13-jarige Britte rent voor KWF

Zwolle – Britte Wilmink (13 jaar) zit in sportklas van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle. Zaterdag 19 oktober loopt zij samen met haar klasgenoten mee met de Stadshagen Run. Dit doen zij om geld in te zamelen voor het KWF, zodat er meer geld beschikbaar komt voor onderzoek naar de behandeling van kanker.

 

Ter voorbereiding hierop hebben zij voorlichting gehad van het KWF en een bezoek gebracht aan de afdeling Radiotherapie van Isala waar zij informatie kregen over o.a. chemotherapie,  hoofdhuidkoeling en bestraling. Dit alles om hen te laten zien waar zij voor lopen en waar het ingezamelde geld aan besteed wordt. Britte is in haar omgeving geconfronteerd met mensen die vechten tegen kanker. Daarom is ze extra gemotiveerd om veel geld op te halen. Ze ging langs de deuren bij bedrijven, familie, buren en vrienden met de vraag haar te sponsoren. In ruil voor het sponsorgeld loopt ze de Stadshagen Run met de logo’s van haar sponsoren op haar broek geprint. Britte heeft nu al meer dan 500 euro sponsorgeld opgehaald!

Kanker
Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker, per jaar zijn dat ruim 89.000 mensen. Er sterven jaarlijks bijna 42.000 mensen als gevolg van kanker. Het doel van KWF is minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor de kankerpatiënt.

De zorg voor oncologische aandoeningen is binnen Isala georganiseerd in het Isala Oncologisch centrum. Dit centrum staat bekend om de multidisciplinaire aanpak en heeft een nauwe samenwerking met nazorgcentrum Intermezzo.


Artikel delen:

Reageer