Opbrengst lezing Ton ten Hove voor Hospice

Zwolle – Voormalig weerman Ton ten Hove, meer dan twintig jaar was zijn karakteristieke stemgeluid onlosmakelijk verbonden met Radio en TV Oost, geeft op donderdag 14 november (19.30 – 22.00 uur) in het gebouw van Historisch Centrum Overijssel, Eikenstraat 20 te Zwolle een lezing met als titel ‘het leven is net als het weer  …”. De opbrengst van de lezing is voor de bouw van Hospice Zwolle. Entree is 5 euro p.p.

De lezing van ten Hove is geen theoretisch verhaal over hoge- en lagedrukgebieden. Tijdens zijn lezing gaat hij bij voorbeeld  in op de ‘psychologie’ van het weer, met andere woorden hoe gaan mensen met het weer en weersveranderingen om? Beleven wij het weer vaak anders dan het feitelijk is? Ook komt de passie voor het weer aan bod. Waar komt die vandaan? Maar ook praktische zaken gaat ten Hove bespreekbaar maken. Zoals de kwaliteit van de weersverwachting. Is de betrouwbaarheid toegenomen? En hoe zit het met de communicatie met betrekking tot het weer? Wordt de maatschappij op een goede manier geïnformeerd over begrippen als (bijvoorbeeld) klimaatverandering en weeralarm? Ook vertelt de weerman enkele anekdotes over wat hij als weerman zoal heeft meegemaakt. Een boeiende avond waar interactie met het publiek voorop staat.

Hospice Zwolle
Nu de gemeente Zwolle dit voorjaar als locatie voor de bouw van Hospice Zwolle de Wipstrikkerallee naast Urbana heeft aangewezen, is de weg vrij voor Stichting Hospice Zwolle om haar promotiecampagne, genaamd “Samen voor Hospice Zwolle”, uit te rollen. Voorzitter Erik Meulemans: “In de afgelopen jaren hebben we zeer positieve reacties ontvangen op ons voorgenomen initiatief om in Zwolle een kleinschalige woonvorm, een “bijna-thuis-huis”, voor mensen in hun laatste levensfase te realiseren. Het is nu tijd voor alle Zwollenaren om dat enthousiasme kracht bij te zetten met daadwerkelijke bijdragen die de bouw, inrichting en exploitatie van het hospice financieel mogelijk maken. We doen een beroep op ondernemers en particulieren voor hulp, in de vorm van (vrijwillige) diensten, bijdragen in de inrichting/inventarissen en uiteraard financiële donaties”. Deze lezing is daar een mooi voorbeeld van. Het HCO stelt het gebouw en de koffie  beschikbaar, de weerman doet zijn lezing belangeloos en de opbrengsten van de avond gaan naar Hospice Zwolle.

Aanmelden
Om te kunnen inschatten hoeveel mensen er komen, moet u zich opgeven via info@hospicezwolle.nl. Geef daarbij uw naam en het aantal personen op dat naar de lezing komt. Vol=vol. Mocht er geen plaats meer zijn, dan ontvangt u bericht per mail. Bij geen bericht, bent u van harte welkom in het HCO (parkeren Eikenstraat 20, Zwolle). De publieksingang is herkenbaar aan de glazen gewelfde voorgevel. Inloop is vanaf 19.30- uur. De avond start om 20.00 uur. 

Artikel delen:

Reageer