Intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Ondanks het wegvallen van de jaarlijkse subsidie van de gemeente Zwolle voor de tradiotionele intocht van Sinterklaas, gaat het feest wel door. De Sint komt! Op 16 november 2013 komt hij in Zwolle aan.

sint_2012_2.jpg  

Het is ondernemersvereniging Citycentrum dankzij haar leden gelukt om een mooi programma op te zetten. Bijzondere dank gaat uit naar zes ondernemers die een extra financiële bijdrage hebben toegezegd: Las Rosas, McDonalds, Van Orsouw, Oldenhof, MediaMarkt en De Hypotheekshop. Zij mogen zich ‘Vriend van de Sint’ noemen. Blij is Citycentrum Zwolle ook met de inzet van een drietal ondernemers die zelf de handen uit de mouwen steken en de organisatie bijstaan: Rick van Asperen, Edwin ter Burg en Bart de Smidt. Het Sinterklaasfeest wordt daarmee door de ondernemers gedragen. En dat is goed nieuws voor alle kinderen!

U bent allen van harte welkom op zaterdag 16 november in de binnenstad voor de intocht van Sinterklaas! Rond 12.15 uur zal de Sint aankomen bij de Buitenkant, waar Sinterklaas vervolgens aan de voorzijde van het Hopmanshuis welkom wordt geheten en daarna zijn ronde maakt door de binnenstad van Zwolle! Sinterklaas wordt welkom geheten door Burgemeester H.J. Meijer en Peter Pels, voorzitter Citycentrum Zwolle.
 
De route van de optocht is als volgt: Rodetorenplein, Jufferenwal, Kamperstraat, Luttekestraat, Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt en Korte ademhalingssteeg. Vanaf hier gaat de Sint naar het Bordes van het Stadhuis. Op het Grote Kerkplein worden nog wat activiteiten voor kinderen georganiseerd.
De jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle.
De uitvoering is in handen van de Werkgroep Handbal S.V. Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 24
 1. Alle toeschouwers die erop af komen kunnen lekker wat gaan drinken bij Las rosas of winkelen bij de MediaMarkt. Voordeel voor de ondernemers, maar andere kant mooi dat ze het mogelijk maken. Het kan dus toch wel zonder subsidie!


  ⚠️ Meld

 2. laat de burgemeester maar thuis blijven >:(>:( en laat de ondernemers :D:D die betalen deze Sint en (zwarte) Piet binnenhalen, niet betalen maar wel vooraan staan BAH!!!!


  ⚠️ Meld

 3. Blijf het jammer vinden dat het op dezelfde dag als de landelijke intoch is. Het schijnt dat de kinderen dat niet door hebben, maar goed…


  ⚠️ Meld

 4. Treurig dat de gemeente dit feest niet meer subsidieert. Hoe help je tradities om zeep, vraag het de gemeente Zwolle. Samen maken we de stad, jaja.


  ⚠️ Meld

 5. De burgemeester ontvangt Sinterklaas omdat de goede man in Zwolle aankomt en de heer Meijer burgemeester van Zwolle is. Dat heeft dus niets te maken met het al dan niet subsidie geven.
  Zwolle moet bezuinigen, en niet zo’n klein beetje ook. Zwolle is één van de weinige gemeentes die eerst fors in eigen vlees gesneden heeft. Gelet op de omvang van de noodzakelijke bezuinigingen ontkomt de gemeente er niet aan om ook op andere zaken te bezuinigen.
  En dat zijn geen zaken die op zich overbodig zijn.
  Bezuinigen doet per definitie zeer.


  ⚠️ Meld

 6. John van Boven; Wederom dank voor uw reactie. Ik snap dat de gemeente afwegingen maakt, maar deze bezuinigingen vind ik ronduit jammer.


  ⚠️ Meld

 7. Ik denk dat elke bezuiniging die getroffen wordt, jammer wordt gevonden, en dat begrijp ik ook.
  Er zijn maar weinig tot geen overbodige zaken waarop bezuinigd kan worden. Het is niet anders.
  En dan staat Zwolle er relatief nog goed voor. Gelukkig.  ⚠️ Meld

 8. de burgemeester laat het wel vaker afweten (vorig jaar bv) dus laat hem nu ook maar wegblijven
  hr. van Boven bezuinigen kan op de onnodige aanleg van bruggen enz. zeker als ze nu nog niet in gebruik zijn, en wat te denken van de verlichting in gemeentelijke gebouwen vooral ’s nachts dat kan ook veel minder scheelt ook bakken vol geld die dan weer voor dit soort activiteiten kan worden gebruikt


  ⚠️ Meld

 9. Hmmm,
  Ik lees dit met belangstelling. (en met tranen).
  Gelukkig inderdaad dat Zwolle er nog goed voor staat.
  Ondanks het financieel beleid, niet dankzij lijkt me.
  Miskleunen:
  – “ufo” op museum fundatie, Sassenpoort komt geld te kort nu.
  – Ecodrome: is al een behoorlijk tijdje niks te doen.
  Ging geld bij vanaf start. Echt MIS.
  – Fontein “Wharfinger” in Hanzeland, ECHT driedubbel MIS.

  Maarja, als een Sinterklaasfeestje echt niet meer kan,
  dan kan ’t ook echt niet meer. Ik verwijt de versplillers
  dat wel.  ⚠️ Meld

 10. Blijf het jammer vinden dat het op dezelfde dag als de landelijke intoch is. Het schijnt dat de kinderen dat niet door hebben, maar goed…

  @Japser; Ik ben daar juist heel blij mee. Die landelijke intocht op tv nemen we dan op en kunnen we op een ander tijdstip (laten) zien. Of niet, als we het als overdosis ervaren. Bovendien kunnen we dan zelf ook kiezen, tv of in het eggie. Wij gaan meestal voor tv overigens, maar dat is meer, omdat het een al meer dan 30-jarige traditie is van pappa en mamma ;-).
  En inderdaad… Een kind heeft (uitzonderingen daargelaten) niet door of de intocht op tv dezelfde is als waar hij/zij zelf is. Dat is lang niet zo belangrijk als de spanning van het misschien wel echt ontmoeten van Sinterklaas of Zwarte Piet.


  ⚠️ Meld

 11. Voor wat betreft de discussie of de burgemeester het ontvangst mag doen… Het is naar mijn mening inderdaad wat raar om niet te betalen en er wel te mogen staan. Jammer genoeg heeft Zwolle geen jeugdvriend-BN’er die het zou kunnen overnemen, of er naast zou kunnen staan.
  Maar goed, Sinterklaasfeest is er een van vele tradities en 1 van die tradities is, dat de baas van de stad Sinterklaas ontvangt.


  ⚠️ Meld

 12. Nou vind ik het raar dat mensen vinden dat de burgemeester alleen de ontvangst mag doen wanneer de gemeente subsidie verstrekt. Als deze redenering consequent wordt doorgevoerd, gaat het Zwolle heel wat geld kosten: bijvoorbeeld subsidie voor het carnaval, voor de avondvierdaagse, voor allerlei openingen (bv Isala), voor het Koningshuis.
  De burgemeester vertegenwoordigt als “eerste burger” Zwolle, dat is gewoon onderdeel van zijn functie en daar hoeft dus niets tegenover te staan.
  Buiten dat, is het gewoon nooit goed wat die man doet: is hij er niet, dan moet hij erbij zijn; is hij er wel, dan mag hij niet komen zonder zak geld. Hij kan dus gewoon doen wat hij wil, want kritiek komt er in alle gevallen.:)


  ⚠️ Meld

 13. Als de burgermeester niet betaald, mag hij er niet staan. Maar als de toeschouwers geld wordt gevraagd om er te mogen staan kun je de reactie al wel verwachten….

  Hedendaagse Hollandse logica:D


  ⚠️ Meld

 14. pfff, onzin om de burgemeester hier persoonlijk op aan te spreken. Alsof hij bij een nieuwe rotonde ook mag bepalen wie er op mag rijden…onzin discussie.


  ⚠️ Meld

 15. Eerst al dat geleur met die Zwarte Pieten. Nu dit weer een burgemeester die opeens wel wil komen.

  Daarnaast is december een verschrikkelijke maand. Kost klauwen met geld aan cadeautjes, ik kan al amper rondkomen en dan ook nog die gemaakte vrolijkheid van iedereen. Vervolgens de Kerst eroverheen , dan Nieuwjaar en de rest van de maand kan ik goedkope vissticks eten omdat ik de rest niet meer kan betalen.

  Maar het ergste van alles, de kinderen in het hele land zijn vanaf volgende week zaterdag, tot 2 januari COMPLEET ONHANDELBAAR. Ze jengelen me de oren van de kop af, hoeveel nachtjes slapen nog, een winterpeen voor de knol van Sinterklaas (kost me weer een euro). Met Kerst natuurlijk ook een cadeautje voor die blagen.

  Gewoon afschaffen dat feest. Geen discussie, de kinderen extra vroeg in bed stoppen en ik met een goed gevulde beurs op de bank. Dat is nu mijn ZwitserLeven gevoel over deze ‘feestelijkheden’  ⚠️ Meld

 16. Maar het ergste van alles, de kinderen in het hele land zijn vanaf volgende week zaterdag, tot 2 januari COMPLEET ONHANDELBAAR. Ze jengelen me de oren van de kop af, hoeveel nachtjes slapen nog, een winterpeen voor de knol van Sinterklaas (kost me weer een euro).

  Het kan niet anders of hier is de Sint zelf of een van zijn helpers aan het woord. Werpt wel een ander licht op de term “kindervriend”. 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.