Activiteiten hebben gevolgen voor verkeer

Zwolle is in augustus het decor van vele activiteiten en er vinden werkzaamheden plaats. De Zomerkermis, het Peperbus Profspektakel, de herdenking van de slachtoffers in het voormalig Nederlands-Indië en het Stratenfestival brengen velen naar de stad. Deze activiteiten en de werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt.

Van 10 tot en met 19 augustus biedt de zomerkermis een mix van moderne, spectaculaire en nostalgische attracties. Vanaf maandag 6 tot en met dinsdag 21 augustus zijn voor het autoverkeer niet bereikbaar: Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en Grote Kerkplein. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. Tijdens de kermis wordt de rijrichting in de Bloemendalstraat omgedraaid. Het doorgaand verkeer Jufferenwal, Rodetorenplein en Buitenkant is gestremd. Het laatste gedeelte van de Goudsteeg, tussen Lombardstraat en Sassenstraat, wordt afgesloten. Dit betekent dat het inrijdend verkeer via de Lombardstraat en de Praubstraat weer terugrijdt richting Koestraat. Vanwege de kermis rijden de stadslijnen 2, 3 en 10 van maandag 6 tot en met dinsdag 21 augustus niet via Rodetorenplein, maar worden omgeleid via Eekwal, Kamperpoortenbrug en Pannekoekendijk.

Wegwerkzaamheden Westerlaan: maandag 13 tot en met vrijdag 17 augustus

Tijdens de werkzaamheden aan het riool in de Westerlaan wordt het verkeer van 13 tot en met 17 augustus omgeleid via de Emmawijk. Tijdens de herdenking voormalig Nederlands-Indië in park Eekhout op 15 augustus is de Emmawijk voor het gedeelte gelegen tussen parkeeraccommodatie Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug gesloten tussen 19.30 en 20.30 uur. Het verkeer wordt omgeleid via Eekwal. De parkeerlocatie Emmadek en de kruising Burgemeester van Roijensingel/Nieuwe Havenbrug blijven toegankelijk.

Werkzaamheden parkeergarage Dijkstraat: vanaf 13 augustus

In de parkeergarage aan de Dijkstraat in het centrum vinden onderhoudswerkzaamheden plaats vanaf 13 augustus 2007. De garage blijft voor bewoners van het appartementencomplex toegankelijk. Voor het openbaar parkeren is de garage afgesloten. Parkeermogelijkheden in de nabijheid van de Dijkstraat zijn de parkeergarage Noordereiland aan de Assiesstraat en de parkeerplaats aan de Burgemeester Drijbersingel.

Peperbus Profspektakel: woensdag 15 augustus

De stichting Sport Evenementen organiseert de wielerronde ´Peperbus Profspektakel´ op woensdag 15 augustus 2007. Naast de afgesloten straten voor de kermis, is ook het volgende gebied niet toegankelijk voor het verkeer: Gasthuisplein (start en finish), Oude Vismarkt, Korte Ademhalingsteeg, Sassenstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat.

Vanaf 13.00 uur start het plaatsen van dranghekken langs het parcours. De straten gelegen in het parcours zijn van 18.00 tot 23.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Ook de directe omgeving van het wielerparcours is voor het autoverkeer niet bereikbaar. De busroute van lijn 4 en 10 over de Wilhelminasingel wordt omgeleid via de Burgemeester van Roijensingel, Eekwal en Pannekoekendijk.

Herdenking gevallenen voormalig Nederlands-Indië: woensdag 15 augustus

Op woensdag 15 augustus worden bij het herdenkingsmonument in Park Eekhout alle militaire en burgerslachtoffers herdacht die zijn gevallen in Oost-Indië in de periode 1941-1962. De herdenking wordt gehouden bij het herdenkingsmonument in Park Eekhout van 19.30 tot 20.30 uur.

Uit respect voor de gevallenen is de Emmawijk tussen 19.30 en 20.30 uur afgesloten voor het verkeer voor het gedeelte gelegen tussen parkeeraccommodatie Emmadek en de kruising Nieuwe Havenbrug. Het verkeer wordt omgeleid via de Eekwal. De parkeerlocatie Emmadek en de kruising Burgemeester van Roijensingel/Nieuwe Havenbrug blijven toegankelijk.

Stratenfestival: vrijdag 17 augustus

Vrijdag 17 augustus is het jaarlijkse Stratenfestival met vele kraampjes, podia en activiteiten. De gehele binnenstad is vanaf 16.00 uur niet toegankelijk voor het autoverkeer en vanaf 18.00 uur ook voor het fietsverkeer. De afsluitingen zijn bij de bruggen naar de binnenstad. Dichtbij de toegangen tot de binnenstad worden fietsparkeerplaatsen ingericht.

Bewoners die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, worden verzocht tijdig de auto buiten de stadsgracht te zetten.

De stadsbuslijnen 1, 2, 3, 4 en 10 rijden vanaf 15.00 uur tot het einde van de dienst een aangepaste route via Burgemeester van Roijensingel, Emmawijk, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade in plaats van Eekwal.

Warenmarkt in augustus

De warenmarkten op vrijdag 10 en 17 augustus worden in verband met de kermis en het Stratenfestival verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat en Bethlehems Kerkplein. De warenmarkten op zaterdag 11 en 18 augustus worden verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein en Ter Pelkwijkstraat. De genoemde straten zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Stadsbuslijnen gedurende de activiteiten en werkzaamheden

In de periode maandag 6 tot en met dinsdag 21 augustus rijden de stadslijnen 2, 3, 10 niet via Rodetorenplein, maar worden omgeleid via Eekwal, Kamperpoortenbrug en Pannekoekendijk.

Op woensdag 15 augustus rijden de stadslijnen 4 en 10 vanaf 18.00 uur niet over de Wilhelminasingel maar via Eekwal in verband met het Peperbus Profspektakel.

Op vrijdag 17 augustus, de dag van het Stratenfestival, rijden de stadslijnen 1, 2, 3, 4 en 10 vanaf 15.00 uur via Burgemeester van Roijensingel, Emmawijk, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade in plaats van Eekwal. De omleiding duurt tot en met einde van de dienst.

Voor meer informatie, ook over de aangepaste routes van de streekbussen kunnen reizigers contact opnemen met Connexxion, telefoon  0900 – 266 63 99 en www.connexion.nl.

Fietsen

Voor fietsers blijft de binnenstad goed bereikbaar. In drie gratis bewaakte fietsenstallingen kunnen fietsers overdag hun rijwiel veilig kwijt. Dit zijn de stallingen aan het Meerminnenplein, Rodetorenplein en Pletterstraat. Alleen tijdens het Stratenfestival is de binnenstad vanaf 18.00 uur afgesloten voor fietsen. Bij de bruggen naar het centrum zijn fietsparkeerplaatsen ingericht.

Wegsleepregeling

Tijdens bovengenoemde activiteiten is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto’s in de binnenstad van kracht.

Artikel delen:

Reageer