Berkum in blessuretijd langs IJVV

Zwolle – VV Berkum heeft de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser IJVV in IJsselmuiden met 2-3 gewonnen maar kwam op het eind nog in de problemen. De Zwolse hoofdklasser nam een 0-2 voorsprong maar liet zich daarna de kaas van het brood eten en scoorde, na een gelijke tussenstand, pas in blessuretijd de winnende treffer.

 “IJVV hield het vooral in de eerste helft goed dicht achterin, maar je weet dat je geduldig moet blijven want er komt een moment dat je dat stuk kunt spelen. Toen we op 0-2 kwamen hadden we ze ook liggen maar na een snelle tegengoal kregen we het onnodig toch nog moeilijk,” stelde Berkum-trainer Roeland ten Berge vast. Berkum was al na een minuut dicht bij de openingstreffer toen een kopbal van spits Karim Chengachi maar nét over werd getikt door IJVV-keeper Albert-Jan Meuleman en direct daarop pakte de doelman een inzet van Pascal Diender. Ook daarna bleven de Zwollenaren de dominante ploeg met kansen voor Chris van der Meulen en opnieuw Chengachi maar die werden niet benut. Aan de andere kant kwam IJVV er af en toe goed uit met gevaarlijke uitvallen maar ook de spitsen Chiel Buikema en Erik Post hielpen een aantal goede mogelijkheden om zeep.

Na rust kwam Frank Hoolsema bij Berkum in de ploeg en daar werd het spel van de bezoekers niet slechter van. Al vrij snel na de hervatting leidde dat ook tot een voorsprong voor Berkum toen de bal via Pascal Diender naar Van der Meulen ging en uit diens voorzet kon Hoolsema de 0-1 binnen tikken. Direct daarna werd een inzet van Chengachi van de IJVV-doellijn gehaald maar Berkum mocht zijn doelman Mathijs Bouwhuis dankbaar zijn toen die na een uur spelen een strak schot van William Dekker met een fraaie reflex uit zijn goal kon houden.

Vlagsignaal
Een kwartiertje voor het einde leek Berkum de zaak te gaan beslissen. Na opnieuw een voorzet van Chris van der Meulen negeerde de goed leidende arbiter Maneschijn terecht het zoveelste onjuiste vlagsignaal van de IJVV-grensrechter  en zorgde een schot van Ruud Wellenberg voor een verdiende 0-2 voorsprong. IJVV sloeg echter direct terug. Nauwelijks een minuut later werd de Berkum-defensie uitgespeeld en invaller Severin Simic maakte dat goed af: 1-2. Onmiddellijk daarna ging Buikema alleen op het Berkum-doel af maar keeper Bouwhuis tikte zijn schot over. Toen Berkum drie minuten voor tijd weer scoorde leek het lot van IJVV bezegeld maar dat ogenschijnlijk zuivere doelpunt werd, op advies van de gretig vlaggende assistent-scheidsrechter, afgekeurd. De ellende voor Berkum werd nog groter toen Buikema een minuut later alleen op het Berkum-doel af kon, keeper Bouwhuis omspeelde en de 2-2 inschoot. Ruim in blessuretijd maakte Karim Chengachi echter alsnog een einde aan de IJsselmuider bekerdromen door de bal, die eerst op de lat was beland, alsnog in het IJVV-doel te werken: 2-3.

Deze verdiende maar wel erg benauwde zege betekent dus dat Berkum zich op kan maken voor de tweede ronde van de knock-outfase in het toernooi om de Districtsbeker Oost. Volgende week staat er voor de Zwolse hoofdklasser in de competitie het altijd lastige thuisduel tegen streekgenoot WHC op het programma.

IJVV-Berkum, 19 oktober 2013 (1e ronde knock-outfase Districtsbeker Oost)
Eindstand: 2-3 (0-0)

Doelpunten: 53. Frank Hoolsema (0-1), 77. Ruud Wellenberg (0-2), 78.Severin Simic (1-2), 88. Chiel Buikema (2-2), 90+3. Karim Chengachi (2-3)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa (75. Youp Kok), Ruud Wellenberg (85. Jasper Koekoek), Pascal Diender, Ricardo Kuijer (46. Frank Hoolsema), Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling IJVV: Albert-Jan Meuleman, Hussein Alwaily (53. Marc van Dieren), Bertrick Schrijver, Danny van de Berg, Hidde de Kleine, Gerjon van de Berg, William Dekker (66. Severin Simic), Stefan Drost, Erik Post (66. Tom Bruintjes), Roelof van de Berg, Chiel Buikema

Door: Th. Kölker
Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ben zeker geen fan van ijvv maar nog minder van Berkum….hopelijk komen ze Dieze West tegen in de volgende rond
    ..dat die ze er maar uitkegelt….:D:D:D


    Maak melding

  2. @bonnie Val Taalpurist maar niet te hard. Het valt niet mee om als rechtgeaard BQ-fan geen enkele hoop te hebben dat je eigen club VV Berkum kan verslaan en dat je daarom je heil moet zoeken bij andere tegenstanders.:P


    Maak melding

Reageer