Wegwerkzaamheden tijdens de herfstvakantie

Zwolle – Op diverse plekken in Zwolle vinden in de herfstvakantie (maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober) wegwerkzaamheden plaats. Het gaat om de IJsselallee, fietstunnel Zwarteweg / Nieuwe Deventerweg, Biesbosch en Zijpe. Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de genoemde wegen afgesloten, wat kan leiden tot enige vertraging. In sommige gevallen gelden er omleidingsroutes.

 

De werkzaamheden zijn gepland in de herfstvakantie, omdat er dan minder verkeer op de weg is. Zo probeert de gemeente Zwolle de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden. Op de IJsselallee te hoogte van de IJsselalleetunnel vinden asfalterings- en onderhoudswerkzaamheden plaats. Tijdens de werkzaamheden blijft de IJsselallee toegankelijk; er is altijd één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Wel kan er wat vertraging ontstaan, doordat verkeer moet ritsen of via de middenberm naar de andere kant van de weg wordt geleid.

Fietstunnel Zwarteweg / Nieuwe Deventerweg

Het fietspad in de fietstunnel Zwarteweg / Nieuwe Deventerweg wordt opnieuw geasfalteerd. Daarom is het fietspad afgesloten voor (brom)fietsers. Zij moeten afstappen en kunnen via het voetpad hun weg vervolgen. Ook kunnen zij omrijden via de Thorbecketunnel – Burgemeester de Vos van Steenwijklaan en omgekeerd of via Vrouwenlaan – Grenspad en omgekeerd. 

 

Parkeerplaats Biesbosch

Aan de parkeerplaats achter de flat aan de Biesbosch vindt onderhoud plaats. Automobilisten worden verzocht overdag een andere parkeerplek zoeken. Elke avond zijn de parkeerplaatsen weer beschikbaar. 

 

Zijpe

Op de Zijpe tussen de Merwedelaan en Waallaan wordt de weg geasfalteerd. Daarnaast worden de op- en afritten en parkeerstroken opnieuw gestraat. Ook op de toegang van de Zijpe naar de Haringvliet wordt gewerkt. De omleiding loopt via Waallaan – Rijnlaan – Merwedelaan. De werkzaamheden aan de Zijpe lopen ook na de herfstvakantie nog door, namelijk tot en met vrijdag 8 november 2013. 

Artikel delen:

Reageer