‘La Grande Bellezza’ in première bij het Fraterhuis

Zwolle – Fellini’s meesterwerk ‘La Dolce Vita’ (1960) inspireerde de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino tot ‘La Grande Bellezza’ – een ode aan de oude meester en de stad Rome. De film beleeft op 7 november de première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle.

Sorrentino maakte een weelderig vormgegeven film waarin een man terugkeert naar zijn geboortestad Rome om zijn verloren jeugd alsnog in te halen. Jep Gambardella (Toni Servillo) is een knappe man en onweerstaanbare verleider, die heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven in Rome. Hij is een succesvol journalist die ooit een roman schreef die hem een literaire prijs, maar ook de reputatie van gefrustreerd schrijver opleverde. Jep denkt echter met verbittering terug aan zijn passievolle jeugdliefde en besluit op zijn 65e verjaardag het schrijven weer op te pakken en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven. ‘La Grande Bellezza’ is een betoverende, openhartige en virtuoze ode aan Fellini’s ‘La Dolce Vita’ én de stad Rome.

De film is vanaf 7 november dagelijks te zien bij Filmtheater Fraterhuis. Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 65.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)