele provincie gelijkmatig te verslaan nou krijgen?
  Elke cent subsidie aan Zoo (heb er in een grijs verleden gewerkt) is in elk geval slecht besteed. De grenzen om Zwolle vind ik interessant, die om Overijssel zeggen me niet zoveel. Voel me Zwollenaar, Nederlander, Europeaan en Wereldburger, niet écht ook nog Overijsselnaar.  Maak melding

 94. Bericht door dick, op 12 november 2013 om 08:27
  Vind het beheersgebied van De Sensator vaak net iets interessanter trouwens.
  Zijn er hier al mensen die wel naar R of TV Twente kijken/luisteren? En hoeveel subsidie zou zo’n RTV die het doel heeft de hele provincie gelijkmatig te verslaan nou krijgen?

  Ja, ik. Houd ook wel van Overijssel. Prachtige wandelprovincie. Naar de Stentor luister ik nooit.


  Maak melding

 95. @ bernard, De Stentor is ook niet bedoeld om naar te luisteren 😉 Het is absoluut mijn van vrogger goeie ouwe vertrouwde Zwolsche Courant niet meer. Maar hun verspreidingsgebied spreekt me wel aan met Noord-Veluwe (ook mooi om te wandelen) en de Kop van Overijssel. Meppel net niet volgens mij. Voel jij je Overijsselnaar bernarad en zou je gaan steigeren als Overijssel zou fuseren met bijvoorbeeld Gelderland?


  Maak melding

 96. Muziek, ok is soms te pruimen. Maar jij en ik zullen wel een heel andere smaak hebben. Radio Zwolle, hoe het ook heet, zal wel nooit een succes worden. Vreemd ook dat ze nog geen tv hebben. Er moet genoeg veelbelovend talend bij De Windesheim weg te lokken zijn lijkt me.


  Maak melding

 97. Ach Dick, ik luister al meer dan 30 jaar naar radio Oost, ook toen het verzorgingsgebied Gelderland en Overijssel was. Mijn belangstelling voor Zutphen of Hengelo is net wat groter dan voor Middelburg, Heerlen of Stadskanaal. En een omroep voor alleen Zwolle is mij wat te beperkt. Ga je bij de NOS ook uitmeten of de belangstelling voor Zwolle evenredig is aan het relatieve inwonertal?:)


  Maak melding

 98. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Wel eens over ZOo dus, buiten “te beperkt” helaas ook “kwaliteitsarm”. Nog wel met Hogeschool Windesheim-journalistiek binnen de stadsgrenzen. Vind teletekst van NOS en NOS.nl veruit de beste nieuwsvoorzieners. Tja, die zijn landelijk he, daar wordt Zwolle niet heel vaak genoemd. Niet de moeite van het uitmeten waard. 😉


  Maak melding

 99. Dick, ook de NOS heeft de opdracht om in hun programmering en nieuwsvoorziening aandacht te geven aan alle doelgroepen en regio’s. Persoonlijk heb ik liever niet dat Zwolle veel wordt genoemd bij de TT-berichten. Dat zijn namelijk heel vaak rotberichten.
  Anderzijds ben ik blij met alle onafhankelijke media die er zijn, of het nu de Telegraaf is, RTV Oost, NOS of De Stentor. Ik zou het betreuren wanneer de onafhankelijke journalistiek verschraalt, omdat er dan weer een nieuwsbron minder is.


  Maak melding

 100. Bericht door JanD, op 11 november 2013 om 18:07
  smilies/angry.gif Assie, dit zou je toch niet aan de grote (kerk) klok hangen?

  Ben net thuis en zag dat er niks meer aan de grote (kerk)klok hangt JanD.:)


  Maak melding

 101. De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Friesland en Alphen aan de Rijn lijkt historisch laag te worden. Ernstig. De basis voor de volksvertegenwoordiging daar wordt wel erg smal.


  Maak melding

 102. Nu Ellen ten Damme op radio 1. Ze woont op een boot en maakt reclame voor de waterschapsverkiezingen voor Wp Vechtstromen.

  Waterschap Vechtstromen verzorgt vanaf 2014 het waterbeheer voor circa 800.000 inwoners van Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem. Door de fusie komt het beheer daarvan ook in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger plaats vinden. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa 11 miljoen euro per jaar gerealiseerd. (Bron: REgge en Dinkel- Velt en Vecht)

  O.a. in beheersgebied van RTV Twente.


  Maak melding

 103. Het genootschap Onze Taal nomineert vrijdag de kanshebbers voor het Woord van het Jaar 2013. In de reeks neologismen staan: pietitie, afluisterschandaal, koningslied, participatiesamenleving, shariawijk, sletvrees, phablet, selfie, socialbesitas en 3D-printer.

  Wim Daniëls nu op Radio 1…..


  Maak melding

 104. Het genootschap Onze Taal nomineert vandaag de kanshebbers voor het Woord van het Jaar 2013. In de reeks staan: pietitie, afluisterschandaal, koningslied, participatiesamenleving, shariawijk, sl*tvrees, phablet, selfie, socialbesitas en 3D-printer.

  Wim Daniëls (nu op radio 1) kiest sl*tvrees. Felix: pietitie.  Maak melding

 105. Horrorwinter

  De winter van 2013-2014 wordt de meest verschrikkelijke winter in 100 jaar. Britse meteorologen verwachten veel sneeuw in de maanden november, december en januari. Oorzaak hiervan zou de baan van de straalstroom zijn, waardoor zeer koude lucht aangevoerd gaat worden. Dat hele proces is inmiddels begonnen en daarom kunnen we al op zeer korte termijn maatschappij ontwrichtend weer verwachten. De meteorologen hebben een verwachting voor de lange termijn gepubliceerd en hieruit blijkt dat ook Nederland niet aan de horrorwinter zal ontkomen.
  Verwachting

  Begin december komt de binnenvaart tot stilstand wegens een vorstperiode van minimaal twee weken. Rond 5 december begint het te sneeuwen. Deze sneeuwval houdt minimaal veertien dagen aan. In totaal valt er in die tijd ruim acht meter sneeuw. Auto??s kunnen niet langer de weg op, treinen staan stil en zelfs Schiphol moet alle vluchten schrappen. Goederen worden schaars en de bevolking gaat dan ook massaal plunderen. Velen van hen zullen dit niet overleven. Een deel wordt door de politie en het leger neergeschoten, terwijl een ander deel op de weg terug naar huis sterft aan onderkoeling. Het grootste deel overlijdt echter na aanvallen van wolven, ijsberen en yeti??s. Hierdoor vindt ook de Elfstedentocht niet plaats. Het is simpelweg te gevaarlijk op het ijs.

  Rond half december zijn de temperaturen gedaald tot ongeveer -30. Vanaf de Noordzee komt een enorme ijsstorm opzetten. In combinatie met het springtij levert dit een groot gevaar op. Men verwacht dat het Nederlands kustgebied opgeslokt gaat worden door de oprukkende zee. Door de kou bevriest het zeewater snel. Een groot deel van Nederland bevindt zich eind december onder een dikke laag ijs. Dit is het moment waarop de overheid besluit om Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen op te geven. Randstedelingen worden geëvacueerd naar de overgebleven provincies, alwaar de helft van hen binnen een week zal sterven van de verveling.

  Januari en februari blijven koud en wit. Bovendien wordt Limburg opgegeven wegens gletsjervorming in de heuvels. Ook Drenthe en Overijssel worden geschrapt van de lijst met Nederlandse provincies. Ze worden met relatieve eenvoud veroverd door machtsgeile Eskimo??s, die feitelijk een thuiswedstrijd spelen en daarom makkelijk grondgebied veroveren. Langzaam boeken ze meer terreinwinst, maar tegen de tijd dat ze halverwege Gelderland zijn, breekt de lente aan. Sneeuw en ijs smelten langzaam weg. De Eskimo??s verliezen hun voordeel en worden teruggedreven naar Friesland. Vanaf dat moment kan Nederland gaan denken aan de wederopbouw, maar niets zal meer worden zoals het was. Het land zal voor altijd getekend blijven door de horrorwinter van 2013-2014.

  Code rood

  Het KNMI heeft inmiddels een stil weeralarm afgegeven. ⤽We wachten de invasie van Eskimo??s niet af,⤝ vertelt Marco Verhoef. ⤽We zijn van mening dat je met dit soort dingen beter te vroeg dan te laat kunt zijn.⤝ Nu er een stil weeralarm van kracht is, dient men met het ergste rekening te houden. Alles is nu nog normaal, maar het kan zo omslaan. Let daarom buiten goed op. Zie je een volwassen man met Uggs lopen? Meld dit dan gelijk bij de autoriteiten. Het zou zomaar een spion kunnen zijn. ⤽Wij weten dat het winter wordt, maar dat weten de Eskimo??s ook,⤝ aldus Verhoef. ⤽Ze zijn nu waarschijnlijk bezig met het vergaren van strategische informatie.⤝ De AIVD heeft vanwege dit alles een nieuw afluistersysteem aangeschaft waarmee telefoon- en internetverkeer kan worden onderschept. Zelfs rooksignalen en uilenpost kunnen volgens de AIVD worden opgevangen. Het lijkt erop dat we voorlopig veilig zijn, maar of dat tijdens de aankomende horrorwinter zo blijft is nog maar de vraag. Tot zover het weerbericht.

  BRRRR:o


  Maak melding

 106. Op twitter zijn ze al helemaal in sinterklaasstemming en overtreffen elkaar met #versinterklaasgezegdes om Sinterklaas een hart onder de riem te steken. Enkele grepen er uit:
  – Naar de chocoladeletter van de wet
  – De Piet verwijt de ketel dat hij zwart ziet
  – Iemand de mijter uitvegen
  – Door de bomen de maan niet meer zien
  – De stoomboot afhouden
  – De pepernoot wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend
  – Het paard valt niet ver van de boom
  – De pakjesboot missen
  – De beste schimmels staan op stal
  – Als de Sint verdronken is dumpt men de Piet
  enzovoort.


  Maak melding

 107. Er staat weer een traditie op het spel: ‘Stille nacht’ en ‘De herdertjes lagen bij nachte’ staan niet meer in het boek met goedgekeurde liederen van de Katholieke kerk. Zou ‘Venite adoremus’ er nog wel op staan of ‘Maria die zoude naar Bethlehem gaan’?:o


  Maak melding

 108. – Met je goede been uit het verkeerde bed stappen
  – Als er één schaap over de dam is, stond het hek open
  – Die kan praten als Brugman keukens
  – Waar een wil is ben ik weg
  – Wie de schoen past, krijgt geen blaren

  Het heeft wel niets met sinterklaas te maken, maar toch grappig.:)


  Maak melding

 109. JeanJacquesRoeszooi. ik kom net uut de stad slinger’n en zag dat de k?rkklökk’n van onze mooie Assendörperwoonk?rke in tegenstelling tot mie wel op tied loop’n.

  Ontopik, Zwolle is een veilige stad. Voor de zoveelste keer heb ik lopend zonder al te veel problemen gewoon koers kunnen zetten richting onze fraaie woonk?rke.


  Maak melding

 110. Radio rijnond doet het niet over internet vandaag bij mij 🙁

  Alle andere stations wel, raad dit! Heb jij er ook last van JanD? Dame blijkbaar niet, gezien haar post.


  Maak melding

 111. Heb even gebeld, ze hebben een probleem en zijn er mee bezig het op te lossen, afwachten maar dus. Ben helemaal uit het lood, structuurkonijn als ik ben 😉


  Maak melding

 112. Kijk maar uit vanmiddag. Assendorp wordt steeds gevaarlijker.:o (bron: RTV Oost)

  Man aangehouden na mishandeling in Zwolle

  Een 36-jarige man uit Zwolle is aangehouden nadat hij aan de Assendorperstraat vannacht een man en een vrouw had aangevallen.

  Een 25-jarige vrouw en 27-jarige man werden van achteren aangevallen en neergeslagen toen ze op de stoep liepen. De aanvaller wierp zich op de vrouw en vertoonde onzedelijk gedrag. De man wist hem daarna bij de vrouw weg te trekken. Hij kreeg daarbij hulp van drie getuigen en er ontstond een gevecht. De verdachte wist in de hectiek te ontkomen, maar kon op basis van het signalement even later in de Hortensiatunnel door de politie worden opgepakt.  Maak melding

 113. En helemaal wanneer je uit Stadshagen moet komen.:o (bron: RTV Oost)

  Meisje belaagd door man in Zwolle

  In Zwolle is een meisje van 16 jaar uit Hattemerbroek belaagd door een man. Ze reed vrijdagmorgen om 6.45 uur op haar fiets op de Frankhuizerallee toen ze werd tegengehouden.

  De man pakte haar vast en deed oneerbare voorstellen. Toen er een busje voorbij kwam rijden riep het meisje om hulp. Daarop werd ze door de man geslagen en tegen de grond gedrukt. Hij ging er daarna vandoor richting het Twistvlietpad.

  De mannen met het busje hebben het meisje geholpen en zijn voor haar veiligheid verder een stuk met haar meegereden. De politie roept deze en andere getuigen zich te melden.  Maak melding

 114. 3-1 in het voordeel van ons Vriend Doeksen. Na een slechte start hebben we ons heel knap hersteld. Moet wel toegeven dat Vriend W.S. meer lef heeft dan zijn Sopmaat en wat was dat laatste reetje heerlijk. Vanaf nu tot ongeveer 4.30 uur ben ik niet meer bereikbaar. 😉


  Maak melding

 115. Doeksen, het eerste potje is door W.S. en mij met twee vingers in de neus gewonnen. Na de pauze en de binnenkomst van scheidsrechter Gamble ging het wat minder met ons. Dit kwam mede doordat ik weinig ruimte meer had aan de tafel.( Ingeklemd tussen Gamble en de Taalpurist) De 2e pot is daardoor door jullie gewonnen. Stand 3-1 in jullie voordeel. Maar mijn maat heeft met zijn maat zijn maat afgesproken dat volgende week een maat van zijn maat en daarvan weer een maat mee komt en ons van wat tips voorziet. Denk dat het volgende week 3-3 staat.


  Maak melding

Reageer