Dieze West kegelt WVF uit de beker

Zwolle – Het was een mooi affiche in de eerste bekerronde. Een Zwolse derby tussen Dieze West, koploper in de zondag tweede klasse noord en WVF de nummer 4 in de eerste klasse. Dieze West  begon sterk gemotiveerd aan de wedstrijd, daar waar WVF slap aan het duel begon, en overklaste WVF in de eerste helft met uitstekend voetbal en maakte goed gebruik van de snelheid van de spitsen.

Na een paar kleine kansjes voor WVF kwam Dieze West in de 12e minuut op voorsprong. Wahid Shimeri mocht met de bal aan de voet ongehinderd door de gehele verdediging lopen en alleen voor Mike ter Wiele schoot hij beheerst raak 1-0. Nauwelijks bekomen van deze tik was het niet veel later al 2-0. Jaouad Akloud troefde op snelheid de verdediging van WVF af en tikte beheerst binnen. Het werd nog erger voor WVF dat totaal geen antwoord had op de snelheid en felheid van Dieze West. Na 17 minuten moest het verder met 10 man. Nadat Robbert Jan Stals de bal niet goed aannam kon Jaouad Akloud  doorlopen richting doel. Hij omspeelde doelman Mike ter Wiele die hem vervolgens neertrok en met rood kon vertrekken. Jaap Noordman was zijn vervanger en dat ging ten koste van Patick Koning. De toegekende strafschop werd feilloos door dezelfde Jaoud Akloud benut en daarmee feitelijk de wedstrijd al vroeg in het voordeel van Dieze West besliste.

Enkele koppies bij WVF gingen omlaag en Dieze West bleef goed combineren en strafte fouten van WVF genadeloos af. Zo was het Ali Pour Asli die een verkeerde pass van Hessel Berends afstrafte en voor 4-0 zorgde. Een misverstand tussen Sybren Poppen en Jaap Noordman leverde een schot op de paal  van Wahid Shimeri op. Na weer een verkeerde pass van Hessel, zorgde Wahid Shimeri wel voor de 5-0. Vlak voor rust werd het zelfs nog 6-0 via Nima Shemiri. 

In de tweede helft nam Dieze West gas terug en probeerde WVF er in ieder geval nog iets van te maken. Zo zette Robbert Jan Stals de ingevallen Jeroen van Brummen alleen voor keeper van der Vegt maar deze redde bekwaam. In de 58e minuut kwam de 7-0 eindstand op het bord. Het was Ali Pour Asli die een voorzet vanaf rechts achter Jaap Noordman schoot. Zowaar kreeg WVF nog wat kansen op een eretreffer, het kreeg zelfs nog een strafschop, maar deze wist Rob Meijerink niet te benutten en leverde rood op voor Azward Al Badrie. Al met al een meer dan verdiende overwinning voor Dieze West en een vroege uitschakeling voor WVF in de beker.

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer