Mantelzorgcentrum Zuid in de Oude Mars

Zwolle – Zorgspectrum het Zand en het Steunpunt Mantelzorg hebben het initiatief genomen om in een pilot van twee jaar de ondersteuning aan mantelzorgers te verbeteren. Zij openen daarvoor het Mantelzorgcentrum en een mantelzorgspreekuur in de Oude Mars. De gemeente Zwolle ondersteunt dit initiatief met een eenmalige bijdrage.

 

oude_mars.jpeg 

Tekening: schuttebouw.nl 

 

Zorgspectrum het Zand en het Steunpunt Mantelzorg onderkennen dat er steeds meer van mantelzorgers gevraagd gaat worden. Dit vraagt om een verbetering van de ondersteuning om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Met de opening van de Oude Mars is de mogelijkheid ontstaan voor het mantelzorgspreekuur en voor mantelzorgers om elkaar te ontmoeten in een laagdrempelige ontmoetings- en activiteitenruimte. Het spreekuur en het centrum is niet alleen toegankelijk voor mantelzorgers van cliënten van Het Zand maar voor alle mantelzorgers uit Zwolle Zuid.

Met de ervaringen die het Zorgspectrum het Zand en Steunpunt Mantelzorg met het centrum en het spreekuur opdoen, verbeteren zij de ondersteuning van mantelzorgers van cliënten met complexe chronische aandoeningen. Op basis daarvan ontwikkelen zij een methodiek om de kennis van vrijwilligers, mantelzorgers en professionals beter op elkaar aan te laten sluiten. De kennis en methodieken delen zij vervolgens met andere organisaties zodat alle mantelzorgers in de hele stad hiervan profiteren.

 

Wethouder Erik Dannenberg; “Het Zand en Steunpunt Mantelzorg zetten hiermee een stap in een betere aansluiting tussen de formele zorg en de informele zorg. Het is nodig maar vooral ook logisch dat mantelzorgers betrokken worden bij de zorg van hun naaste. Zij kennen als geen ander de cliënt en nemen al een deel van de zorg op zich. Die zorg en die van bijvoorbeeld een verpleeghuis moeten goed op elkaar aangestemd worden.”

 . 

Voor een periode van twee jaar stelt de gemeente Zwolle eenmalig een bedrag van € 33.841 beschikbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)