Sassenstraat Allicht is er klaar voor!

Zwolle – Er gaat in Zwolle een lampje branden! Niet één, maar met een ferme ruk aan het koord floepen op vrijdagavond 1 november zo’n 300 lampenkappen aan in de historische Sassenstraat! Woensdag werden de lampenkappen opgehangen en getest, en… het werkt!

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_06.jpg  

 

De kleurige en blinkende creaties zetten straat, winkels, de beroemde Sassenpoort, maar vooral mensen in de spotlights! Ondernemers, inwoners, pandeigenaren, Starlight BV, Gemeente Zwolle en CityCentrum Zwolle werkten afgelopen weken intensief samen om dit grote lichtspektakel mogelijk te maken. De Sassenstraat viert feest! Wat begon als een klein lichtpuntje in de donkere tunnel van de crisis, is uitgegroeid tot een gloeiend enthousiasme waar jong en oud door werd aangestoken. Heel veel mensen uit Zwolle hebben de handen uit de mouwen gestoken. Sassenstraat Allicht laat ook in de koude en donkere wintermaanden een zonnetje schijnen in onze mooie straat. Hiermee willen we het gastvrije en gezellige imago van Zwolle nog beter zichtbaar maken!”

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_01.jpg

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_02.jpg

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_04.jpg  

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Prijsuitreiking GLIMPING

Om 18.30 uur gaat het licht aan! De oudste ondernemer van de Sassenstraat, Anton Reichenbach, onthult de 300 lampenkappen, ofwel 500 meter lichtspektakel. De lampen hebben allemaal een metamorfose ondergaan tijdens de workshops GLIMPING. Tijdens de opening op het Bethlehems Kerkplein wordt bekend gemaakt welke Zwollenaren de allermooiste lampenkappen hebben gemaakt. Zij gaan naar huis met mooie prijzen.  

Zwolse muzieksterren zoals De meisjes van plezier, Martin & The Old Cocks, Dear Ellinor, Nagaru, Henk Klompenmaker en Aart Beunderman staan op elke hoek van de straat en geven een muzikaal tintje aan de avond. Kunstenares Hanneke Setz schildert live in de straat. Stadsdichteres Alet Bouwkes schreef een speciaal Sassenstraatlied. Ook wethouder Nelleke Vedelaar geeft acte de presence op deze stralende avond.  

 

Late Light Shopping

De winkels in de Sassenstraat zijn allemaal open en vieren het feit dat ze in het licht worden gezet met superkortingen en kadootjes voor het publiek. Late Light Shopping. In de Sassenstraat. Allicht! Zijlstra hoopt op veel belangstelling en roept op: “Met fonkelende spoed naar de Sassenstraat voor een sprookjesachtige beleving! Kom het licht zien!”

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_03.jpg

 

30-10-2013_lampekappen_sassenstraat_05.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Sassenstraat Allicht is er klaar voor!”

  1. FAN-TAS-TISCH! 😀

    Geweldig om te zien dat zoiets vanuit de samenleving geïnitieerd wordt en dat het vervolgens ook nog werkelijkheid wordt! Mooi voorbeeld van een luminieus idee dat van onderop wordt geïnitieerd.

    Erg sfeervol en naast de Fundatie, Waanders in de Broeren en de Cronut’s van Van Orsouw het vierde initiatief waarmee de Zwolse binnenstad landelijk op de kaart komt te staan.

    Zwolle verdient het! 🙂

  2. Vanaf 20 uur speelt Dear Ellinor op het Bethlehem Kerkplein ter ere van het Lichtspektakel Sassenstraat. Het is een band die deels bestaat uit Zwollenaren én het is geen coverband. Dat moet veel mensen van het WLZ toch wel aanspreken ;D

Reacties zijn gesloten.