Zwolse Miss voert campagne voor Stichting Kika

Ine Timmerman uit Zwolle is één van de Nederlandse finalisten voor de Miss Benelux verkiezing 2008. Als voorbereiding op deze internationale verkiezing, die geheel in het teken van het goede doel staat, zet de Miss zich in voor Stichting Kika, Kinderen Kankervrij.

Voor de finalisten van de Miss Benelux verkiezing is het niet verplicht om iets voor het goede doel te doen, maar de Zwolse ziet het als een voorrecht en heeft zich er compleet in gestort. Ze probeert zo veel mogelijk doosjes chocolade, die speciaal voor de verkiezing gemaakt is, voor vijf euro te verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Kika. Timmerman vindt Kika, die onderzoeken financiert voor de zeven grote kinderkankercentra in Nederland, erg belangrijk. ‘De verouderde chemotherapieën zijn erg pijnlijk en zorgen voor veel letsel, ook op lange termijn. Daarnaast overlijdt ongeveer dertig procent van de jonge kankerpatiëntjes aan deze ziekte. En dat is veel te veel, er is namelijk al kennis over nieuwe en betere behandelingsmethodes. Er is alleen nog geen geld om een stap vooruit te maken’. Dus Timmerman bestelde vele dozen chocolade en regelde een kraampje op de laatste twee Blauwvingerdagen. Ook regelde de Zwolse via basisschool De Schatkamer een aantal kinderen die haar hielpen met het verkopen van de chocolade: ‘de kinderen waren superenthousiast, ze wilden zo graag helpen. Ze zagen het echt als hun taak om kinderen met kanker te ‘redden”.

Samen met deze kinderen heeft de schoonheid nu al meer dan 500 euro ingezameld voor Kika. En ze is nog lang niet klaar. Op dit moment is ze druk aan het plannen en organiseren. Ook kan iedereen chocolade bij haar bestellen. Als u de speciaal gemaakte Miss Benelux-chocolade wilt kopen kunt u een berichtje sturen naar info@weblogzwolle.nl. Dan zorgt Ine Timmerman er persoonlijk voor dat u de heerlijke Belgische chocolade ontvangt.

Weblog Zwolle zal regelmatig een update geven van de werkzaamheden van de Miss. Ook zal Weblog Zwolle naar de Miss Benelux verkiezing in oktober gaan om verslag te geven van dit grote spektakel. Als u meer wilt lezen over de activiteiten, over Kika of de Miss Beneluxverkiezing op 6 oktober, kunt u kijken op http://missbeneluxine.hyves.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. miss Timmerman,

    Wat een fantastisch initiatief!
    Hopelijk verkoopt u zo veel mogelijk chocolade, want het is een afgrijselijke ziekte! Zo’n lijdensweg verdiend niemand en al zeker niet die kleine kooters…
    “You go girl”


    Maak melding

Reageer