Zwolle verruimt mogelijkheden tot koop Ecodrome

Zwolle – Zwolle biedt kansrijke exploitatiekansen voor leisurelocatie Ecodrome. Burgemeester en wethouders signaleren dat de veranderende marktomstandigheden vragen om flexibelere uitgangspunten voor de mogelijke initiatiefnemers. Daarom wordt de erfpachttermijn verruimd, met extra financiële ruimte in de eerste (opstart)jaren. Ook bestaat de mogelijkheid de gebouwen of het hele complex te kopen.

 

Zwolle is sinds vorig jaar eigenaar van de Ecodromelocatie, inclusief de gebouwen. Het doel is om het terrein – nabij zowel station als snelweg A28 als de Zwolse binnenstad – weer een goede bestemming te geven. De afgelopen periode is daarvoor een selectieprocedure doorlopen. De vastgestelde uitgangspunten moeten garanderen dat er een goede, levensvatbare invulling aan de locatie wordt gegeven. Er bleken vele geïnteresseerde partijen te zijn. Na de selectie kwam dit voorjaar naar voren dat een familiepark op de Ecodromelocatie kansrijk was. Uiteindelijk is in de gesprekken met deze beoogde uitbater geconstateerd dat in deze economisch lastige tijd de financiële mogelijkheden van marktpartijen vragen om een flexibele toepassing van de door de gemeente vooraf geschetste kaders. Uiteindelijk heeft dit bij de beoogde uitbater niet geleid tot een overeenkomst.

Erfpacht

Zwolle neemt de bevindingen serieus en wil de flexibele toepassing van de kaders delen met partijen die reeds eerder interesse hebben getoond of nu nog kenbaar maken interesse te hebben. Kenners in leisuremarkt delen deze insteek van de gemeente. De eerder vastgestelde kaders bieden ruimte om flexibeler om te gaan met de uitgangspunten. Daarmee laten we de voorkeur voor een erfpachttermijn van 15 jaar los en wordt dat nu maximaal 30 jaar. Om de financieel lastige eerste jaren dragelijk te maken wordt de zogenoemde ingroeicanon verruimd. De mogelijkheid om gebouwen in beheer over te nemen bestond al. Daardoor kan een initiatiefnemer flexibeler ondernemen. Burgemeester en wethouders bieden nu ook op voorhand de mogelijkheid om het gehele Ecodromecomplex te kopen.

 

Geïnteresseerd

Zwolle rekent erop dat met de nieuwe mogelijkheden exploitatie van de locatie nu wel financieel haalbaar is voor geïnteresseerde partijen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Zwolle verruimt mogelijkheden tot koop Ecodrome”

  1. slopen die handel daar enzet er een betaalbaar appartementencomplex voor 50+ neer in de vorm van een hoge toren met een uitzicht aan alle kanten van het gebouw

  2. Je bedoeld de 50+ers die nu al voor een groot gedeelte in hypotheekvrije huizen wonen? Ja, laten we die vooral nog meer in de watten leggen. Vergeten we even dat het een topzwaar segment is, dat binnen 10~20 jaar uitgestorven is, en dan zit je met een vrijwel leeg pand…

Reacties zijn gesloten.