Start aanleg nieuw recreatief fietspad Bikkenrade

Zwolle – Maandag 28 oktober start de gemeente Zwolle met de aanleg van het nieuwe recreatieve fietspad Bikkenrade in het buitengebied van Zwolle Zuid. Het fietspad loopt vanaf het Ittersummerpark, via het weidegebied ten zuiden van Ittersummerbroek naar het bos bij Bikkenrade. De aanleg van het pad is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel die in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied een subsidie heeft verleend.

fietspadzz.jpeg

Foto: Gemeente Zwolle 

Het aantrekkelijke en afwisselende buitengebied van Zwolle biedt veel recreatieve mogelijkheden. De gemeente wil deze mogelijkheden versterken en uitbreiden. Het fietspad Bikkenrade is hiervan een onderdeel. Het nieuwe fietspad verbetert het bekende en geliefde ‘Rondje Zwolle’ en de bereikbaarheid van het buitengebied vanuit de stad. Zowel voor fietsers als voor wandelaars is het ‘Rondje Zwolle’ een aantrekkelijke route.

Op dit moment gaat een deel van het ‘Rondje’ nog door de bebouwing van Zwolle Zuid. Het fietspad Bikkenrade biedt de mogelijkheid om straks ook door het buitengebied het ‘Rondje Zwolle’ te fietsen. Omdat het pad ook door het bos bij Bikkenrade loopt, wordt tevens de recreatieve aantrekkelijkheid van dit bos vergroot. Het nieuwe fietspad is nog dit jaar klaar voor gebruik.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer