Studenten recyclen jeans tijdens Jeans2daagse

Zwolle – Het Deltion College in Zwolle stond op 29 en 30 oktober geheel in het teken van jeans. Tijdens de Jeans2daagse werden er activiteiten georganiseerd om het belang van jeans te onderstrepen. Ook het hergebruik van jeans stond centraal. Initiatiefnemer was het Modelyceum van Deltion.

 

modestudenten_showen_creaties.jpg 

Eigen foto

 

De focus op het thema jeans is een bewuste keuze geweest van de opleiding. “Het is belangrijk dat onze modestudenten tijdens hun opleiding leren dat jeans in Nederland het coca-cola van de modewereld is. Nederlanders hebben gemiddeld vijf jeans in de kast hangen en zijn meester in het combineren en dragen van denim. Daarnaast zijn Nederlandse spijkerbroeken in het buitenland erg populair. Jaarlijks wordt er voor rond de vier miljard euro aan jeans naar het buitenland geëxporteerd”, vertelt Truus Flier-Bruins, docent bij het Modelyceum van Deltion.

Hergebruik jeans
Met dit project heeft het Modelyceum naast de trends van jeans ook ingezoomd op het hergebruik. Maar liefst 160 studenten kregen de opdracht om een kledingstuk of een accessoire te maken waarin spijkerstof werd hergebruik. Tijdens de Jeans2daagse zijn de creaties van de studenten in aanwezigheid van het bedrijfsleven geëxposeerd.

 

Samenwerking met bedrijfsleven

Op woensdag 30 oktober verzorgden Branche Bureau Mode en DETEX-opleidingen een interactieve dag waarin jeans de verbindende factor werd tussen het bedrijfsleven en de student. Een jeansquiz, interviews met jeansleveranciers, presentaties van jeansspecialisten en spijkerbroek hangen zorgden ervoor dat de Jeans2daagse een succes was. Studenten gingen naar huis met prijzen die beschikbaar werden gesteld door de bedrijven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Studenten recyclen jeans tijdens Jeans2daagse”

  1. Wat ik me afvraag is: heb je met zo’n opleiding ?berhaupt perspectief op een baan? Blijft bijzonder dat dit soort opleidingen stand houden.

Reacties zijn gesloten.