Plan voor enorme lampenkap bij de Sassenpoort

Zwolle – Voor het project Sassenstraat Allicht is Binthout uit Zwolle gevraagd om een enorme lampenkap naast de Sassenpoort te ontwerpen en realiseren. 

lampenkap.jpeg 

Samen met jou wil het bedrijf dit project realiseren en zij geven je de vrije hand om een persoonlijke boodschap achter te laten op een van de balken. Deze balken vormen de uiteindelijke lampenkap. Je ontvangt 1 meter tekst voor E25,- Als tegenprestatie voor een bijdrage aan de financiering van dit project, sta je minimaal een half jaar met jouw tekst op een van de mooiste plekken van Zwolle. Binthout verzaagt, met mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt, Nederlandse bomen tot bruikbaar hout. Maatwerk in producten en projecten maken het verhaal rondom participatie tastbaar.

lampenkap_2.jpeg

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Dit is toch niet serieus toch?? Een schande voor de stad, zo’n ding naast onze trots de Sassenpoort??! Ik kan hier erg boos om worden.


  Maak melding

 2. Weet wat ik zo dom en stom vindt, dat er tot nu toe veel waardering voor Sassenstraat Allicht is geweest, en dat ze dat nu verknallen met dit gedrocht. Echt afschuwelijk!!


  Maak melding

 3. Aha…, er gaat mee een lampje op! Gewoon een reclamezuil, maar dan anders.Mijn mening: niet doen op die voor heel veel Zwollenaren bijzondere plek. Initiatief van de lampen, hangend in de Sassenstraat kan ik wel waarderen. Misschien ook eens een steeg met paraplu’s ?


  Maak melding

 4. Leuk idee. Wel gewaagd om hier in Zwolle zo iets te doen met de dorpse mentaliteit van doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Gaat er vast heel mooi uit zien in het donker. Succes:)


  Maak melding

 5. Leuk idee! Jammer dat men er zo over klaagt voor iets dat er een half jaar staat. Je zou denken dat ze de Sassenpoort gaan afbreken met sommige van de reacties…

  Relax mensen, maak je druk om belangrijke dingen!


  Maak melding

 6. Gadverdamme wat een wanstaltige vertoning gaat dit worden! Waar blijft de goede smaak!
  Als een winkelier een mooie gietijzeren reclame-uiting aan zijn gevel bevestigd zijn de overijverige ambtenaren er als de kippen bij om dit te verbieden. Waar blijven ze nu?
  Of is het bij de lampekappenactie ons kent ons?


  Maak melding

 7. OK, e-woud, op jouw verzoek een aanvullende suggestie, laat men het ding maar op de rotonde van het stationsplein zetten. En dat in combinatie met het volledig verpakken van het ABN-Amro bankgebouw aldaar kan het betreffende plein een beetje opgeleukt worden.

  De huidige plaats pal naast een zo historisch gebouw als de Sassenpoort vind ik totaal ongepast. Zo beter?


  Maak melding

 8. Precies keep calm and carry. Het is maar voor een half jaar. Binthout maakt er vast iets moois van. En het zet Zwolle weer in de “schijnwerpers”. 😉


  Maak melding

 9. @ joppuh u weet toch wel dat op de rotonde een prachtig beeld staat? Hoe ziet u dat, die lampe-kap daar over heen? Kom het is maar tijdelijk, Mooi initiatief van de Sassenstraat. En hoe iedereen er bij betrokken is.Kan niet wachten om alles te zien:)


  Maak melding

 10. Belachelijk idee, gaan ze terecht het bord van de bushalte verplaatsen om zo de Sassenpoort goed op te foto te krijgen, zetten ze er wel een lelijke kap neer. Dat is lastiger weg te ‘fotoshoppen’ dan zo’n kap…


  Maak melding

 11. @ e.woud

  Komt Thorbecke op het stationsplein dan onder een soort haardroger in het licht te staan? Dan zal de oude heer het nog warm krijgen. Was een lastig heertje hoor. Misschien die kap voor het stadhuis in de binnenstad met de tekst ” hier huizen verlichte geesten”:)


  Maak melding

 12. @ joppuh

  Thorbecke naar de nieuwste mode “gekapt”:) Maar, over kappen gesproken…..

  Janske Mollen ⤏@Janske1 6u
  Verdorie, verkeerd info in mijn hoofd! Het hout van de #Nieuwemarkt is al elders verwerkt, zegt @Binthout. Tóch mooi project. 😉

  welke bomen moeten er dan nu voor zo’n onzalig idee het leven laten?  Maak melding

 13. Mooie combinatie van historie en moderne kunst!
  Ik denk dat de lampenkappenactie veel positieve aandacht gaat trekken voor Zwolle.
  Verder stel ik voor dat alle leden van de monumentenpolitie die hier ageren tegen dit frisse initiatief lekker gaan winkelen in elburg of kampen.


  Maak melding

 14. Ik ben erg benieuwd hoe de Sassenstraat er na een maand of twee uitziet. Misschien valt het mee, maar ik ben bang dat de kappen hun verf dan kwijt zijn, verkleuren en vervuilen.
  Ik hoop dat het niet zo gaat als bij de opening van een nieuwe Jumbo, feestelijke ballonnen kleuren dan de straat. Maar het feest eindigt in rotzooi: weken later zie je ballonnen nog (slap) hangen en overal liggen kapotte exemplaren.


  Maak melding

 15. Een geniaal project waar inmiddels heel veel ondernemers, pandeigenaren en bewoners van de Sassenstraat zich voor inzetten! Daarnaast is er zoveel enthousiasme over dit idee dat er heel veel mensen, van buiten de Sassenstraat aangeboden hebben mee te willen helpen. Hartverwarmende momenten duiken dagelijks op!
  Het is een project vanuit de Sassenstraat voor iedereen! Als het bejaardentehuis zich aanbied om iets voor ons te betekenen dan geven we daar gehoor aan, net als de kleuterklas en de dagbesteding voor mensen met een beperking. We organiseren workshops die in praktijk een zeer sociale functie krijgen.
  Kortom het is voor iedereen en van iedereen die probeert mee te helpen daar luisteren we naar, daar waar het kan helpen we.
  Dus ook naar de mannen van Binthout.
  Zij hadden net zo goed kunnen bedenken om die enorme rosé l… Daar neer te zetten, maar zij kozen ervoor om het thema te nemen van ons project!
  Helaas konden wij weinig voor hun doen omdat wij geen budget hebben.

  Het is goed om je mening te hebben en prima om die naar buiten te brengen, maar oordelen over mensen en te roepen dat die zich maar moeten gaan verstoppen zonder te weten hoe dit gegaan is kan niet!
  Mocht je willen reageren dan nodig ik je uit om dat persoonlijk te doen, mijn deur staat open!  Maak melding

 16. Alsof dat de enige plek is waarvan je een mooie foto kunt maken van de Sassenpoort. Misschien spoort die lampenkap mensen wel aan tot een creatievere invalshoek om de Sassenpoort te vereeuwigen. Of misschien willen mensen er juist dan een foto van, omdat er van de Sassenpoort op de klassiek manier al duizenden foto’s zijn en de poort mét lampenkap uniek is.


  Maak melding

 17. Fijne reactie @Ellen ten Koppel. Leuk initiatief. Ben erg benieuwd naar het eind reslutaat. Zie niet wat er voor een afbreuk er aan de Sassenpoort wordt gedaan als die lamp er staat. Hij wordt er niet aan opgehangen o.i.d.


  Maak melding

Reageer