“Kinderen moeten 2x per dag glas water drinken”

Zwolle – Zwolle Gezonde Stad organiseert van 4 tot en met 8 november 2013 de Gezonde Week, een echte ‘waterweek’. Scholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en consultatiebureaus in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek staan een week lang in het teken van een gezonde leefstijl met als thema ‘drinkwater’. Doel is kinderen minimaal twee keer per dag een glas water te laten drinken in plaats van zoete dranken.

In de Gezonde Week zijn er activiteiten rond een waterbelevingsplek voor peuters en kleuters, een waterslangwedstrijd op basisscholen, een ontbijt met de burgemeester en een workshop voor ouders. De aftrap van de Gezonde Week vindt plaats op maandag 4 november a.s. om 8.45 uur bij wijkboerderij De Klooienberg. Hier is een heuse waterbelevingsplek ingericht. Peuters en kleuters gaan dansen op het waterlied. Na de openingsdans ontvangen de kinderen een waterbeker met het DrinkWaterlogo.

Binnen consultatiebureaus, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen ouders zich informeren over de hoeveelheid suiker in sap, frisdrank en siroop. Dit beïnvloedt het ontstaan van overgewicht en tandbederf. De slogan is dan ook: ‘Gewoon water: het beste voor uw kind!’

 

Basisscholen

De basisscholen kunnen meedoen aan de ‘WaterslangWedstrijd’. Deelnemende scholen meten een week lang hoeveel water én hoeveel frisdrank/siroop ze drinken. Hoe meer water ze drinken, hoe gekleurder de waterslang wordt. De school die aan het eind van de Gezonde Week de mooiste waterslang heeft gemaakt, wint een prijs. Ook brengen leerlingen van een aantal scholen op 5 november een bezoekje aan de Fitfoodfunfactorbus, een mobiele gezonde kookstudio die speciaal voor de Gezonde Week naar Zwolle afreist.

Tot slot: Groep 5 van De Springplank begint woensdag 6 november de dag met een gezond ontbijt bij de burgemeester in het gemeentehuis.

 

Workshop voor Ouders

Naast de activiteiten voor kinderen is er ook een workshop voor ouders. Het thema is ‘frisdrank, sap, siroop en water’ en onder leiding van een diëtiste. De workshop is gratis toegankelijk voor alle ouders van kinderen van 0 tot 13 jaar en wordt gegeven op woensdag 6 november van 8.30 – 9.15 uur op het Carillon (Bachlaan 2) en op donderdag 7 november van 8.30 – 9.15 uur op het Stroomdal (Botlek 56).

 

Meer informatie

Kijk op www.njgzwolle.nl voor meer informatie over de Gezonde Week.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over ““Kinderen moeten 2x per dag glas water drinken””

  1. Is dat doel niet veel makkelijker te bereiken door de ouders op te voeden? Alles eromheen is leuk en aardig, maar het gaat er om dat de kinderen gewoon niks anders krijgen.

  2. Zou het werken?
    Begin dit jaar ook geprobeerd op de BSO, beleidswijziging. Bij het fruit drinken we water (want in fruit zit al genoeg suiker). Ineens hoeft de helft geen drinken meer. En sommige ouders waren ook fel tegen, omdat anders hun kind niet drinkt.

    Misschien lukt het wel met een hele campagne erachter.

  3. Ben er met mijn kinderen voor de zomer mee begonnen en inmiddels zijn ze er aan gewent. Ze geven zelfs regelmatig de voorkeur aan water drinken. Ze drinken nu 2 tot 3 glazen melk per dag, 1 of 2 glazen water en 1 of 2 glazen zoet. Ze vinden zelfs de fruit shoot niet meer zo lekker, omdat deze te zoet is. Dus ff doorzetten en je hebt een boel gewonnen.

  4. @Br bij volwassenen kun je het moeten (vaak) laten gaan. Bij kinderen is dat anders. Een kind dat alles mag en niks moet, krijgt geen opvoeding.

Reacties zijn gesloten.