Jetta Klijnsma praat over armoedebestrijding

Zwolle – Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bracht vrijdag een bezoek aan de gemeente Zwolle bij wijkboerderij de Klooienberg in Holtenbroek.

 

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_06.jpg 

 

Ze maakte in Zwolle kennis met verschillende initiatieven die in de gemeente Zwolle zijn ontwikkeld op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Wethouder Filip van As begeleidde haar. Het bezoek is het laatste in een serie bezoeken die de staatssecretaris deze week aflegde rond dit thema. Na wijkboerderij De Klooienberg volgde een wandeling naar wijkcentrum Holtenbroek. Onderweg ontmoette staatssecretaris Klijnsma Erben Wennemars namens het Jeugdsportfonds. In het wijkcentrum werd het spel InZicht van Stichting Wit gespeeld. Dit spel geeft professionals in het kinder- en jeugdwerk inzicht bieden in de vraag: “Waarom maken mensen in armoede vaak de verkeerde keuzes”.

 

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_04.jpg 

 

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_02.jpg 

 

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_01.jpg 

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Na het bezoek aan Holtenbroek vertrok het gezelschap naar WRZV-hallen waar vrijwilligers uit het hele land aanwezig waren om hun activiteiten op het gebied van armoedebestrijding toe te lichten. Aansluitend werd een diner geserveerd. daabij lichtten wethouder Filip van As en een aantal betrokkenen het Zwolse armoedebeleid toe. Het diner werd verzorgd door het Christelijk eetcafé van Joop van Ommen. Elke week verzorgt hij dit diner voor 60 tot 80 mensen.

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_05.jpg

18-10-2013_staatssecretaris_klijnsma_bezoekt_holtenbroek_03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Jammer dat de boodschap van het spel inzicht niet helelmaal goed is overgekomen. Mensen met armoede maken niet per definitie steeds de foute keuzes in het leven. Het gaat er meer om dat professionals beter inzicht krijgen hoe iemand zijn situatie is. Voor dat ze iemand veroordelen en niet goed begrijpen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Dit spel legt bepaalde situaties voor, waardoor een professional beter inzicht krijgt en daardoor in real life iemand beter kunnen helpen.


  Maak melding

 2. Kun je een voorbeeld noemen van zo’n situatie, sts? Het lijkt mij een mooie methode, maar heb er niet zo’n goed beeld van waarover het dan gaat.


  Maak melding

 3. ach aja, tis maar wat je wil zien. Ik vergeet nooit die minima die met een stalen gezicht vertelden zo armlastig te zijn dat hun pas geboren baby in de boos van de nieuwe tv slaapt….

  Dat is nou net waar het om gaat keuzes in je uitgaven, maar ook: keuzes voor een studie/cursus of omscholing, keuzes mbt tot je huisvesting, keuzes om verder te kijken dan alleen te solliciteren in je eigen stad en uiteindelijk: de keus om slachtoffer te zijn of om je schouders er onder te zetten!!!


  Maak melding

Reageer