Oplevering duurzame woningen Vogelbuurt

Zwolle – In de nieuwe Vogelbuurt Kamperpoort in Zwolle is de oplevering van 61 eengezinswoningen van deltaWonen in volle gang. DeltaWonen levert de woningen per blok op. De bouw van deze duurzame woningen in Zwolle is een impuls voor de woningmarkt. Hierdoor zorgt deltaWonen ervoor dat de wachttijd wordt verkort in het sociale huursegment in Zwolle. Het feit dat de woningen ook nog duurzaam en energiezuinig zijn, maken het tot een ontwikkeling waar deltaWonen trots op is. De huurwoningen in de nieuwe Vogelbuurt hebben energielabel A+ door een aantal duurzame aspecten. 

 

merelstraat_overdracht_sleutel_lieke.jpg 

 

DeltaWonen startte een jaar geleden met de bouw van de 61 compacte eengezinswoningen in de sociale huursector. Er zijn vier verschillende typen woningen gebouwd met verschillende soorten daken. Er is een binnengebied met parkeermogelijkheid voor bewoners. In de woning zorgt de basisventilatie voor warmterugwinning. De sensoren van de ventilatie meten continu de luchtkwaliteit. Iedere woning heeft klimaatglas en voor het materiaalgebruik is er gewerkt volgens het Cradle to Cradle principe (C2C). De kern van dit principe is dat alle materialen na hun leven in het ene product, nuttig worden ingezet in een ander product. De gevelbakstenen en de dakpannen zijn eveneens van duurzame materialen. De lantaarnpalen op het binnenterrein zijn voorzien van zonnepanelen.

De binnenstad en uitvalswegen om de hoek

De woningen onderstrepen het centrum stedelijke karakter van de wijk. Een eengezinswoning met achtertuin zo dicht bij het centrum van Zwolle is vrij uniek. Dat beaamt ook Lieke, 27 jaar en sinds kort trotse huurder van een woning in het project. De binnenstad en de uitvalswegen zijn om de hoek. Ideaal, vindt ze! Tijdens de bouw heeft ze een half jaar gereisd over de wereld, maar alle ontwikkelingen op de voet gevolgd via Facebook. Eindelijk heeft ze dan nu de sleutel van haar eigen woning. Ze is heel enthousiast. Het afwerkingsniveau van de woning is boven verwachting, dus het klussen zal meevallen. De afgelopen jaren woonde ze nog op een kleine kamer en nu krijgt ze een eigen huis met tuin en eigen parkeerplaats. Alles nieuw en duurzaam. Tijdens haar reizen in India heeft ze heel goed de andere kant gezien van hoe men omgaat met het milieu. Ze is daarom blij dat haar woning duurzaam gebouwd is. Ze verwacht dit zeker terug te zien op haar energienota. 

 

Over deltaWonen

DeltaWonen is een actieve corporatie met bezit in de gemeente Zwolle, Kampen en Oldebroek; twee steden en een landelijke gemeente. In het werkgebied van deltaWonen wonen ongeveer 200.000 mensen. Van deze 200.000 mensen wonen er circa 40.000 in onze 15.000 woningen. Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woon- en leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. DeltaWonen durft daarbij onbevangen en verrassende keuzes te maken. Duurzaamheid is voor deltaWonen een belangrijk leidend thema. Daar wordt de komende jaren vol op ingezet. Door oplopende wachttijden bij toewijzing in het stedelijke gebied zal deltaWonen de komende jaren met name in Zwolle en Kampen investeren.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer