700 euro voor UNICEF van Kleine Kunstenaars

Zwolle – Zondag veilde UNICEF kunst van Kleine Kunstenaars in het Stedelijk Museum in Zwolle. De veiling heeft ruim 700 euro opgebracht voor het werk van UNICEF. Daarnaast gingen Milan, Floris en Channa met een bijzondere prijs naar huis: hun winnende kunstwerk krijgt een maand lang een plekje in het museum!

 

_mg_6508-03-11-2013_unicef.jpg 

 

Maar liefst 34 kinderen gingen afgelopen zondag aan de slag om kunst te maken voor UNICEF. Dit naar aanleiding van de expositie “De millenniumdoelen in de geschiedenis van Zwolle” in het Stedelijk Museum in Zwolle. De Kleine Kunstenaars maakten hun eigen unieke kunstwerk tijdens een van de drie workshops: schilderen, beeldhouwen of mozaïeken.

 

Na afloop van de workshops brachten de kinderen hun stem uit op hun meest favoriete kunstwerk. Kunstenares Marit Otto maakte vervolgens de drie winnaars bekend: Milan Kniest won in de categorie beeldhouwen, Floris van der Wel in de categorie schilderen en Channa Wilmink in de categorie mozaïeken. Hun kunstwerken krijgen een maand lang een mooi plekje in het Stedelijk Museum.

Daarna gingen alle kunstwerken onder de hamer. In het atelier van het Stedelijk Museum werd volop geboden. Met als resultaat: ruim 700 euro voor UNICEF. Dit bedrag zal worden besteed aan de campagne ‘We gaan voor 0’.

 

Iedere dag sterven er 18.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn. Zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0. Met de opbrengst van de veiling kan UNICEF maar liefst 1.700 kinderen tegen deze ziektes vaccineren. Een prachtig resultaat!

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.