Poging tot straatroof aan de Zeven Alleetjes

Zwolle – Op zaterdag 19 oktober rond rond 20.10 uur vond er een poging straatroof plaats. De politie onderzoekt de zaak. Twee vrouwen uit Zwolle (33 en 44 jaar) liepen op de Zeven Alleetjes in Zwolle en werden door een man aangesproken die geld wilde hebben.

De man zette dit kracht bij door de vrouwen te bedreigen met een steekwapen. De twee draaiden zich om en liepen weg. De politie werd gebeld maar kon de man niet achterhalen. De man was tussen 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.85 – 1.90 meter lang. Hij had een mager/tenger postuur en een lang smal gezicht. Hij had verder kort haar. Getuigen worden opgeroepen zich te melden op 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. En nog een straatroof bij de Turfmarkt, terstal, waarbij ik me afvraag of het niet om dezelfde dader gaat. Ik verbaas me net als jij erover dat sommige mensen zich alleen maar druk maken over dit soort misdrijven als ze hun gal kunnen spuwen over sommiege bevolkinsgroepen. Je hoeft een bericht niet te lezen om te weten of de dader een witte Nederlander is of een donkere dan wel een Oost-Europeaan. Je hoeft alleen maar naar het aantal reacties te kijken. Triest, want het misdrijf en de impact blijven hetzelfde.


  Maak melding

 2. Je kan het altijd zo mooi toelichten Dame, daar ben ik niet zo sterk in. Maar je beschrijft precies wat ik eigenlijk met een korte zin bedoelde. Nu zie je die gasten, die door het gejen van Wilders de focus op buitenlanders hebben, nergens!


  Maak melding

 3. En de laatste dagen toch een aantal vervelende berichten met “één van ons”. ook die scooterrijder die de man op de Middelweg mishandelde werd omschreven als iemand met “kort blond haar”. Weinig verontwaardiging gelezen.
  Maar ja, terstal, anderzijds is er natuurlijk ook geen land waar we dat soort gasten naartoe zouden kunnen sturen… ;D Geen simpele oplossingen dus en dat is juist de kracht van Wilders en de zijnen.


  Maak melding

 4. Wie worden er opgejut, Suze? De daders van tasjesroof of degenen die dat pas een probleem vinden wanneer het dadersprofiel niet overeenkomt met die van een witte Nederlander? Is de gekleurde blik van velen het nieuwste taboe-onderwerp?


  Maak melding

 5. Witte Nederlander en de rest

  ‘Racisme in Nederland onbespreekbaar’

  Nationale Ombudsman over de onwil van politiek en media om het probleem serieus te nemen
  Nederland doet te weinig vaan het bestrijden van racisme en discriminatie concludeerde de Raad van Europa deze week. Presentator Marcia Luyten wilde in Buitenhof van Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman, weten of we ons daar iets van aan moeten trekken.  Maak melding

Reageer