Verbeterde busverbindingen in regio Zwolle

Vanaf 26 augustus komen  er een belangrijke verbetertingen in de dienstregeling van midden Flevoland, de Noordoostpolder en de Kop van Overijssel.

Lijn 70 gaat vaker rijden. In de ochtendspits komt er tussen Zwartsluis en Zwolle ieder kwartier bus. En in de middagspits rijdt er ieder kwartier een bus terug vanuit Zwolle naar Zwartsluis. Bij de halte Hasselt, Scheepswerf kunt u overstappen op lijn 74 naar Zwolle, via Frankhuis. Lijn 171 rijdt niet meer in de daluren. U kunt dan met lijn 71. In de spitsuren rijdt lijn 171 op andere tijden. Na Marknesse kunnen reizigers naar Blokzijl en Steenwijk op enkele ritten blijven zitten. Die ritten van lijn 171 rijden namelijk door als lijn 75 naar Blokzijl en Steenwijk. Reizigers naar Blokzijl krijgen hierdoor in de spitsuren een rechtstreekse buslijn naar Zwolle.

In de ochtendspits rijden er meer bussen op lijn 74 naar Zwolle. Hierdoor kunt u ieder kwartier naar Zwolle reizen. In de middagspits kunt u  ieder kwartier terug vanuit Zwolle richting Genemuiden.  Bij de halte Hasselt Scheepswerf kunt u overstappen op lijn 70 naar Zwolle, via Oosterenk.

Scholieren die in de middagspits lijn 140 gebruiken, reizen voortaan rechtstreeks vanaf de Campus naar Kampen en komen niet meer eerst langs het station in Zwolle. Deze route is sneller en heeft minder last van files, waardoor de betrouwbaarheid verbetert.

In de middaguren kunnen reizigers vanuit Zwolle naar Urk eerder gebruikmaken van de kwartiersfrequentie.

Hanzeliner 341 komt te vervallen.Op het traject tussen Kampen en Emmeloord kunt u voortaan reizen met buslijn 141. Reizigers tussen Kampen en Zwolle kunnen gebruikmaken van de Hanzeliner 330 of de lijnen 140 of 141.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Nog t/m 25 augustus rijden de bussen van Maxx Zwolle volgens de zomerdienstregeling. De lijnen 1 t/m 5 rijden dan elke 30 minuten, de scholierenlijnen 7 t/m 9 rijden niet.

  In de zomermaanden rijden deze Maxx-bussen op zaterdag elke 15 minuten:

  Lijn 1 Stadshagen – Station (tussen 11.00-18.00 uur)
  Lijn 2 Holtenbroek – Station (tussen 14.00-17.00 uur)
  Lijn 4 Aalanden – Station (tussen 13.00-17.00 uur)
  Zolang de zomerdienstregeling geldt, kunt u op zaterdag 1 uur reizen met de Maxx-kaart. Op sommige tijden rijden lijn 1, 2 en 4 namelijk maar een deel van de route. U kunt dan tijdelijk met de Maxx-kaart overstappen op een andere lijn.  ⚠️ Meld

Reageer