Literaire stadswandeling door Zwolle

Twee zomermaanden lang staat de stad Zwolle centraal in het activiteiten-programma van de bibliotheek. Met wandelingen, een kunstroute, een kookworkshop, lezingen en exposities wordt Zwolle van vele kanten belicht. Woensdag 15 augustus kunnen toeristen én Zwollenaren deelnemen aan de literaire stadswandeling. In deze twee uur durende wandeling komen verrassend veel bekende namen voorbij.

Ruim een jaar geleden verscheen in de serie “Literaire wandelingen in Overijssel” het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle staat dan misschien niet bekend als het literaire paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. De schrijvers van het boek laten belangstellenden met dit alles kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling in het centrum van de stad. Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever.

Voor Zwollenaren en toeristen
Op woensdag 15 augustus start de rondleiding om 14.00 uur in de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80). Geert van der Wal neemt belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad.

Kaartjes voor de wandeling zijn verkrijgbaar bij de receptie van de centrale bibliotheek en
kosten € 5,- (all-in pas) en € 6,50 (niet-leden).
Reserveren wordt aangeraden.

Artikel delen:

Reageer