Onderwijs neemt afscheid van Sjoerd Feenstra

Zwolle – Via verschillende scholen in Friesland, Groningen en Flevoland is Sjoerd Feenstra in 2011 als directeur bij Vivente benoemd om het fusietraject op De Zuidster af te ronden. Woensdag sloot deze energieke zestiger zijn onderwijsperiode af om met pensioen te gaan. Een periode waarin meer tijd is voor zijn vele hobby’s zoals zeilen, wandelen, schaatsen en zijn benoeming als stadsdichter van Dronten. In zijn carrière stond altijd het kind centraal, op 30 oktober stond hij in het welverdiende middelpunt van de belangstelling.

afscheid_sjoerd_feenstra.jpg 

Eigen foto

Woensdag kwam Sjoerd Feenstra, als doorgewinterd zeilfanaat, per vlot aan bij zijn school (zie de foto). Leerlingen en team staan hem op te wachten en brengen een  favoriet muziekstuk, de flasmob, ten gehore. In zijn leven heeft hij veel gedichten geschreven, de laatst tijd ook als stadsdichter van Dronten. Als verrassing hebben alle leerlingen van de school een gedicht gemaakt. Deze zijn gebundeld en worden aan hem overhandigd. Uit elke groep draagt één kind een gedicht voor. De verrassing wordt nog groter op het moment dat de laatste stadsdichter van Zwolle, mevrouw Alet Boukes, een gedicht komt voordragen. Speciaal geschreven voor Sjoerd Feenstra waarin zijn talenten zijn verwerkt.

Kinderen en collegae zijn voor Sjoerd altijd een bron van inspiratie geweest. Daarom is door Sjoerd als cadeau een inspiratie-ontmoeting georganiseerd. Workshopleiders die vanuit hun visie en hun eigen identiteit het leraarsvak kleur hebben gegeven, zijn uitgenodigd om lessen in de klas te verzorgen. Genodigden zijn welkom om mee te doen, mee te denken om het onderwijsleven te vieren.

Na de workshops krijgen ouders de gelegenheid om Sjoerd Feenstra de hand te schudden. Het geheel heeft ervoor gezorgd dat er op een feestelijke manier afscheid is genomen van een directeur met een groot hart voor kinderen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hallo Sjoerd

    Jij bent vast de Sjoerd die ook in Winsum aan school heeft gestaan!!
    Gefeliciteerd met de vut, wij denken dat je nog niet achter de geraniums gaat zitten.

    Van uit Diepenveen waar wij momenteel op een huis passen, de groetjes
    van Jan & marieke

Reageer