Els Booijink genomineerd voor Mooi Mens 2013

Zwolle – Stichting IZZ heeft bekend gemaakt welke zorgmedewerkers genomineerd zijn voor de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013, dé verkiezing die zorgmedewerkers met een bijzonder initiatief in het zonnetje zet. Els Booijink uit Zwolle is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing vanwege haar initiatief de poli voor alcoholverslaving bij de polikliniek Maag, Darm en Leverziekten (MDL) in het Deventer Ziekenhuis op te richten. Vanaf vandaag kan heel Nederland stemmen op Els en de andere twaalf genomineerden via www.izz.nl/mooimens. Op 6 november maakt Anita Witzier in Studio 21 in Hilversum de winnaar bekend van de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013.

20131008_151603.jpg   

Toegeven dat je aan alcohol verslaafd bent is moeilijk. Maar nog moeilijker is het voor de verslaafden om hulp te zoeken. Om de drempel voor hen zo laag mogelijk te maken, begon verpleegkundig specialist Els Booijink een poli voor alcoholverslaving op de polikliniek Maag, Darm en Leverziekten (MDL) in het Deventer Ziekenhuis. Hier biedt Els alcoholverslaafde patiënten kortdurende verslavingsbehandeling e n begeleiding naar de reguliere verslavingszorg. Ze doet dit samen met de MDL-artsen. Door de hulp op de poli aan te bieden, bereikt Els een doelgroep die de hulpverlening anders niet of veel later in het vizier zou krijgen. “Het is belangrijk dat mensen met een alcoholverslaving zich laten behandelen. Zo kunnen we de klachten aanpakken en verdere gezondheids schade beperken. Maar zelf naar de verslavingszorg toestappen, is voor veel patiënten een brug te ver. Deze samenwerking is dan ook ideaal. Niet alleen op de poli MDL, ook op andere afdelingen zou dit niet misstaan,” aldus Els. Meer informatie over Els is te vinden op haar persoonlijke facebook-pagina www.facebook.com/mooimens.els.booijink.

https://youtu.be/mLnHmF_9FtA 

Vanaf 26 augustus tot en met 24 september kon heel Nederland mooie mensen aanmelden voor de verkiezing, vervolgens heeft de vakjury uit de 479 aanmeldingen de dertien genomineerden geselecteerd. De vakjury bestaat dit jaar uit Lizelotte Smits, bestuurder collectief CNV Publieke Zaak, Rob van der Plank, lid van de Raad van Bestuur de Viersprong landelijk centrum voor persoonlijkheidsproblematiek, José de Reus, redactielid Tijdschrift Voor Verzorging en Mariëlle de Ruijter, Mooi Mens 2012. Vanaf heden tot en met 5 november kan heel Nederland op de genomineerden stemmen. Op 6 november reikt Anita Witzier tijdens de finaleavond een publieksprijs en een vakjuryprijs uit.

De publieksprijs gaat naar de zorgmedewerker die de meeste stemmen heeft gekregen op de website en likes via Facebook. De vakjury kijkt naar de impact van het initiatief of project van de Mooi Mens voor de  zorg in Nederland. Dewinnaar van de vakjuryprijs krijgt de officiële titel MooiMens2013. Meer informatie over de Mooi Mens Verkiezing 2013 kan gevonden worden op www.facebook.com/izz.

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Het doel is zorgmedewerkers een op de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg afgestemde zorgverzekering te bieden en een bijdrage te leveren aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Stichting IZZ is opdrachtgever voor de IZZ Zorgverzekering; een zorgverzekering zonder winstoogmerk die is opgenomen in de belangrijkstezorg-cao’s. Hetbestuur van Stichting IZZ bestaat uit vertegenwoordigers van aangesloten werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg. Aangesloten werkgeversorganisaties zijn NVZ, GGZ Nederland, VGN, Jeugdzorg Nederland en ActiZ. Aangesloten werknemersorganisaties zijn Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ. 

Artikel delen:

Reageer