‘Reken maar van Jazz’ in The Livingroom

Zwolle – Onder de noemer ‘Reken maar van Jazz’ beginnen pianist Marius van den Brink en drummer Imre Kruis een nieuwe maandelijkse serie jazzconcerten in café The Livingroom aan het Gasthuisplein. Speciale gast bij de eerste editie op zondag 27 oktober is trombonist Vincent Veneman.

Marius van den Brink en Imre Kruis gaan deze zondag samen met bassist Jan Ruerd Oosterhaven terug naar de basis: swingende standards in de ongedwongen sfeer van het café. Zo ontstaan op het podium van The Livingroom vaak de mooiste muzikale situaties. Gast voor deze eerste editie is trombonist Vincent Veneman. Zijn warme sound, smaakvolle en inventieve solo’s maken hem tot een van de meest gevraagde trombonisten van de Nederlandse Jazz scene. Hij leidt zijn eigen formaties V for Veneman en Mirakel en was al te horen met het Jazzorchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest.

De concerten in de serie ‘Reken maar van Jazz’ vinden plaats op de vierde zondag van elke maand. Een vast trio speelt samen met een wisselende gast van formaat. Soms een jonge hond, een andere keer iemand die al langer meedraait, maar altijd een inspirerende speler van hoog niveau. De heren weten zich hierbij gesteund door Anja Louwerse, de uitbaatster van The Livingroom. “We zijn erg blij dat zij ruimte biedt aan nieuwe initiatieven van jonge muzikanten. Dat is best bijzonder in deze tijd.” aldus Imre Kruis. “We hopen met deze nieuwe concertserie een traditie te creëren waarbij het publiek The Livingroom elke vierde zondag weet te vinden voor een swingend jazzconcert.”

Het trio Marius van den Brink en Vincent Veneman spelen op 27 oktober om 20.00 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.

Artikel delen:

Reageer