Open dag bij Windesheim op 8 november

Zwolle – Voor eindexamenkandidaten en scholieren is het belangrijk om zich op tijd te oriënteren op een vervolgstudie. Om hen daarbij nog beter te helpen, biedt Windesheim tijdens de open dag studieadvies aan. De open dag vindt plaats op vrijdag 8 november van 13.00 – 19.00 uur op de Campus in Zwolle.

windesheim_logo.gif

Op de informatiemarkten verspreid over de campus, kunnen scholieren voor persoonlijke voorlichting terecht bij docenten en studenten en kennismaken met de ruim vijftig voltijdopleidingen. Ze kunnen ook verschillende voorlichtingsrondes en workshops volgen. Op het studiekeuzeplen kunnen de scholieren terecht voor studiekeuzeinformatie en een gratis studiekeuzetest. Ook is er informatie over persoonlijke studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, studentenadministratie en huisvesting. Kennismaken met de studiestad Zwolle kan bij de studentenvereningen. Om zich vooraf goed te informeren kunnen scholieren kijken op www.windesheim.nl/studiekiezen. Wie een persoonlijk programma wil downloaden met voorlichtingen en workshops, kan de open dag app downloaden via de Play Store en in de App Store.Hiermee kunnen de bezoekers naar het juiste lokaal navigeren. In de navigatie zijn, naast het laatste Windesheimnieuws, ook ‘points of interest te vinden zoals de informatiemarkten, koffiecorners en toiletten.

De open dag is op vrijdag 8 november van 13.00 tot 19.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via .windesheim.nl/opendag en het programma van de dag via de website downloaden. Uiteraard zijn ook ouders/verzorgers van harte welkom. Vanwege de verwachte drukte tijdens de open dag, wordt aangeraden om zoveel mogelijk met het openbaar te komen. Wie toch kiest voor de auto kan gratis parkeren bij het voormalig park Ecodrome. Daarvandaan rijden er taxibusjes naar de Campus en terug. Bezoekers die parkeren in de buurt van de Campus riskeren een boete. Het ministerie van OCW heeft besloten dat  scholieren zich, voor het studiejaar 2014-2015, uiterlijk op 1 mei aan moeten melden voor de studie van hun keuze. Zij hebben dan recht op een studiekeuzecheck bijvoorbeeld in de vorm van proefstuderen of een startgesprek bij de opleiding. Tegelijkertijd zijn scholieren dan ook verplicht aan zulke activiteiten mee te doen als de opleiding dat vraagt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)