Bouw 25 nieuwe huurappartementen Dieze-Oost

Zwolle – Er is gestart met de bouw van 25 huurappartementen aan de Geert Grootestraat in Dieze-Oost. Hegeman Bouwgroep heeft van SWZ deze opdracht gekregen. Na de afronding van de sloop van de 21 maisonnettes, lag het terrein klaar om opnieuw bebouwd te worden. De verwachting is dat de bouw van het nieuwe complex medio april 2014 afgerond is.

 

geertgroote.jpeg 

De huidige sloop…

 

De architectuur van het nieuwe appartementencomplex past bij de jaren ’50 uitstraling van Dieze-Oost. Elementen die terugkomen in het gebouw zijn onder meer de hekjes op de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen. Wat betreft comfort zet het een enorme stap in de toekomst. De opvallende hoofdingang komt aan de kant van de parkeerplaats. Er zijn vijf bouwlagen en op iedere bouwlaag bevinden zich vijf driekamerappartementen. Alleen op de begane grond is één tweekamerappartement. De huurprijzen liggen allemaal onder de huurtoeslaggrens.

 

geertgroote2.jpeg

Artist Impression SWZ 

Verhuur appartementen

Een groot deel van de appartementen wordt met voorrang verhuurd aan SWZ-huurders uit Dieze-Oost. De overige appartementen worden begin november via de Woningzoeker verhuurd.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Ik neem aan dat er een vergelijkbare flat komt als reeds opgeleverd. met verbeterde balkons die niet los waaien met harde wind.
  even een praktisch puntje, de foto is niet van de sloop maar de juist deze week getroffen voorbereiding op de funderen.


  Maak melding

 2. Lekkere “sociale” huurprijzen ook: 645,00 Euro p/maand exclusief 104,30 Euro aan servicekosten! Ik denk dat er maar weinig oorspronkelijke bewoners van de Geertgrootestraat hierdoor kunnen terugkeren…


  Maak melding

 3. Ik vind dat een heel redelijke prijs. Is nog steeds onder de grens om sociaal genoemd te worden EN waar je nog huurtoeslag voor kunt krijgen.


  Maak melding

 4. Tja, en als je dan gas & elektra erbij doet en de jaarlijkse huurverhogingen van toch wel n paar procent dan weet je het wel. Wordt n dure aangelegenheid. Ben blij dat ik mijn flat in 1999 gekocht heb, kan er nog wel even mee vort.


  Maak melding

 5. Bij lange na niet zo duur als de vrije sector. Daar zouden ze eerst wat aan mogen doen. Heel naar voor de mensen die teveel verdienen voor sociale huur en te weinig voor hypotheek (of die niet willen kopen). Voor dit huis van 645, betaal je in de vrije sector zo 1200.


  Maak melding

 6. Ja, dat ben ik met je eens, da’s helemaal buitenproportioneel, maar denk ’s in als je met deze redelijke huur begint ben je aan vaste lasten so wie so al 1000 Euro maandelijks kwijt en dan heb ik het nog niet over de auto en andere (ziektekosten) verzekeringen, kortom, het leven is duur.


  Maak melding

 7. @ Bericht door Japser, op 22 oktober 2013 om 13:37
  Ik vind dat een heel redelijke prijs. Is nog steeds onder de grens om sociaal genoemd te worden EN waar je nog huurtoeslag voor kunt krijgen.

  Redelijke prijs, sociaal? Ik verdien zo’n 2100 Euro bruto wat neerkomt op een ruime 1500 Euro netto in het handje, oftewel de helft van mijn inkomen zou dus al opgaan aan deze huur en servicekosten dat is toch niet normaal? (sterker nog volgens het Nibud is dat zelfs zeer onverantwoord) Huurtoeslag krijg je niet meer hoor als je zoals ik gewoon aan het werk bent en een beetje salaris verdiend!


  Maak melding

 8. Bericht door Japser, op 22 oktober 2013 om 15:44
  Tsja, dan ligt dit pand buiten je bereik, er zijn goedkopere. Die zijn dan niet gloednieuw op een goede plek.

  Daarop sloeg dus ook mijn opmerking over de oude bewoners van deze straat. Deze konden hier voor de sloop wonen voor zo’n 350,00 Euro p/maand, nu zouden ze ineens het dubbele moeten gaan betalen. Velen, zoals ik, kunnen dit niet betalen en worden op deze manier uit de wijk ‘gejaagd’. Het is maar wat je ‘sociaal’ noemt…


  Maak melding

 9. Henkie, wat d8 je van een koophuis kopen dan? Kijken wat je wegbrengt aan hypotheekkosten. Dat is al snel 50 a 60 procent van je inkomsten excl vaste lasten. Eens met Japser!


  Maak melding

 10. @Henkie43 ik snap je frutratie. Maar ik denk wel dat je nu vergeet dat de nieuwe flat vele malen moderner is. Ik weet niet of die winst (oa in energiezuinigheid) die bijna 300e meer goed maakt, maar het zal een aardig eind schelen. Komt nog eens bij dat de oude flats ondertussen ruim waren afbetaald, dat moet met de nieuwe nog gebeuren.


  Maak melding

 11. totaal andere verhoudingen:
  het maakt nogal wat uit of je 650 gulden huur betaalt, bij een inkomen van 3000 gulden netto, of 650 euri huur bij een inkomen van 1450 euri netto; voor dezelfde flat….
  Linksom of rechtsom: we zijn en worden nog steeds bedonderd.


  Maak melding

 12. Dat ze huurwoningen met een huur van ?? 650 nog sociale huur durven te noemen. Daarmee anticiperen ze op de huurtoeslag, wat natuurlijk raar is. Ik meende dat het beleid ooit was dat mensen niet naar woningen mochten verhuizen wanneer dat betekent dat ze huurtoeslag kunnen aanvragen. Maar op deze wijze kan het haast niet anders. En mensen als henkie zijn de dupe: die verdienen teveel voor huurtoeslag en te weinig om de huur te kunnen betalen. Ik vraag me trouwens af of mensen wel huurtoeslag kunnen aanvragen voor deze woningen omdat de servicekosten er nog bij komen.


  Maak melding

Reageer