Unica ondernemer Van Vliet geridderd

Zwolle  – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte donderdagmiddag in De Agnietenberg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Daan van Vliet van Installatiebedrijf Unica BV. De uitreiking vond plaats tijdens een informele bijeenkomst ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de Unica Foundation waarvan Daan van Vliet de grondlegger is.

 

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_01.jpg 

 

Daan van Vliet is een maatschappelijk betrokken en internationaal georiënteerde ondernemer die investeert in duurzaamheid. Daarin was hij zijn tijd ver vooruit en heeft hij een voorbeeldfunctie. Van Vliet leidde familiebedrijf Unica tussen 1982 en 2007 en bleef daarna als commissaris en aandeelhouder nauw betrokken. Het bedrijf richt zich met name op ontwikkeling van duurzame installatietechnieken in de utiliteitsbouw. Daarbij wordt actief de samenwerking gezocht met vooraanstaande bedrijven en kennisinstituten.

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_02.jpg

31-10-2013_onderscheiding_voor_daan_van_vliet-theehuis_agnietenberg_03.jpg 

Sinds 1 juni geeft Van Vliet als gedelegeerd commissaris (tijdelijk) weer leiding aan het inmiddels 80-jarige bedrijf. Met zijn visie en toewijding is hij erin geslaagd het relatief kleine regionale Unica uit te bouwen tot een van de grootste, toonaangevende installateurs van Nederland met 1.700 werknemers. Binnen de branche weet hij innovaties op het gebied van energie en milieu te stimuleren en landelijk bespreekbaar te maken. 

 

Vijf jaar geleden richtte Van Vliet de Stichting Unica Foundation op. Dankzij het werk van deze stichting draaien scholen, fabrieken en instellingen in Nepal op alternatieve energiebronnen en beschikken mensen daar over drinkwater- en sanitatievoorzieningen. 

 

Op grond van zijn grensverleggende verdiensten voor een duurzame (inter)nationale samenleving en zijn belangeloze bestuurlijke inzet op economisch en cultureel gebied voor Zwolle, is de heer Van Vliet onderscheiden tot Ridder in de Orde van 

Oranje-Nassau.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.