Waanders ontvangt 200.000ste bezoeker

Zwolle – De bijzondere boekhandel Waanders in de Broeren  een nieuwe mijlpaal bereikt: vrijdag werd in de Broerenkerk te Zwolle de 200.000ste bezoeker ontvangen. Aangezien de boekwinkel op 13 juli jl. de deuren opende is het bezoekersaantal opzienbarend te noemen.

bezoeker_waanders.jpeg

Bron: Twitter via  @indebroeren

De nietsvermoedende bezoekers in kwestie, dhr. en mevr. Bruins uit Dalfsen, werden door eigenaar Wim Waanders verrast met een bos bloemen en een waardecheque.  Waanders: "Het aantal bezoekers overstijgt al onze verwachtingen en daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee en trots op." De boekhandel zal in de toekomst nog meer een belevings- en ontmoetingscentrum worden. De kerk biedt een perfecte locatie voor lezingen en concerten. De ‘cultuurkerk’ is inmiddels al een echte toeristische trekpleister geworden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Nog even wachten en het gezeik over voorkeursbehandeling door de Gemeente van Waanders zal wel weer beginnen.
  Er pas hier echt toch maar één woord: KLASSE !!!


  Maak melding

 2. Voglens mij heeft Waanders helemaal geen voorkeursbehandeling gehad van de gemeente. Als ik alle verhalen in de krant mag geloven heeft de gemeente hem meer tegengewerkt dan dat ze mee hebben gewerkt. Die ambtenaren op het stadhuis moeten toch wat doen.
  Nu het goed gaat met de kerk zal de gemeente alles uit de kast halen om een graantje van het succes mee te pikken.  Maak melding

 3. De gemeente mag de heer Waanders dankbaar zijn. Wat een prachtig bedrijf heeft hij neergezet, Zwolle kan er trots op zijn. Het succes is dus ook zeker verdiend.


  Maak melding

 4. Geweldig succes voor een echt uniek concept waar een ras-ondernemer z’n nek voor uitsteekt! Klasse!
  En een bezoekersaantal om trots op te zijn. Zeker vergeleken met dat zelfingenomen Fundatiekliekje met z’n 100.000 bezoekers…


  Maak melding

 5. Zou het niet zo zijn dat er bij dit soort grote projecten altijd strubbelingen zijn tussen initiatiefnemer en overheid? Of vinden jullie dat de gemeente iedere enthousiaste ondernemer met een goed ondernemersplan voor een rijksmonument gewoon zijn gang moet laten gaan?

  Als ik dit bericht (over de festiviteiten bij de start van de verbouwing) lees van de site van Waanders, dan kan ik niet anders dan concluderen dan dat de gemeente grote waardering heeft voor de heer Waanders.

  De burgemeester roemde Waanders om zijn uitzonderlijke en langdurige verdiensten voor de stad. Een man ‘die erin slaagde om ‘literatuur, kunst en geschiedenis voor iedereen toegankelijk te maken.

  Deze woorden waren de inleiding bij de uitreiking van het ereburgerschap van de stad Zwolle en de daarbij behorende gouden penning aan de heer Waanders.

  Het gouden ereburgerschap kan gerust een grote eer worden genoemd, die hiervoor alleen ten deel viel aan oud-burgemeester Job Drijber en Leo Major, de eerste bevrijder van Zwolle.  Maak melding

Reageer