Alarmfase na rookmelding in gevangenis Zwolle

Zwolle – Bij de gevangenis aan de Huub van Doornestraat in Zwolle is na een rookmelding maandagmorgen rond 09.55 uur GRIP 1 afgekondigd.  De melding is tot stand gekomen door werkzaamheden op het dak van de gevangenis. 

Voor alle hulpdiensten werd maandagmorgen het ‘Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijding Procedure’ fase 1 (GRIP 1) afgekondigd. De omgeving van de locatie werd daardoor afgezet. De speciale alarmfase werd waarschijnlijk afgekondigd omdat het een grootschalige bebouwing betreft met daarin veel personen. Toen bleek dat werkzaamheden op het dak van het gebouw de oorzaak van de brandmelding was, en de ‘brand’ opgelost was, konden de hulpdiensten hun weg vervolgen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De brandweer is met verschillende wagens uitgerukt voor een brandmelding in de gevangenis aan de Huub van Doornestraat in Zwolle.
    Omdat het om een gevangenis gaat, zijn meteen meer mensen ingezet. Er bleek niets aan de hand. Bij werkzaamheden op het dak is rook vrijgekomen, waardoor een alarm afging. De brandweer is inmiddels weer weg. ( bron: rtvoost)    Maak melding

  2. ja, ja het zou wat zijn geweest zeg braniac
    Net in die film, ben de naamervan even kwijt, ( toen een gevangene ontsnapte) toen ze camerabeelden gingen bekijken, 9brandweermannen gingen naar binnen maar 10 kwamen eruit,,, snaap je wat ik bedoel?? Het zal toch wat zijn!;)


    Maak melding

Reageer