Brandje in cafetaria aan Campherbeeklaan

Zwolle – Zondagmorgen vroeg rond 01.45 uur is bij een cafetaria aan de Campherbeeklaan in de wijk Berkum brand uitgebroken. Het betrof een kleine brand. Er waren geen gewonden.

Diverse hulpdiensten werden in het holst van de nacht naar de brand gedirigeerd. Rond het pand was enige commotie. Door de luidruchtige sirenes van de hulpdiensten waren er wijkbewoners op de melding afgekomen. Om toegang tot het pand te krijgen werd een raam van een deur ingeslagen. In het pand bleek al snel dat het een kleine brand betrof. Een koekepan had vlam gevat. Het vuur kon snel gedoofd worden. Nadat de brandweer het gebouw had geventileerd keerde de rust weder.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Geen brand? hoe kom je aan deze bron? Alleen een pan vergeten op het vuur, dat betekend dus geluk gehad en had anders af kunnen lopen volgens goed ge√Įnformeerde bronnen!


  Maak melding

 2. Kritieke, volgens mij komt een brandweer pas na het optreden van brandverschijnselen. Een pan op het vuur zullen niet veel mensen opmerken toch? En als het een alarm is, dan is er rook. Rook is een verschijnsel van brand, tenminste dat lijkt mij wel.


  Maak melding

 3. Nou wat minder lawaai mag wel de volgende keer midden in de nacht zoveel sirene volgens mij mag dat niet eens tenzij het echt noodzakelijk is qua drukte op de weg! Woon in de aa landen maar ben er wakker van geworden wat een herrie! !


  Maak melding

 4. Voor het voeren van zwaailampen en sirene gelden regels. Het een mag niet zonder het ander gebruikt worden. In bepaalde gevallen (bv. heterdaad door de politie) kan hier vanaf geweken worden. Dat is dan weer niet als ‘het rustig is’ op de weg.


  Maak melding

 5. De brandweer zal altijd prio1 ( hoogste prio) aanrijden. Dit is met toeters en bellen, overdag en snachts. Ze kunnen van te voren toch niet inschatten hoe ernstig het is en gelukkig was het nu geen grote brand.
  Maar bekijk het is zo, er staat bij u een pannetje die vlam heeft gevat, dan wilt u toch ook dat de brandweer zo snel mogelijk er is???!!!??


  Maak melding

 6. Nou lekkere huisbaas daar.
  Staat één van de kamerbewoners uit Noord-Holland voor de deur, kan ze er niet in.
  Komt de huisbaas er aan en zegt: Haal maar een ladder bij mij thuis op. Ik ga nu voetbal kijken en ben er over 3 uur evt. weer.
  Gelukkig kan de vader van een medebewoner, die er ook niet in kon, via een raam toch de deur van binnenuit openen door het slot te demonteren.
  De huisbaas is klaarblijkelijk alleen ge√Įnteresseerd in centen ontvangen, maar een tegenprestatie is te moeilijk.
  Heb dit zelf ook al eens met hem meegemaakt.  Maak melding

 7. Ik heb van de buren gehoord dat er wel een brandje was!! Maar er was gelukkig zo weinig vet in de pan dat het zichzelf doofde. Mooi toch???!


  Maak melding

Reageer