Handbalheren SV Zwolle winnen van Hengelo

Zwolle – De handbalheren van SV Zwolle hebben in een gelijk oplopende wedstrijd tegen Quintus toch uiteindelijk weten te winnen. De thuisploeg mocht afgelopen zondag de heren uit Hengelo (GLD) ontvangen en door met 19-15 van ze te winnen, werden de punten in Zwolle gehouden. Dames 1 van SV Zwolle konden dit weekend niet spelen, omdat hun tegenstander afgezegd hebben.

 

“Het was een spannende wedstrijd om te kijken”, vond het publiek. Wat de heren in de eerste thuiswedstrijd lieten zien, was niet te vergelijken met deze wedstrijd. Toen werd er met ogenschijnlijke gemak gewonnen, zelfs met grote getallen. Dat was wel even anders gesteld met deze wedstrijd. Hier moesten de heren hard werken voor de punten. Net alsof het een doorzettende trend is, kampten de thuis spelende heren met een traag begin en bleef het dan ook een tijdje 0-0 op het scorebord. Wanneer Zwolle het openingsschot scoorde was dat bij de tegenstander ook het seintje wat hun aanzette tot actie. De beide ploegen gingen gelijk op, maar de heren van Zwolle hadden het zichtbaar moeilijk.

De tegenstander was met vlagen zeer goed in het vertragen van het spel van Zwolle en combineerden op de juiste momenten zeer goed met de hoekspelers. Die wisten ze feilloos vrij te spelen, terwijl de verdediging van Zwolle daar niet altijd op tijd bij was. Op dat moment speelde de heren niet alleen tegen de tegenstander, maar ook tegen zichzelf. Een aantal vrije kansen werden gemist en de offensieve verdediging leidde ook tot minder succesvolle aanvallen van de Zwolse heren. De scheidsrechters floten af om met 8-5 de rust in te gaan.

 

Interim coach Arjan Leusink benoemde in de rust de fouten en gaf verbeterpunten aan. Opdracht was dan ook meer op tempo spelen en de confrontatie opzoeken. Op deze manier probeerde Zwolle, na de rust, de wedstrijd open te breken en het voordeel naar zich toe te trekken. Echter lukt dit slechts gedeeltelijk, want de uitploeg gaf zich ook niet gemakkelijk gewonnen. In de eerste fase van de tweede helft bleven beide teams nog steeds aan elkaar gewaagd wat ook terug te zien is in de stand. Door uitstekend keeperswerk van Arno te Wiele werden veel kansen en penalties geweerd. 

 

Omslagpunt was ook wanneer de heren van Zwolle het tempo op konden schroeven en zich terug vochten tegen zichzelf. Mooie individuele acties en gerichte passes op snelle break-outs sloegen uiteindelijk toch een gat tussen Zwolle en Quintus. Ondanks dat de heren het zichzelf onnodig moeilijk hebben gemaakt, betekent de eindstand van 19-15 toch een winst.

 

Doelpunten: Rik Talens (8), Bart Kroeze (5), Luuk Broers (3), Hans Kan (2) en Robert ter Stege (1)

 

Hopelijk is dit de “wake up call“ voor de heren en zijn de heren klaar voor de volgende kraker: Derby heren senioren SV Tyfoon vs SV Zwolle.

 

Zaterdagavond 26 oktober om 19:35 uur zullen ze aantreden in De Marke.

Artikel delen:

Reageer