Ook Jan Ligtenberg volgend jaar weg bij Berkum

Zwolle – Jan Ligtenberg, assistent-trainer bij de hoofdselectie van VV Berkum, zal na afloop van het huidige seizoen bij onze vereniging vertrekken. Daarmee volgt hij het voorbeeld van hoofdtrainer Roeland ten Berge waarvan eerder bekend werd dat hij Berkum na de jaargang 2013-2014 zal verlaten.

“Ik heb deze klus samen met Roeland gedaan en nu stappen we ook samen op,” zegt Jan er zelf over. “Ik weet nog niet of ik ergens anders weer aan de slag ga als assistent-coach of misschien als hoofdtrainer. Ik zie wel wat er op mijn weg komt. We maken in ieder geval het seizoen bij Berkum gewoon af, want we zijn nog steeds heel ambitieus. We zullen er alles aan doen om in het linker rijtje te eindigen, met als het even kan misschien nog wel een periodetitel.” Jan Ligtenberg is nu bezig aan zijn tweede seizoen in de technische staf van Berkum waarvoor hij eerder ook analyses van de tegenstanders maakte. Als coach had hij in het verleden jeugdteams van Excelsior ’31 en Go Ahead Eagles onder zijn hoede en daarna was Jan hoofdtrainer bij Avanti Twello, Sportclub Teuge en SV Raalte.

In zijn jaren als actief voetballer speelde Jan aan het eind van de jaren ‘70 enkele seizoenen betaald voetbal bij Go Ahead Eagles in Deventer en daarna kwam hij uit voor onder meer Rohda Raalte.

Artikel delen:

Reageer