Opening kinder- en jongerenafdeling SEIN Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag werd de kinder- en jongerenafdeling van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) in Zwolle officieel heropend. De afdeling is volledig vernieuwd en opgeknapt. De 10 jarige Suzanne Efdé verrichtte de officiële handeling.

30-10-2013_opening-sein-epilepsie_instituut_dr_denekampweg_03.jpg 

De huiskamers, slaapkamers, wachtruimtes, alles is weer strak in de verf en opnieuw ingericht. De kinderafdeling heeft als thema het hondje Adrie (A3) gekregen. Kinderen die worden opgenomen krijgen dan ook een koffertje met daarin het knuffelhondje. Ook de jongerenafdeling is stevig onder handen genomen, en heeft met allerlei skylines een stoerder uiterlijk gekregen. En doordat de kinderneurologen en therapeuten dichter bij elkaar zitten, is de multidisciplinaire samenwerking verbeterd. Een deel van de opknapbeurt is mogelijk gemaakt door donaties. SEIN is alle donateurs dan ook zeer dankbaar voor hun bijdrage.

30-10-2013_opening-sein-epilepsie_instituut_dr_denekampweg_01.jpg  

30-10-2013_opening-sein-epilepsie_instituut_dr_denekampweg_02.jpg

30-10-2013_opening-sein-epilepsie_instituut_dr_denekampweg_05.jpg 

Clowns en poppentheater

Na de officiële opening werden de gasten rondgeleid en kunnen de kinderen genieten van een optreden van Spiedies Poppentheater, clowns en een springkussen. De clowns komen eens per twee weken tijdens de bezoekmiddag op de kinderafdeling, zij bezorgen de kinderen altijd een heerlijke middag. Dit is mogelijk dankzij giften. Spiedies Poppentheater is een initiatief van twee speltherapeuten van SEIN, zij vertellen door middel van het poppenspel niet alleen wat epilepsie is, maar ook welke invloed epilepsie heeft op je leven.

30-10-2013_opening-sein-epilepsie_instituut_dr_denekampweg_04.jpg 

Regiofunctie

Per jaar helpt SEIN in Zwolle zo’n 835 kinderen en jongeren met epilepsie. Zwolle heeft een regiofunctie voor het Noorden en Oosten van Nederland. Per jaar worden 85 kinderen een aantal dagen opgenomen, dan wordt onderzocht hoe de epilepsie het beste kan worden behandeld. Naast de kliniek is er ook een polikliniek waar 750 kinderen per jaar voor controle komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Opening kinder- en jongerenafdeling SEIN Zwolle”

Reacties zijn gesloten.