Grote file in Stadshagen bij wegwerkzaamheden

Zwolle – Tijdens de ochtendspits van donderdag is een grote verkeerschaos ontstaan. De verkeerslichten op de kruising Middelweg-Waallaan werden vervangen. Een paar kilometer file was het gevolg.

Op de kruising stonden verkeersregelaars en vanuit Stadshagen was slechts 1 van de 3 rijstroken beschikbaar. Het gevolg was een file van van enkele kilometers en ongeduldige Zwollenaren. Vanuit Hasselt kwam je voor het viaduct over de Ruimzichtweg al in de file terecht, die verder loopt langs de Milligerplas, dwars door Stadshagen en over de Middelweg. Door een ongeval op de A28 van Meppel richting Zwolle waren er een aantal automobilisten die een alternatieve route via Hasselt en Stadshagen namen. Dat versterkte de file.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Grote file in Stadshagen bij wegwerkzaamheden”

  1. hahah hoe goed moet jij in je werk zijn om zoeits te bedenken.. Het besluit nemen om tijdens de ochtendspits die lichten te vervangen, o ja en het is dan in de wijk Stadshagen..
    😉

  2. Tja, niet handig. Maar in zowel ochtendspits als avondspits gaat de brug ook open vooreen boot. Nu weet ik niet welke belangen hierin meespelen, maar ik vind het nogal knullig voelen om met honderden andere auto’s lang te wachten op een bootje.

  3. Mijn kind was een kwartier te laat op school! Een half uur gedaan over 8 kilometer! Hoe verzin je het om tijdens de spits de verkeerslichten te vervangen. Belachelijk! Bedankt!

  4. @maxxiezwolle:
    In de link die je stuurt staat: Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug: van 6.00 uur tot 22.00 uur bediend.
    Kortom: De brug in de Middelweg wordt wél in de spits bediend en daar ging de discussie over.

  5. Ik denk niet dat het alleen buurtverkeer uit Stadshagen was hoor Dries!
    Die gaan inderdaad allemaal op de fiets. Er zijn ook mensen die naar hun werk gaan of naar een andere stad rijden vanuit Stadshagen.

  6. Het gaat mij er alleen maar om dat mensen zich eens moeten afvragen of ze nu écht die auto moeten gebruiken om van a naar b te komen. Een kilometer of 10 kuinnen de meeste mensen toch wel fietsen? Is goed voor jezelf, het milieu én verkort de files.

  7. En er gaat ook heel veel autoverkeer onnodig dwars door de stad van uit b.v. Hasselt en Zwartsluis en een daar achter gelegen gebied.

  8. Sem, ik vind het prachtig dat jij een kwartier te laat op school was, dat gejakker door Stadshagen en door de parkeergarage onder het winkelcentrum ben ik namelijk spuugzat, alleen maar omdat mensen als jij niet willen fietsen. Erg vermakelijk deze verkeersellende voor mensen zoals jij!

  9. Ik was vanochtend bij de betreffende kruising. Heb nog nooit zulke trage automobilisten gezien welke niet kunnen doorrijden. Ongeacht hoe druk de verkeersregelaar stond aan te geven om door te rijden, gewoon die laatste strook afsluiten door er stil te gaan staan.

    Oke het is spitstijd dat is niet handig gekozen, maar er staat al weken dat er in deze periode, tot de 31ste van oktober verkeershinder is en de maximum snelheid verlaagt naar 30km/uur. Dan weet je dat de reis langer kan duren en moet je daar dus rekening mee houden.

  10. Dat was het dus! Ik reed de andere kant op richting Genemuiden en het stond tot Hasselt vast

    volgend jaar is de tunnel er, dan kan dat mooi om het dorp heen
    sluip verkeer dus uit hasselt e.o.

    daar had de gemeente dus niet aan gedacht
    (lijkt mij sterk dat ze dat niet wisten )

    🙂

  11. Beste stadshagenees, ik rijd niet onder de parkeergarage door, maar rij gewoon om via de ringweg om Stadshagen heen. Daar komt bij dat ik mijn dochter naar speciaal onderwijs breng aan de andere kant van Zwolle. Anders was ze door een taxibus opgehaald die dan ook in de file had gestaan. Daar komt bij dat mijn andere twee kinderen ook naar school moeten op een andere school. Als ik op de fiets ga, dan ben ik niet voor half negen op twee verschillende scholen! Jammer, dat je zo snel oordeelt waarom iemand met de auto gaat en niet op de fiets!

  12. Eeuwig domme gelul van pak de fiets moet eens stoppen
    De wegen moeten gewoon goed begaan baar zijn en automobilist
    Betaald voor zijn auto en met regen wind ga je geen 10 of meer met de fiets als je een auto hebt.

    Dus kappe met onzin over pak de fietss. Stadshagen is zowiezo slecht bereikbaar en met komst van nog 2000 woningen zal dit nog erger worden. Mensen die lopen te bleren van … pak de fiets zijn meestal mensen die of hun werk in de buury hebben of geen werk hebben of geen kinderen hebben waarvan hun school bv 8 km van huis is. .

  13. 8km van huis naar school vv. dan kom je er elke dag toch langs? in het vervolg vooral niet! letten op de borden die aangeven dat er binnenkort werkzaamheden zijn, dan hoef je er ook geen rekening mee te houden, en kom je gewoon weer een kwartier te laat. En dan wel graag bericht op WLZ svp…..8)

  14. @bernard, het was inderdaad heerlijk weer 😉

    Opvallend hoe mensen hier oordelen over “anderen” (fietsers, automobilisten, de gemeente…) en hoeveel (of beter: hoe weinig) respect daarbij wordt opgebracht.

    De werkzaamheden moeten blijkbaar gebeuren. Geen enkel tijdstip zal ideaal zijn. Ik denk dat de samenloop met de verkeerssituatie vanmorgen op de A28 niet geholpen heeft. Morgen is alles weer vergeten. Op naar de volgende “”crisis”…

  15. Onzin. Genoeg andere tijden waar men kan werken. Overdag vanaf 09.00 uur tot 16.00 en dan vanaf 19.00 uur tot bv 07.00 uur maar nooit tijdens de spitsuren. Wie vetzint dit??

Reacties zijn gesloten.