Gemeente Zwolle schenkt Isala het Isalapad

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft donderdag 17 oktober tijdens de officiële opening van het ziekenhuis, in aanwezigheid van Koningin Máxima, aan Isala het cadeau namens de gemeente Zwolle overhandigd. Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala, ontving uit handen van Henk Jan Meijer symbolisch een wandelpaaltje met wandelfolder van het Isalapad.

 

17-10-2013_opening_isala-maxima_45.jpg

 

Het Isalapad is een korte groene wandeling die start bij de hoofdingang van het ziekenhuis. De gemarkeerde route bestaat uit twee wandelingen van 1,5 of 3 kilometer en is in een half uur te wandelen. Het idee achter het cadeau van de gemeente Zwolle is gasten, bezoekers, patiënten en werknemers van Isala een aantrekkelijke bewegwijzerde wandelroute, inclusief informatieve folder aan te bieden. Wie dat wil kan in het groene gebied net om de hoek van het ziekenhuis, op elk moment van de dag even de benen strekken, een frisse neus halen en ‘ontsnappen’ uit de waan van alledag.

Wandelroute het Isalapad is geheel gemarkeerd met paaltjes waarop blauwe pijltje staan. De wandelroute loopt door het gebied “Goosebroek” en langs de Westerveldse Aa, van oorsprong een grensbeek tussen Zwolle en Zwollerkerspel. Het wandelgebied is begroeid met wuivend riet, rietsigaren en elzen. Door het vele water is het een eldorado voor o.a. steltlopers en kikkers. De korte route is ook geschikt voor mindervaliden. Het Isalapad is vanaf zaterdag 19 oktober te bewandelen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Leuk van de gemeente Zwolle dat pad, ik hoop dat veel mensen even lekker hun hoofd kunnen leegmaken op dat pad. Ik vraag mij alleen een ding af, de patiënten die opgenomen zijn mogen niet van het ziekenhuis terrein af vanwege het feit dat ze dan niet meer verzekerd zijn.


  ⚠️ Meld

 2. Mooi groen stukje Zwolle,
  tussen Isala en Berkum (ongeveer).
  Super dat de gemeente ’t genieten van groen
  op die manier faciliteert.
  Retje schreef:
  “de patiënten die opgenomen zijn mogen niet
  van het ziekenhuis terrein af vanwege het feit
  dat ze dan niet meer verzekerd zijn.”
  Naar mijn mening is dat regelrechte onzin.
  Natuurlijk mogen ook patiënten die dat
  kunnen een frisse neus halen op dat padje.  ⚠️ Meld

 3. hansHanzeland…het kan in je ogen wel onzin zijn, maar als je als patient iets zou overkomen onderweg naar het pad of op het pad ben je niet verzekerd. Als je opgenomen bent mag je verzekeringstechnisch niet van het ziekenhuis terrein


  ⚠️ Meld

 4. de patiënt blijft wel verzekerd maar niet onder die van het ziekenhuis.
  zijn eigen verzekering blijft wel gelden.
  anders zou geen enkele patiënt naar buiten mogen ook niet met familie of vrijwilliger die een patiënt begeleid.

  Toch is het een heerlijk stukje groen om een wandeling te maken, ik heb deze ook al met rolstoelers gelopen en toen is mij om de naam gevraagd. Alleen het stukje langs de kuyerhuislaan heet nog van oudsher het bonenpad.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een mooi cadeau van de gemeente aan Isala. Mij werd ook wel is gevraagd hoe het paadje heet, en nu heeft het een naam. En nog een hele mooie ook vind ik. Nog gefeliciteerd met de opening van dit prachtige “beterhuis”:)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.