Voorbeschouwing AZSV – Berkum

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 2 november uit bij AZSV in Aalten en wil bij de hekkensluiter van de Hoofdklasse C alles uit de kast halen voor een goed vervolg op de winst die de Zwollenaren een week eerder boekten tegen streekgenoot WHC.

Berkum.gif 

“Het is voor ons enorm belangrijk om daar te winnen want dan kunnen we aanhaken bij de ploegen die boven ons staan,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We hebben ons zelf in de problemen gebracht met een slechte start maar nu hebben we de gelegenheid om daar uit te kruipen. We zullen dus koste wat kost moeten winnen want die kans mag je niet laten lopen. Er is bij ons na de winst en het goede spel van vorige week veel zelfvertrouwen, zo’n wedstrijd hadden we precies nodig.” AZSV, een relatief onbekende tegenstander voor Berkum, promoveerde vorig seizoen door met ruime voorsprong kampioen te worden in de 1e Klasse D.

De ploeg van trainer Dennis van Toor kan echter in de hoofdklasse nog maar moeilijk zijn draai vinden. Het eerste duel tegen WHC eindigde in een remise maar daarna werden alle zes volgende wedstrijden verloren, al moet daarbij worden aangetekend dat AZSV bijna het hele linker rijtje van de ranglijst al als tegenstander heeft gehad. De ploeg gaat er dan ook nog steeds van uit dat ze zich staande kan houden. “Onze doelstelling is simpel: handhaving. We hebben er als groep nog steeds alle vertrouwen in. Het gaat ons lukken,” liet verdediger Sander van Aken enkele weken geleden weten tegen dagblad De Gelderlander.

Vorige week verloor AZSV met 2-1 bij VVOG, ondanks het feit dat de Aaltenaren vóór rust de beste kansen kregen. In de tweede helft kwam een feller VVOG op voorsprong en toen AZSV uit een penalty tegen scoorde waren er al 90 minuten gespeeld, te laat dus om nog een punt binnen te kunnen halen. Enkele dagen daarvóór kreeg AZSV een domper te verwerken toen het team op eigen terrein met 3-5 werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door zondagderdeklasser RKZVC. Berkum tankte vorige week vertrouwen door met 4-2 te winnen van WHC in een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de Zwollenaren veel creatiever en dominanter speelden dan in de voorgaande weken.

De selectie van trainer Ten Berge toonde karakter door een onverdiende achterstand snel weg te werken en ook na een tweede tegentreffer sterk terug te komen met goed opgezette aanvallen en fraaie goals. Berkum heeft nu zeven punten verzameld uit evenveel duels en kan door winst tegen AZSV een flinke stap omhoog zetten, ook al omdat de verschillen tussen veel ploegen klein zijn en diverse directe concurrenten zaterdag tegen elkaar spelen. De wedstrijd AZSV-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur, een halfuur eerder dan men daar normaliter start. Het duel op Sportpark De Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten staat onder leiding van scheidsrechter Freek van Herk uit Breda.

Artikel delen: